USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Dünyada yeniden ırkçılık, İslam düşmanlığı yükselişe geçti'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Çamlıca Camii Konferans Salonunda planlı İstanbul Mushafı'nı Takdim ve Tanıtım Programında katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Dünyada yeniden ırkçılık, İslam düşmanlığı yükselişe geçti'
27-04-2022 18:40

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Mushafı'nı Takdim ve Tanıtım Programında meydana getirdiği konuşmada, “Geçmişte yaşanmış olan acılardan, felaketlerden, zulümlerden aldığı kadar öğüt alınmamış olacak ki evren yeniden ırkçılığın, İslam düşmanlığının, ötekileştirmenin yükselişe geçmiş olduğu yan yana devre girdi. Avrupa ülkelerindeki seçimlerde ırkçı partilerin iktidara eş olma ayrıca yegâne başına iktidara hulul seviyesinde desteklere varmaları sıkıntı ve düşünce donör yan yana tablodur. Müslümanlar namına bu çirkin gelişmelere erinç en iri gücümüz, en iri imkanımız hiçbir açık inancımızdır, imanımızdır, birliğimiz ve beraberliğimizdir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarih değişik medeniyetlerin yükselişine ve düşüşüne şehadet etmiştir. Dünyanın akıbet biraz asrına ise Avrupa ve ABD merkezli gün batısı medeniyetinin mühür vurduğunu bildirmek herhalde hata olmaz. Bu sürecin tabii kölelikten katliamlara, sömürüden istismara denli uzanan boyutları vardır. Ama gün batısı uygarlığı dünyayı asıl, sanatıyla, kültürüyle, sinemasıyla, dizisiyle, müziğiyle, resmiyle, sporuyla kısaca çağcıl tabirle güzel kuvvet unsurları denen muhteva üretimiyle kaplama etmiştir. Tabii burada hızla gelişen teknolojinin hudayinabit kendisiyle muhteviyatının ayrımını güzel gerçekleştirmek gerekiyor. İnterneti, içtimai medyayı ve benzeşim uygulamaları değerlendirmek her insanın hakkıdır. Herkese suhulet sağlar. eğer bu teknolojik imkanın içeriğini siz üretmiyor, dilini ve mesajlarını siz yönetmiyorsanız adalet ve suhulet namına gördüğünüz obje çelimsiz müddette sizi fahri halde tutsak düzlük yan yana silaha dönüşür. Benzer örnekleri kâffesi komünikasyon ortamı mecraları kâffesi yazışma araçları düşüncesince hasretmek mümkündür. Bu mecraların yeni yan yana faşistlik dalgasının araçları durumuna dönüşmeye başlaması dünyayı ve insanlığı geçmiştekilerden baş döndürücü henüz çelimli yan yana tehdidin kucağına akilane çabucak itmektedir. Geçmişte yaşanmış olan acılardan, felaketlerden, zulümlerden aldığı kadar öğüt alınmamış olacak ki evren yeniden ırkçılığın, İslam düşmanlığının, ötekileştirmenin yükselişe geçmiş olduğu yan yana devre girdi. Avrupa ülkelerindeki seçimlerde ırkçı partilerin iktidara eş olma ayrıca yegâne başına iktidara hulul seviyesinde desteklere varmaları sıkıntı ve düşünce donör yan yana tablodur. Müslümanlar namına bu çirkin gelişmelere erinç en iri gücümüz, en iri imkanımız hiçbir açık inancımızdır, imanımızdır. Onunla baş başa birliğimiz ve beraberliğimizdir. Bunun indinde medeniyetimizin varlıklı birikimini canlandırma ika kabiliyetimizi harekete geçirerek sunulan kaldığımız ön yargıların, ithamların, dayatmaların ayrıca saldırıların üstesinden gelebileceğimize inanıyorum. Elbette yüzümüze tokat atana, ayağımıza çelme takana, canımıza kast edene, haysiyetimize saldırana eyvallah edecek değiliz” dedi.

“Asıl resmiyet büküm etmemiz müstelzim güzel kuvvet alanlarını, sanatı, kültürü, edebiyatı, akademiyi, medyayı, sporu boşlama etmeyeceğiz”

“Devletimizi güçlendirerek, ekonomimiz geliştirerek, politik ve içtimai birliğimizi kuvvetlendirme ederek mücadelemizi sürdüreceğiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunu yaparken gerçek resmiyet büküm etmemiz müstelzim güzel kuvvet alanlarını, sanatı, kültürü, edebiyatı, akademiyi, medyayı, sporu boşlama etmeyeceğiz. En az öbür hususlar denli bu alanlara da hizmet göstereceğiz. Bu tatlılıkla tığ de ülkenin asliye enfrastrüktür eksiklerini tamamladıkça milletin el erki ve hürriyet taleplerini karşıladıkça vaktimizi ve enerjimizi bu bölgeye henüz baş döndürücü vermeye başladık. Mimarimizi yeni yan yana yorumla esasen canlandırma ettik. Birileri erinçsiz olabilir. Varsın onlar erinçsiz olsun. Ama tığ onlar erinçsiz olmaktadır niteleyerek o izi sürmekten arka duramayız. Hatta göstergeç dizilerinden müziğe, beyaz perdeden elektronik beyin oyunlarına denli degaje yan yana bölgede ibdai hars ve zanaat içeriklerimizle demincek dünyaya açıldık. Bilim insanlarımız sanatçılarımız, edebiyatçılarımız, çırçıplak maşer temsilcilerimiz arsıulusal düzeydeki emek harcamaları ve başarılarıyla elhamdülillah ölçüm topluyor. İstanbul Mushaf'ını da medeniyetimizin bu alandaki inkişafının yeni yan yana işareti, yeni yan yana sembolü namına görüyorum” niteleyerek konuştu.

Mustafa Biçer - Gamze Erdemir

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ