USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Konseyi Medya Forumuna katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Konseyi Medya Forumunda icra ettiği konuşmada, “Hiçbir denetimin yahut otokontrolün bulunmadığı maşeri iletişim araçları mecraları, dakika hem demokrasiyi, hem maşeri barışı, aynı zamanda ülkelerin ulusal güvenliğini yıldırma ayar pozisyona gel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Konseyi Medya Forumuna katıldı
22-10-2021 13:24
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Köklü Geçmiş, Güçlü Gelecek" temasıyla İstanbul'da planlı "Türk Konseyi Medya Forumu"na videoteyp ileti gönderdi.

“Hiçbir denetimin bulunmadığı maşeri komünikasyon araçları mecraları, ahit hem demokrasiyi, hem maşeri barışı, bununla beraberinde ülkelerin ulusal güvenliğini zılgıt boy bos pozisyona gelmiştir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada icra ettiği konuşmada, “Forumumuzu şereflendirme fail altın katılımcılara tarih, uygarlık ve firez şehri dobra İstanbul'umuza “hoş geldiniz” diyorum. Malumunuz, 2019 yılındaki Türk Konseyi Liderler Zirvesi'nde arsıulusal komünikasyon araçları forumu düzenlenmesine müteveccih eş yorum yapmıştık. Müteakiben ülkemizin ev sahipliğinde eş Medya Forumu dizgi edilmesi sonucu alınmıştı. Ortak irademizin ve çabalarımızın sonucunda ahit komünikasyon araçları forumunun yaşama geçirilmesinden iri eş devlet duyuyoruz. 3 güneş süresince sürecek toplantıların, en baş döndürücü sömürme ve boşlama edilen alanlardan bulunan komünikasyon araçları dair ülkelerimiz arasındaki dayanışmanın kuvvetlenmesine fırsat olmasını diliyorum. Günümüzde maşeri medyanın da yaygınlaşmasıyla baş başa hepsi insanlıkla bu arada tığ de kalın pıtrak dezenformasyon kampanyalarına sunulan kalıyoruz.

Ermenistan ordusunun balistik roket saldırıları tek gündeme getirilmedi

Yalan ve çarpıtılmış istihbarat hasebiyle dünyada milyonlarca savunmasız insanoğlunun yaşamı kararmakta, ağır travmalar ve dramlar yaşanmaktadır. Hiçbir denetimin yahut otokontrolün bulunmadığı maşeri komünikasyon araçları mecraları, ahit hem demokrasiyi, hem maşeri barışı, bununla beraberinde ülkelerin ulusal güvenliğini zılgıt boy bos pozisyona gelmiştir. Dijital faşizmin tahripkâr etkisinden, ne denli ümranlı olursa olsun, tek iklim ve maşer erkin değildir. Türk Dünyası, sayısal faşizmin yanı sıra, arsıulusal medyanın tepik standardından da muzdariptir. Özellikle 44 güneş devam eden Dağlık Karabağ Savaşı esnasında tanık olduğumuz yalabık tavır, meselenin ülkelerimiz açısından önemini ortaya koymuştur. Ermenistan ordusunun sivilleri maksat düzlük kırım ve balistik roket saldırıları bu süreçte tek gündeme getirilmedi.

Medya bağımsızlığından ve objektiflikten bahseden arsıulusal komünikasyon araçları organları, Ermenistan'ın resmi sav ajansı kabilinden akım etti. Karabağ Savaşı, ülkelerimiz ve Türk dünyasıyla ilişik gerçeklere için meri matbuat ambargosunun ne ilk, ne de akıbet örneğidir. Sözde genosit iddiaları ilkin peyda etmek üzere, tarihimizi, ulusal güvenliğimizi ve milletimizin değerlerini maksat düzlük nice mevzuda benzeri tutumlarla karşılaşıyoruz. Yaşadığımız ateş tecrübeler ışığında, şu hakikatı bundan sonra tamamımız bariz ve belirgin eş halde görebiliyoruz. Nasıl defans sanayii ve askeri mevzularda ağız ağıza yabancılara bellik bağlamıyorsak, enformasyon meselesini de başkalarına devretme edemeyiz. Oryantalist ayn açısıyla daima bize insanoğlu hakları, el erki ve hürriyet dersi verenlerin, vicdan ve manzume ahlakına güvenemeyiz” dedi.

“Medya ve enformasyon dair da özlük göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, “Diğer önemli meselelerde bulunduğu kabilinden komünikasyon araçları ve enformasyon dair da özlük göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz. Türk dünyası kendisine bu hususta üstünlük almalı, deneyim paylaşımına gitmeli, kuvvet donanması yapmalı ve elimizdeki olanakları en çarpıcı halde değerlendirmenin yollarını aramalıyız. "Köklü Geçmiş, Güçlü Gelecek" temasıyla düzenlediğimiz forumun bize bu aşamada çelimli eş ortam kazandıracağına inanıyoruz.

Forum vesilesiyle Türk Dünyası'ndaki dayanışmayı geliştirmeyi, çapraz itimatı pekiştirmeyi; dezenformasyonla mücadele, bilim güvenliği, ulusal bilim teknolojileri hamlesi ve eş kültürü önceleyen film-dizi projeleri kabilinden hususlarda işbirliğimizi ilerletmeyi dilek ediyoruz.

Kritik eş çağda ve kâmil adların katımıyla planlı forumun bizi bu hedeflerimize eş hamle hâlâ yaklaştırmasını dilek ediyorum. Türk Konseyi Medya Forumu'nun hayırlara fırsat olmasını diliyor, emeği geçenleri kutlama kartı ediyorum Sizlerin şahsında Türk dünyasındaki hepsi kardeşlerimize, soydaşlarımıza en kalbi muhabbetlerimi iletiyorum” ifadelerinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ