USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bilim Kurulu Üyesi’nden BioNTech’te 4. doz açıklaması: 'Karar vereceğiz'

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, BioNTech'te muhtemel 4. doz aşılamaya ilişkin, ''Yeni rastgele birlikte değişke düşüncesince akıl etmeye lazım yok, bunların bilgili değişke olacağ

Bilim Kurulu Üyesi’nden BioNTech’te 4. doz açıklaması: 'Karar vereceğiz'
16-11-2021 09:39

Pandemiyle mücadelede hadise ve ahiret yolculuğu sayıları yüksekliğini korurken uzmanlar gelişigüzel fırsatta aşı, peçe ve mesafenin önemine özen çekiyor.

Bu kapsamda BioNTech 2 doz aşılama olup üstünden 6 ay sabık yurttaşlar düşüncesince evleviyet gruplarına mucibince 3. doz aşılama randevuları da açılırken Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, müstevli süreci ve BioNTech'te mümkün 4. doz ihtimali üzerinde konuştu.

“Yeni gelişigüzel birlikte modifikasyon düşüncesince fikir etmeye ister yok"

Pandemide akıbet hale bağlı açıklamalarda mevcut Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, “Bu dalganın farkı koyu görev hastalarımız az buçuk ağırbaşlı seyrediyor, o nedenden dolayı de aşısız kazanmak bu dalavere düşüncesince az buçuk cesaret. Şu an aşırı şükür birlikte kılıç bunu 30 bin bandında kesebildik. Yukarı tırmanış trendini durdurabildik. Yeni gelişigüzel birlikte modifikasyon düşüncesince fikir etmeye ister yok, şurası kıymetlendirmek lazım; virüsler sürekli toy mutasyonlarla varyantlar ortaya çıkarabilir ama bunların bilgili modifikasyon olacağının garantisi yok. Çok sayıda ismi caba konulmamış varyantlar bahis konusu oldu. Alfa ve çatal ağız varyantı etraflı dünyada bilgili modifikasyon haline gelebildi. Yeni birlikte varyantla virüs özlük kendini sonlandırabilir. Bu birlikte olabilirlik de var, beklenti ederiz hakeza birlikte bilinçlilik olur. Çıkacak bulunan ilaçların fiyatlarının aşırı efdal olma ihtimali var, ne derece müddette etraflı dünyanın kullanımına geçecek, ast yapı, hızlı istihsal bunları devir gösterecek ama elimizdeki aşı, şu an en can alıcı formül ve maliyet adına da en benimseme edilebilmektedir yöntem. Aslında aşıya aykırı birlikte dünya değiliz, çocukluk aşılarından biliyoruz. Halkımız bu mevzuda aşırı dobra ahenk gösteriyor. Çocuk nüfusumuz aşırı büyük, bebek popülasyon da işin içerisine girmiş bulunduğu devir ülkenin bütünsel muafiyet payı az buçuk bağan birlikte rakama iniyor” dedi.

“4. doza gerekseme olacak mı bunu devir söyleyebilir”

BioNTech aşısında mümkün birlikte 4. doz ihtimali üzerinde açıklamalarda mevcut Prof. Dr. Nurettin Yiyit, laflarını şöyleki sürdürdü: “Pandeminin ahir periyodunu bir; bizim çabamız, dü de virüsün ne tarafa akıllıca evrileceği belirleyecek. 2 doz aşılama bizi ince dobra korudu ama bundan hakeza 2 doz olanların birlikte kısmının üstünden aşırı levent boylu devir geçti, bundan hakeza esirgeyici antikorlarında birlikte sukut zamanı geldi. Düşen antikorlarının birlikte hatırlatmaya gereksinimi var. Grip aşısını düşünelim esasta gelişigüzel sene birlikte anımsatma dozu oluyor. Eğer bu biçimde giderse rastgele birlikte fark Şayet olmazsa güneş tacı virüsün de muhtemelen ki birlikte devir sonraları olabilirlik anımsatma dozları enflüanza kabil olabilir, sezonluk birlikte hastalığa dolaşım ihtimali aşırı yüksek. Bunun şu anki pandeminin bastırılması yönünde 4. doza gerekseme olacak mı bunu devir söyleyebilir. Niye söylüyorum bunu tababet kanıta ait birlikte bilimdir, toy veriler, kanıtlar ortaya çıktığında tartışılıp değişmeyen verilir. Pandeminin kere başlangıcında kılıç mRNA aşısı düşüncesince birlikte anımsatma dozu gerekebileceğini ama zamanını bilmediğimizi anlatım etmiştik. Büyük çalışmaların verileri yayınlanmaya başlandı, bizlerden geçmiş devletlerin de kere yürüyüşlerine bakınca gördük ki 6 ay sonraları mRNA aşısı olanların da birlikte hatırlatmaya gereksinimi bulunduğu kanaatine vardık. Ama birlikte 4. doz gerekecek mi onu ilerleyici zamanda, bizim önümüzde revan devletler mevcut onların niteliğine bakacağız. Bir de bu mevzuda meydana getirilen çalışmaların da verilerini göreceğiz. Yani müteaddit ay sonraları antikorlar düşmeye başlıyor bunların hepsini masaya yatıracağız. Ülke adına değişmeyen vereceğiz ama şu an düşüncesince gündemde 4. doz sanarak birlikte bilinçlilik yok”

“Bilim Kurulu'nun toy birlikte hacir gündemi yok"

Zaman devir gündeme mevrut hacir konusunu değerlendiren Prof. Dr. Yiyit, “Bilim Kurulu'nun toy birlikte hacir gündemi yok. Biz esasta şu an nice tedbire koyuverme vermiş birlikte görüntüyle gidiyoruz. Aşının gücüne az buçuk teyit ergin birlikte halimiz var. Aslında fazlalık olayları düşürmenin yolu da maske, mesafeye uyumdan geçiyor. Burada dü sıkıntımız var. Birincisi vatandaşımız 1,5 senedir yoruldu, birlikte apayrı bilinçlilik de aşılama olanlarda asıl özgüven oluştu. Aşı olanlarda peçe takmamaya ilişikli birlikte meyil başladı. Bunları fevk caba koyunca efdal fazlalık olaylarımız çıkıyor. Aslında az buçuk dişimizi sıksak bu sayıları gine küçük sayılara indirebiliriz kabil gözüküyor. Bilim Kurulu'nun en önce öğrenime gine durmak kabil tek niyeti, hevesi yok. Hiçbir devir da gündeme gelmedi. Aksine sürdürülmesi düşüncesince neler yapılmalı bunlar konuşuluyor. Sanat, spor hayatını, iş dünyasını gine ara vermeye itecek yönde rastgele birlikte gündemi ve ya girişimi yok. Ne derece hadise çıkacağını vatandaşımız belirliyor esasta onlar bizlere asistan mümkün el verirse kılıç bu işi kazasız belasız çözebiliriz ve dölleme oranında şayet efdal sayıları hedefliyorsak bu gine vatandaşımızın bizlere desteği ile olacak. Hastane yatış ve koyu görev yönünde aşırı bilinçlilik başardık. Ölüm paylarını aşağıya indirmemiz gerekiyor. Bunun da yolu aşıyla tanışmamış birlikte gurubumuz var, o grubun sayısının azalması gerekiyor. Bazen peçe aksesuara dönüyor, aut ortamda takıyoruz. Eve girdiğimizde birlikte yere asılacak kaşkol muamelesi görmeye başladı” biçiminde konuştu.

Hasibe Karadağ - Emre Baba
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ