USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bu millet bu devleti sana teslim eder mi?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Batman'da dolgun açma töreninde , "Terör örgütü yöneticileri kendilerine çözümü reddetmeleri dair edisyon yapıldığını görüyor. Bu kudurgan ruhun dönemi bundan böyle sona ermektedir. Gelirse Kandil'i yerle bir edecekmiş. Bay Kemal bu millet bu devleti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bu millet bu devleti sana teslim eder mi?'
06-11-2021 18:05

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yekûn envestisman bedeli 1 bilyon lirayı sabık Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 36 fabrika, kent stadyumu ile inşası tamamlanan öbür planların şişman açılışını gerçekleştirmek kıl payı Batman'a geldi.

Mardin'den helikopterle Batman'a mevrut Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman Valiliğini görüşme ettikten sonraları şişman açılışın yapılacağı bölgeye geçti.

Alanı dolduran kalabalığa seslenme fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün Batman'da evvel kendisine evren çapında ortak plan bulunan Ilısu Barajı ve HES açışını yaptık. Dicle Nehrine taktığımız gerdanlığın en büyüğü bulunan bu kitap semt illerinin topraklarına artağanlık dağıtacak. Santralde üretilecek yalıtım de ülkemize şişman ulama sağlayacaktır. Hem dışarıda hem içerde birçok pis ve ışıksız kampanyalar yürütüldü hamdolsun bu engellerin hepsini aşarak bugün Batman'ı bu hizmete kavuşturduk. Ilısu ile yetinmiyoruz ayrımsız sürede tamamlanan amme yatırımları ve OSB fabrikalarının resmi açılışını da yapıyoruz. Eğitimde 432 derslikli 26 okulu, 400 mektepli kapasiteli 2 pansiyon, 2 spor salonu, 50 yataklı vagon vagon hoca evini hizmete açıyoruz. Eğitim araştırı hastanesi statüsündeki 440 yataklı vagon vagon toy avrat veladet ve bebek rahatsızlıkları hastanesini, Sason devlet hastanesi 50 yataklı vagon vagon ek binasını, Kozlukta Aile Sağlık Merkezi, 112 aceleci servisi merkezi, dudak ve diş hastanesi, Hasankeyf'te devlet hastanesi, merkez, Gerçüş ve Beşiri'de ayrışık afiyet kuruluşlarını bugün açıyoruz. 15 bin seyirce kapasiteli stadyumunun da aralarında bulunmuş olduğu açılışı yapıyoruz. Bölgemizin ehemmiyetli dirimsel kaynaklarından bulunan fıstık üretimini yaygınlaştırmak düşüncesince 12 bin hektarlık ortak bölgede ölçülü çitlembik tarlaları ile baş döndürücü sayıda yatırımın açılışın yapıyoruz. Batman OSB'de 36 fabrikayı bugün açıyoruz. Yaklaşık 500 milyon envestisman ile şehrimize 4 bin istihdam sağlanmıştır. Batman OSB dudak ağıza dolduğu düşüncesince Raman Dağı tarafında 6 bin dekarlık bölgede toy ortak OSB kuruyoruz” sanarak konuştu.

“Toplam yatırımı 1 bilyon lirayı sabık açma yapıyoruz”

Toplam yatırımı 1 milyara lirayı sabık açılışlar yaptıklarını kail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “20 sene öncesinin Batman'ı ile bugünkü Batman'ı taraf yana getirdiğinizde o günleri yaşayanlar nereden nereye diyecektir. Ama bilin ki elan da güzel olacak. Toplam envestisman bedeli 1 bilyon lirayı sabık kâffesi bu amme ve hususi bölüm yatırımlarının şehrimize dobra olmasını diliyorum. Batman aynısı tıpkısına çevresindeki Diyarbakır, Muş, Bitlis, Siirt, Mardin değiştirmeden bunlar kabil senelerce yıldırı örgütünün zulmü altında açılar çekmiş, zayiat vermiştir” biçiminde konuştu.

“Red, inkar ve temessül politikalar bölgede göz boncuğu devir geçim ve güvenliği sağlayamadı”

Türkiye'nin demokratlık ve kalkınmasına bakılınca karşılarında millete antagonist faşizmini gördüklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bin senedir ahi kendisine bu topraklarda yaşayanlarla vatanımıza müteveccih herhangi ortak muhtelif saldırılara beraberce yanıt verdik. Sultan Alpaslan Anadolu'yu fethederken ayrımsız saflardaydık, Selahattin Eyyubi haçlılarla uğraş ederken paradigma kolalama yürüdük. Fatih Sultan Mehmet Han İstanbul'u fethederken birlikteydik. Çanakkale'de 7 düvele beraberce uğraş verdik. Görüldüğü kabil kılıç bu toprakları daima kanımızla, alın terimizle beraberce yoğurarak diyar yaptık. Ne devir ülkede ipler ortak kıta fırka eline geçti o devir başağrısı yaşamaya başladık. Gücünü bu milletten düzlük anahtar zenginliğimizi ve bolluk kaynaklarımızı ortak kıta fırka faşizmi namevcut etti. Ülkenin başına ortak kasavet kabil çöken bu zihniyete hakkında milletin safında toprak alanlar darbelerle susturuldu. Ret, inkar ve temessül politikaları bölgede göz boncuğu devir geçim ve güvenliği sağlayamadı. Ama demin bu Batman'ın zenginliğine coşkusuna donanmasına beraberliğine bak. Tek millet, ortak kıta bayrak, ortak kıta devlet, ortak kıta vatan. Bir olacağız, kocaman olacağız, güçlü olacağız, ahi olacağız. Hep beraberce zafere yürüyeceğiz. Bütün kusur çalışmalar bölgede yıldırı örgütlerinin döşeme bulmasına sefer açan zehre hastalık oldu. 1980 sonrası edisyon yıldırma azap ile haklarını hiçe saydıkları kullanmakta olanları yerlerinden ederek problemi elan da büyüttüler. Uzun müddet semt insanını yoksulluğa sürüklediler. Hükümete geldiğimizde bununla hakkında karşıyaydık. Kolları sıvadık kişilerin bilinç ve anahtar dünyalarında baskıya hastalık bulunan OHAL'i kılıç kaldırdık ve tarihin en şişman seferberliğini başlattık. 81 vilayeti de ayrımsız biçimde donattık. Köyünde ilçesinde, ilinde, yaşamını sürdüren yurttaşlarımızın asliye hizmetlerden faydalanabilmesi düşüncesince İstanbul, Ankara'ya gitmesinin önüne geçtik. Batman'da darülfünun olmasaydı buradaki çoluk soy sop batıya gidecekti. Ama kılıç Batman üniversitesiyle buradaki gençleri burada bıraktık. 76 üniversiteyle geldik, 206'ya çıkardık bu sayıyı” ifadelerini kullandı.

“19 yılda Batman'a emektar rakamla 16 trilyon envestisman yaptık”

İktidara geldikten sonraları 81 vilayete denktaş biçimde görev verdiklerini kail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “19 yılda Batman'a emektar rakamla 16 trilyon envestisman yaptık. 4 bin 515 toy derslik, YÖK öğrencileri düşüncesince 2 bin 374 eş kapasiteli taşınmazlar binaları yaptık, 15 bin izleyici kapasiteli stadyumun da aralarında bulunmuş olduğu 39 kasılma yaptık. 4,2 bilyon tutarığında pınar toplumsal yazık ismi altında vatandaşlara ayırdık. 41 afiyet tesisinin yapımını hizmete açtık, Biz görev ehliyiz, kılıç kitap üretiriz. Eşek ölür kalır semeri, insanoğlu ölür kalır eseri. Yapımı devam eden Batman Hasankeyf yöntemini seneye, Kozluk Baykan, Van hududu yöntemini ise 3 yıla denli tamamlıyoruz. Batman Havalimanı terminal binasını salname 2 milyon geçici seviyesine çıkardık. Bölgeyi ve şehrimizi herhangi ortak bölgede en mütekâmil enfrastrüktür yatırımları ile buluştururken vesayetle yürüttüğümüz mücadelede resmiyet kıvrım ettikçe elan güzel bir hale geleceğiz” dedi.

“Parayı verenin yönettiği PKK en baş döndürücü Kürt kardeşlerimin kanını döktü"

Konuşmasında yıldırı örgütü PKK'nın parayla yönetilen ortak teşekkül bulunduğunu kail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Batı bizlere kelimesiz inkılap yapmış oldu diyor, hamdolsun. Kürtçe konuşmanın yazmanın zeval olması kabil yüzyıllık hastalıkların evvel adımını kılıç attık. Ülke genelindeki bürokratik oligarşiyi kırdığımız kabil yıldırı örgütünün bu bölgedeki kişilerin üstündeki baskılarını dudak ağıza bitirdik. Biz ülkemizi büyüttükçe milletimizin bütünlük beraberliği ve kardeşliğini pekiştirdikçe bazıları tasalı oldu. Çözüm süreci sanarak Türkiye'yi yıldırı örgütünün tasallutundan dudak ağıza çevirmek düşüncesince ortak hamle elan attık. Amacımız ülkeyi yıldırı belasından dudak ağıza bitirmekti. Her muhtelif riski hücre alarak başlattığımız bu içtenlikli proses yıldırı örgütünün silahı ve kan dökmeyi yeğleme etmesinden ötürü sonuç buldu. Bizzat yıldırı örgütü yöneticileri haricen kendilerine çözümü reddetmeleri çatışmaları baştan başlatmaları düşüncesince derin edisyon yapıldığını söylüyor. Israrla sertliği seçen tavrıyla yıldırı örgütünün bu topraklarla göz boncuğu bağının bulunmadığı alenidir. Parayı verenin yönlendiği bu teşekkül en baş döndürücü Kürt kardeşlerimizin kanını döktü en şişman bedeli Kürt kardeşlerime ödetti. Bu PKK'nın bu HDP'nin dini imanı yok, bunları güzel bilmemiz lazım. Bu bölgede sizi hoppadak ve hoppadak Allah düşüncesince seviyoruz ve fark katiyen istemiyoruz. Türkiye'de cereyan sektörü kalmayan teşekkül demin de Kuzey Irak ve Suriye'yi karıştırmaya çalışıyor. Bunların dönemi bundan sonraları sona erdi. Bay Kemal çıktı ne diyor, gelirse Kandil'i yerle eşit edecekmiş. Ya mösyö Kemal sana bu millet bu devleti teslim eder mi ya. HDP, İYİ Parti'ye bu devlet teslim edilir mi? Biz biriz beraberiz daima beraberce inşallah Türkiye'yiz. Ne Türkiye ne bölgenin geleceğinde bu örgütün noktayı bulunmamaktadır ve olmayacaktır” sanarak konuştu.

“Yeminli Türkiye düşmanlarının memleketimizdeki piyonları bulunan PKK, FETÖ'cülere sefer koydukça elan da kuduruyorlar”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyleki sürdürdü:

“Türkiye uğramış olduğu saldırılara hakkında devleti ve milletiyle mıhlı ayakta durdukça semt üstünde adi hesapları olanların bizlere bulunan hesapları kabarıyor. Biz adaletsizliklere zulümlere ne dedik ‘One munite' dedikçe önümüze konulmuş bulunan tuzakların sayısı artıyor. Yeminli Türkiye düşmanlarının memleketimizdeki piyonları bulunan PKK, FETÖ'cülere sefer koydukça elan da kuduruyorlar. Sen kimsin ya 10 kıta sefirikebir çıkmak bizlere bellek vermeye çalışıyor. Bunlara en şişman desteği de içimizdeki bazıları veriyor. Bu ülkede CHP sanarak ortak fırka ve onu yönetenlerin şahıs kafalarına mucibince belirledikleri politikaları mı var. HDP sanarak ortak fırka mevcut fakat onların şahıs kafalarına mucibince belirledikleri ortak politikaları mevcut mı? CHP ile HDP'yi ne kuvvet ortak araya getirmiş. Bu senaryoyu ortaya koyanlar çıkarlarını gizlemiyorlar. Kardeşliğimizi güçlendirerek oynanan bu pis oyunu bozmalıyız. Ülkemizi ve semt insanını PKK'nın silahlı tasallutundan kurtardık bunların siyası kanadı bulunan HDP''nin de tasalluttan kurtaracağız.”


Abdulaziz Karataş - Ekrem Aktaş - Osman Arslan - Sedat Irmak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ