USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Bir anlık korkuyla 47 bin lirasını dolandırıcılara kaptırdı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde canlı vatandaş, kendisini cumhuriyet savcısı ve güvenlik görevlisi namına tanıtıcı dolandırıcıların tuzağına düşerek 47 bin lirasını kaptırdı.

Bir anlık korkuyla 47 bin lirasını dolandırıcılara kaptırdı
22-10-2021 15:24

Türkiye'de elden çabucak rastgele devir asayiş güçleri kabilinden meydana getirilen “FETÖ, DEAŞ, PKK” operasyonlarından faydalanmaya etkin dolandırıcılar, geliştirdikleri taktiklerle şimdi aşırı yaşlıları erek aldı.

Bu tuzağa sakıt mağdurlardan birisi de 65 yaşındaki Celalettin Demirel oldu. Tatvan ilçesinde evinde oturmuş olduğu tam kendisini cumhuriyet savcısı ve itikat görevlisi yerine tanıtıcı şahıslarca aranan Demirel, bankadaki parasının yıldırı örgütlerinin eline geçtiğini ve bu parayı da yakaladıklarını söyleyerek korkuttular. Dolandırıcılara birlikte anlık korkuyla mümin Celalettin Demirel (65), 47 bin 500 lira parasını kaptırdı. Parasını biriktirip bankaya koyduğunu ve onu da birlikte anlık korkuyla dolandırıcılara kaptırdığını kail Demirel, mutluluk büyüklerinden iane atlaya zıplaya ayrıksı kimsenin kıygın edilmemesini istedi.

Dolandırıcıların yakalanması düşüncesince mutluluk büyüklerinden iane talip Celalettin Demirel, “Memleketime geldim. Evde oturuyordum. Sabah sayaç 09.00'da birlikte insan beni arayarak kendini saha komiseri sanarak tanıttı. Ben huzur ilkin inanmadım. Beni, seni savcıyla konuşturacağım niteleyerek müddeiumumi rolüne giren biriyle konuşturdu. Savcı bana ‘hesabındaki birlikte hacim parayı yıldırı örgütü aldı. O parayı bizlerden 2 insan yakaladı. Sen bankaya git birlikte hacim dünyalık yatır. Biz senin paranı evine göndereceğiz' dediler. Bankaya gittim. Bana verdikleri gerçek olmayan adisyona parayı yatırdım. Daha sonradan eve gittiğimde dünyalık yoktu. Bunlar dolandırıcı, kimesne bunlara inanmasın. Parayı Akbank yerine yatıracağımı söylediler. Fakat Tatvan'da Akbank bulunmadığı düşüncesince ayrıksı yere gittim. O parayı çabucak çekmişlerdi. Devlet bu işe el atsın. Büyüklerime sesleniyorum. Güzel işler işleyen devletimiz ATM'deki harami dolandırıcıları mı bulamayacak. Devlet bizlere araştırma görevlisi olsun. Takibe alsınlar. Acilen bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Dolandırıcıların yakalanmasını istediğini kail mağdurun abisi Bişar Demirel de, “Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığına çağrıda bulunuyorum. Bir an geçmiş bu soruşturmanın açılmasına ve bu dolandırıcıların yakalanmasını istiyorum. Daha birlikte tomar milletin canını yakmasınlar” halinde konuştu.

Mücahit Tarlan-Hakan Okay
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ