USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ulu lider Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partinin kadroları olarak, Cumhuriyeti, ikinci beniz senesinde asıl manada demokrasiyle taçlandıracaklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız
10-11-2021 13:05
Ankara

Kılıçdaroğlu, Anıtkabir'deki merasim sonrası CHP Balkan Masası kabilinden Parti Genel Merkezi'nde planlı "Atatürk'ü Anmak ve Anlamak Konferansı"na katıldı.

Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın konferansının peşi sıra mütekellim Kılıçdaroğlu, iri birlikte cankulağı Ortaylı'yı dinlediklerini belirterek, 83 sene önceki çabucak Türkiye'nin değil, ehemmiyetli birlikte evren liderini sonsuzluğa uğurladıklarını dile getirdi.

Atatürk'ün bıraktığı baş döndürücü altın birlikte kalıt ve ehemmiyetli değerler bulunduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bunu sürdüreceğiz. Hocamız operadan lakırtı etti, arkeolojiden, tıptan, kurmaylıktan lakırtı etti, aut politikadan, büyükelçilerin ne erişmesi gerektiğinden lakırtı etti. Balkanlardan lakırtı ederken 'her birimiz birer Balkanlıyız' dedi. 83 senenin birikimlerinden lakırtı etti. Birinci Cihan Harbi'nin kadrolarının ne derece altın bulunduğunu ve esas Türkiye'yi aydınlığa kavuşturan kadroların bu savaştan sonraları harekete geçtiğini ve Cumhuriyeti kurup, sürdürdüğünü anlattı. Öğretmenlerin ne derece altın bulunduğu için lakırtı etti. Gerçekten de pedagoji bilimi birlikte topluma derslik atlatan esas öge aslında. Şundan güvenli olmanızı isterim, Mustafa Kemal'in kurduğu bu partinin kadroları, yoldaşları olarak, iyi Cumhuriyetimizi, Cumhuriyetin ikinci beniz senesinde başlıca açıdan demokrasiyle taçlandıracağız."

"Türkiye birlikte haritadır, bu haritanın içre 2 bin senenin kültürleri yatmaktadır"

İlber Ortaylı ise konferansında, Türkiye'nin bedava birlikte coğrafya olmadığına ayraç ederek, Türkiye'nin 3 kıtadaki birlikte imparatorluğun kalıntısı olduğunu, namına gereğince sorunlarının ve sıkıntılarının bulunduğunu aktardı.

"Türkiye birlikte haritadır, bu haritanın içre 2 bin senenin kültürleri yatmaktadır" diyen Prof. Dr. Ortaylı, bu haritanın böylecene ortaya çıkan Cumhuriyetin, alt etmek durumunda bulunduğu kimi kalıntıların bulunduğunu kaydetti.

Bugün konferansa gelirken, Atatürk'ün yaşadığını sabahleyin birlikte el hâlâ gördüğünü tamlayan Ortaylı, "Atatürk birlikte askerdir, Selanikli'dir. Selanik sade birlikte valilik değildir, iri birlikte ülkedir. Bugün orada üç kıta iklim kuruldu. Türkiye, Balkanlardan demektir, bizler birlikte ölçekte Balkanlıyız, nerede doğarsak doğalım. Çünkü bura imparatorluğunun ileriye oluşturulan kapısıydı, Anadolu insanının dünyayı tanımış bulunduğu kapıdır. Balkanlar'da Mustafa Kemal Atatürk birlikte efsanedir, zira o memleketin birlikte adamıdır." dedi.

Konferansın peşi sıra Kılıçdaroğlu ve Ortaylı'nın da katılmış bulunduğu toplantıyla Samsun'daki Mustafa Kemal Atatürk Müzesi, Selanik'teki Mustafa Kemal Atatürk Evi, Kuzey Makedonya'daki Manastır Askeri İdadisi ve Kocacık'taki Atatürk'ün babaevine aktif linkler gerçekleştirilerek, buradaki CHP Balkan Masası temsilcileri ile görüşüldü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ