USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Erken seçim yok, Bay Kemal noktalı virgül değil nokta koyuyorum'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Aylardır er seçim diyor. Cumhur İttifakı'ndan Devlet Bey, Haziran 2023'te olacağını söylüyor, ego söylüyorum. Defeatle söylememe karşın bu da yatıyor kalkıyor er seçimden bahsediyor. Erken seçim yok. Bu dünya ortak ahbaplık devletidir. B

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Erken seçim yok, Bay Kemal noktalı virgül değil nokta koyuyorum'
22-12-2021 16:05
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin kadro toplantısında konuştu. Komisyonda ve TBMM Genel Kurulunda 2 ay devam eden müşterek maratonun arkası sıra ikrar edilen 2022 yılı bütçesinin hayır olmasını dilek fail Erdoğan, "Bütçe çalışmalarına ulama sunanlara teşekkürname ediyorum. Bu süreçte aşırı çalıştığınızı, yorulduğunuzu biliyorum. Milletimize gönül rahatlığı sorumluluklarımızı namına iletmek düşüncesince henüz aşırı çalışacağımız müşterek çağa giriyoruz. Dünyada ve alanımızda 10 senedir yaşanmış bulunan gelişmeler salgınla baş başa henüz dünkü ve henüz nazik müşterek safhaya ulaşmıştır. Türkiye akıbet 10 salname çağda herhangi müşterek tarz ve yöntemle sınandı. Sokaklarımız kaosa düşmek istendi. Ülkenin yasal yönetimi esassız ve isnat mahmul montajlarla yuvarlanmak istendi. Seçimleri örek peyda buyurmak düşüncesince bellek ve eseme dışı metodlar devreye sokuldu. Askeri darbeyle ulusal arzu çiğnenmek, diyar doğrulama içerlemek istendi" dedi.

"Dünyada aynısı benzer yepyeni halde ekonomimize saldırıldı, kurnaz tuzaklar kuruldu"

Dünyada aynısı benzer yepyeni halde Türkiye ekonomisine müteveccih aleni tehditler savrulduğunu, kurnaz tuzaklar kurulduğunu anlatım fail Erdoğan, "Türkiye'de yönetimi hâllenmek düşüncesince kimlerin desteklenip kimlerin köstekleneceği bodoslama göstergeç programlarında konuşuldu. Gece yarıları başlamış bulunan ve okunabilen devam eden güven oyunlarıyla memleketimiz çökertilmeye çalışıldı. Önceleri duyurulmayan gömülü ölçülü global tecim kurallarına karşıt ambargolar bundan sonra açık açık yapılır, kaba sergilenir duruma geldi. Salgınla baş başa global ekonomide başlamış bulunan dalgalanmalar üstelik ülkemize müteveccih saldırıların dozunu artırmanın ara bulucu biçimine dönüştürülmek istendi. Dışarıdan bazıları bu oyunu kurarken dâhilen bazıları de bire müşterek bulaşık oyunun figüranlığına ve taşeronluğuna soyundu. Biz, topu topu bu süreçte önümüze çıkan herhangi müşterek engeli aşarak ülkemizin ve milletimizin menfaatlerini korumanın mücadelesini verdik. İçine istifa buyurmak istendiğimiz siyasi, sosyal, ekonomik, ruhsal herhangi müşterek çeşitli tuzağı Allah'ın katkısı ve azizi milletimizin yardımıyla nakzen yolumuza kararlılıkla bitmeme ettik" sanarak konuştu.

"Elbette canımız yandı, tabii bedeller ödedik ancak hamdolsun bu ülkeyi hedeflerinden koparmadık"

Zor ve sıkkın süreçlerden geçildiğini kaydeden Erdoğan, "Elbette canımız yandı, tabii bedeller ödedik ancak hamdolsun bu milletin izzetine bozma getirmedik. Hamdolsun bu ülkeyi hedeflerinden koparmadık. Hamdolsun iri ve çelimli Türkiye'nin yapımı yolundan sapmadık. Enflasyondan tevlit buyurmak düşüncesince anne muhalefetin sözcüsü bizlerden kurtulmanın gereğinden bahsediyor. Az ilk anlatım dildi. Yüzde 7'ye enflasyonu düşüren kimdi? Biz düşürdük, biz. Faizi yüzdelik 4 buçuklara düşüren kimdi? Bizdik, biz. Ama sizin kitabınızda ne ceninisakıt repo ne de ceninisakıt pahalılık sanarak müşterek obje yok. Sizin tarihiniz efdal faizlerle dolu, efdal enflasyonla dolu. Biz ise ne dedik halkımızı ne faize ne enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik ve bunun mücadelesini veriyoruz. Alışacaksınız bunlara ve AK Parti iktidarı ile bunlar kuşkusuz olmakta bunları göreceksiniz, öğreneceksiniz. AK Parti iktidarı ile hemhal peyda buyurmak retrospektif değil az buçuk devir gerektiriyor. İşte demin o mücadelenin verildiği günlerdeyiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin dünkü müşterek atılımın zarfında bulunduğunu anlatım fail Erdoğan şunları kaydetti:

"Tüm bu birikimin ilişkin hayattaki gelişmelerin önümüze serdiği fırsatları değerlendirecek halde dünkü müşterek atılımın içerisindeyiz. Bugüne denli girdiğimiz mücadelelerden kuşkusuz alnımızın akıyla çıktıysak, herhangi müşterek seferinde ülkemize ve milletimize kuşkusuz kazandırdıysak, inşallah bu el da hayırlısıyla istediğimiz sonuçlara ulaşacağız. Önümüzde engeller yok mu, var. Bu anne muhalefetten henüz iri bariyer evet mu? Adamların işi gücü bu engel. Önümüzde riskler yok mu, var. Önümüzde tuzaklar yok mu, var. Ama bizim azmimiz ve gücümüz, evelallah bunların hepsinden fazladır, üstündür, güçlüdür. Yeter ki birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize yoğun düzen sıkıya erbap çıkalım. Bunu başardığımızda öbür herhangi müşterek şeyin üstesinden geliriz."

"Öyle inç sallamakla da müşterek yere varamazsınız"

Erken seçimin bahis konusu olmadığını anlatım fail Erdoğan, "Maalesef vatanımızda müşterek endam haricen da aldıkları ayraç ve destekle bu birlik, beraberlik, beraberlik iklimini dinamitlemenin peşinde. İşte çıkmak müşterek tanesi, hastanelerde sus diyorlar ya o da onu gösteriyor. Susmanız gerekiyor, bunu ilk öğrenin, zira siz başka işe yaramazsınız. Öyle inç sallamakla da müşterek yere varamazsınız. Ne diyor, şu duruma bak ya aylardır er seçim diyor. Devlet Bey, Haziran 2023'te olacağını söylüyor. Ben Haziran 2023'te olacağına inanıyorum. Defeatle söylememize karşın bu da yatıyor kalkıyor er seçimden bahsediyor. Erken seçim yok, bu diyar müşterek hususiyet devletidir. Belirlenen gün her neyse o tarihte seçim yapılacaktır. Bay Kemal noktalı virgül değil ha nokta koyuyorum. Bu ülkede hukukun ne işe yaradığını öğreneceksin, bu ülkede gene kuşkusuz kaslı devletlerde manzume hakeza çalışıyorsa bizde de anca çalışacak. İnşallah Haziran 2023'te seçimimizi en elleme halde yapacağız" ifadelerini kullandı.

"Başaramayacaksınız, Türkiye'nin kazanımlarını heba edemeyeceksiniz"

"Burada ülkenin felaketinden imdat uman yetersiz siyasetçilere sesleniyorum" diyen Erdoğan, "Buradan manşetlerle hükümet devirip hükümet kurmaya yatkın öğretim üyesi ve gazeteci kırnak muhterislere sesleniyorum, buradan ulusal iradenin üstünlüğünü ikrar etmeyen çarpış heveslilerine sesleniyorum, buradan çalışmadan, çalışma vermeden dünyalık kazanmaya koşanlara sesleniyorum. Para edinim ardında alın teriyle koşanları alkışlıyorum. Buradan terörle, şiddetle, ambargoyla Türk siyasetini tasarım etmeye etkin emperyalistlere sesleniyorum, buradan politika kurumuna bedel vermeye yatkın vasilik artıklarına sesleniyorum. Başaramayacaksınız. Türkiye'nin kazanımlarını heba edemeyeceksiniz. Türkiye'yi eski, biçimsiz günlerine arka döndüremeyeceksiniz. Bu milletin emeğini sömüremeyeceksiniz. Bu ülkenin ayağına pranga vuramayacaksınız. Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaşmaktan alıkoyamayacaksınız.

Ülkemizin 2053 vizyonunu yaşama geçirmesine bariyer olamayacaksınız. Ya kavim iradesini kabullenecek, milletle bu arada olacak, milletle bu arada kazanacaksınız ve ya kaybedeceksiniz. Türkiye kazanacak, Türk milleti kazanacak ancak siz kaybedeceksiniz. Hiç kimsenin ferdî çıkarı, şahsi hesabı, nefsi umudu topyekun milletin menfaatlerinden, ülkenin kazanımlarından erdemli değildir. Hep baş başa kazanacağız, daim baş başa yükseleceğiz, daim baş başa dünyada doğruluk ettiğimiz yere geleceğiz. Yağan yağmurda bu arada ıslandığımız denli açan güneşte de bu arada ısınacağız. Biz, inancına, kökenine, meşrebine, tercihlerine bakmadan herhangi müşterek rengiyle, herhangi müşterek deseniyle, herhangi müşterek tonuyla, herhangi müşterek ferdi ile milletimizin tamamını seviyoruz. 84 milyonun herhangi müşterek birini, herhangi müşterek tek ferdini bağrımıza basıyoruz. Bugüne denli aşkla ilişkin olduğumuz milletimize misyon buyurmak haricinde tek hedef taşımadık" açıklamasında bulundu.

Vatandaşlara seslenen Erdoğan, "Eksiğimiz olabilir, noksanımız olabilir, ayrıca hatamız kabil ancak elleme niyetimizden, samimiyetimizden, gayretimizden, ülkemize kazandırdığımız bellik ve hizmetlerin büyüklüğünden, ortaya koyduğumuz hedeflerin doğruluğundan kimsenin şüphesi olamaz. Ekonomide yaşanmış bulunan gelişmeler hemen bizim ülkemize anlaşılan değildir, hemen bu çağa anlaşılan da değildir. Esasen tutum dediğiniz devim bilimi düzlük daim müşterek değiş içindedir. Son iri değiş 2008 global güven kriziyle başlamış, müstevli kriziyle de ağız ağıza su yüzüne çıkmıştır.

Sorunun kaynağı, global ekonomiden büyümekte bulunan devletlerin almış olduğu payın derneşik müşterek halde artarak kaslı devletleri geride bırakmış olmasıdır. Yetişmiş insanoğlu potansiyeli ile sanayide ve tarımdaki istihsal kuvvetiyle inovasyon yeteneği ile büyümekte bulunan bundan sonra kaplarına sığmamaktadır. Buna cevap hemen güven gücü ve tüketime alakadar kaslı ülkeler mevki kaybediyor. Ekonominin temeli değişirken çatısının bire müşterek kalması beklenen değildir. Biz de Türkiye'nin geçtiğimiz 19 yılda kurduğumuz enfrastrüktür zarfında en elleme halde değerlendirmesini ısmarlamak düşüncesince çalışıyoruz. Bu sürecin en elleme halde değerlendirilmesi düşüncesince çalışıyoruz. Kartların baştan karıldığı bu zamanda kaslı ülkeler ligine yükselen ülkeler önümüzdeki müşterek asra damgalarını vuracaklardır" dedi.

Hülya Keklik - Derya Yetim

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ