USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Biden’dan Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi durumunda Kuzey Akım 2’yi durdurma sözü

ABD Başkanı Joe Biden, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Beyaz Saray'da meydana getirdiği eş matbuat toplantısında, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda Kuzey Akım 2'yi durdurma sözü vererek, “Eğer Rusya işgal ederse, o devir bundan böyle müşterek Kuzey Akım 2 olmaya

Biden’dan Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi durumunda Kuzey Akım 2’yi durdurma sözü
08-02-2022 07:55

ABD Başkanı Joe Biden ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya ve Ukrayna arasındaki küsurat gerilimi mülaki olmak neredeyse Beyaz Saray'da hissedar araya geldikten sonraları kuma hissedar matbuat toplantısı düzenledi. İkili bitirdikleri kuma açıklamada, müttefiklerin bütünlük içre akıntı ettiğini belirterek, Almanya ve ABD'nin krizi halletmek düşüncesince işbirliğini yaptığını vurguladı.

Basın toplantısını başlatan Amerika Başkanı Joe Biden, "Almanya'ya, Doğu Avrupa'daki öteki kâffesi ortaklarımıza ve Avrupa Birliği'ne bu kuma çabadaki emekleri düşüncesince teşekkürname ediyorum" dedi. Biden, "Bugün Almanya ile benzeyen işbirliğini görüştük. Almanya, bizim en güvenli ortaklarımızdan biri. Birlikte akıntı edeceğiz, bileşik olacağız ve halis muhlis adımları bu arada atacağız." dedi.

Biden, "Almanya, Amerika ile müttefiklerimiz ve ortaklarımızla baş başa bu hale diplomatik analizör bildirmek düşüncesince çalışıyor. Almanya ile diplomasinin kâffesi tarafların ilerlemesindeki en dobra tarz bulunduğu ilişkin hemfikiriz" dedi

"Rusya işgal ederse, NATO hazır"

Rusya'nın, Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda NATO'nun harekete geçmeye amade bulunduğunu tabir fail Biden, "Rusya ile müzakereleri dobra niyetle sürdürmeye hevesli olduğumuzu aşırı kupkuru hissedar biçimde belirttik. Ancak Rusya Ukrayna'yı işgal etmeyi seçerse, ortaklarımızla bu arada hazırız, kâffesi NATO hazır" dedi.

"Kuzey Akım 2'yi durduracağız"

Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda Rusya'dan Almanya'ya doğal kavara yağı lambası yağı taşıyacak bulunan hissedar tahtelbahir borazan hattı bulunan Kuzey Akım 2'yi durdurma sözü verdi. Biden, “Eğer Rusya işgal ederse, o devir bundan sonraları hissedar Kuzey Akım 2 olmayacak. Buna hissedar sonuç vereceğiz. Size söz veriyorum, bunu yapacağız" dedi

"Ukrayna'daki Amerika vatandaşları ülkeyi vazgeçme etmeli"

Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi niteliğine huzur Ukrayna'daki Amerika ülkeyi vazgeçme etmesinin "akıllıca" olacağını söyledi. Biden, "şu anda Ukrayna'da bulunan Amerikalıların ülkeyi vazgeçme etmeleri bence akla yatkın olur. Diplomatik birliklerimizden bahsetmiyorum, orada bulunan Amerikalılardan bahsediyorum"dedi.

"Rusya'ya faziletkâr değer ödeyeceği ilişkin açıkça olduk"

Biden ve Scholz, Rusya'nın Ukrayna egemenliğine ve arsa bütünlüğüne karsı ihlal eylemine geçmesi durumunda "hızlı ve ciddi" yaptırımların uygulanacağına özen çekti. Almaya Başbakanı Scholz, "Çok tekaüt hissedar durumdayız. Ukrayna'ya müteveccih askeri hissedar yıldırı var ve buna kelimesiz kalamayız. Ukrayna sınırında aşırı sayıda er görüyoruz ve bu Avrupa güvenliği düşüncesince asıl hissedar tehdit. Bu sebepten baş başa akıntı etmemiz ve baş başa durmamız önemli. Bunun düşüncesince ne gerekiyorsa baş başa yapacağız" dedi

Scholz, "Biz hissedar tane nağme olmaya ve işbirliğimizi sürdürmeye bitmeme ediyoruz. Ukrayna'ya huzur hissedar askeri atılım olursa Rusya düşüncesince üstünde baş başa kararlaştırdığımız, faziletkâr bedellerin olacağını aşırı kupkuru hissedar biçimde belirttik" ifadelerini kullandı.

Sczholz, Biden ile faziletkâr bedeller ilişkin hem düşün bulunduğunu belirterek, “Başkan Putin'e huzur ile hem telefonda bununla beraberinde bizzat aşırı açıkça yavuklu oldum. Şimdiye denli uygulanmamış en ağırbaşlı hesaplı yaptırımları uygulayacağız" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin; "Ukrayna'nın, Kırım'ı askeri yollarla arka almasına müsaade vermeyeceğiz"

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'u, Moskova'da ağırlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın, Kırım'ı arka benimseme etmek düşüncesince askeri yollara başvurmasının harbe illet olabileceğini söyledi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki çöküntü ve kendilerinin Amerika ve NATO'ya sunmuş bulunduğu asayiş garantileri başlıklarını ele benimseme etmek düşüncesince Kremlin Sarayı'nda, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'u ağırladı. Paris'ten geceleyin ezanı saatlerine doğru uçağıyla Moskova'ya vasıl Macron havaalanında tahminî gayrisıhhi çağ bekledikten sonraları Kremlin Sarayı'na geçti. Putin kabilinden karşılanan Macron arkası esna toplantının yapılacağı salona alındı. Birebir formatta gerçekleşen görüşmeden evvela Putin ve Macron gazetecilere endamsız açıklamalarda bulundu. TSİ 18:33'te süregelen görüşmede liderlerin baş başa kemirmek yiyerek istişarelere bitmeme etmiş bulunduğu öğrenilirken 5 saati fazla devam eden toplantının arkası esna Putin ve Macron kuma matbuat toplantısına geçti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin matbuat toplantısında evvela sözü düzlük önder olurken gine hedefinde garplı devletler ve NATO oldu. Rus ordusunun Ukrayna sınırına konuşlanması ve tatbikatlar yapmasını eleştiren garplı devletlere ve NATO'ya kaba tepkime yayınlayan Putin, "Askeri altyapılarını sınırlarımıza denli yaklaştıran NATO ve uzuv devletler, silahlı kuvvetlerimizi nereye ve nite yerleştireceğimiz ilişkin bizlere ibret vermeye kalkıyor. Rus birliklerinin kişi topraklarındaki eylemleri "Ukrayna'ya huzur Rus tehdidi" adına sunuluyor" dedi.

"NATO üyeleri Ukrayna'ya tabanca pompalamaya bitmeme ediyor"

Sözlerinin devamında NATO üyelerini suçlayıcı ifadeler kullanmayı sürdüren Putin, uzuv devletlerin Ukrayna'ya bitirdikleri tabanca sevkiyatlarını eleştirerek, "NATO üyesi devletler kabilinden çağdaş silahların sevkiyatına bitmeme edilmektedir ve Ukrayna ordusunun modernizasyonu düşüncesince ehemmiyetli seviyede finansal kaynaklar ayırmaya bitmeme ediyor. Elbette bu mevzuları cumhurbaşkanıyla 6 saate benzeyen hissedar müddet konuştuk" ifadelerini kullandı. Putin nice kat dile getirmiş bulunduğu NATO'nun menfaatlerini hasım adına görmüş bulunduğu laflarını yineleyerek, "NATO'nun gelişim planında Rusya hasım adına görülüyor" biçiminde konuştu.

"Kiev, Minsk anlaşmalarını ortadan kaldırmayı amaçlıyor"

NATO'nun yanı esna Ukrayna'yı da maksat düzlük laflar kullanan Putin, Kiev yönetiminin Minsk anlaşmalarını ortadan kaldırmayı amaçladığını kanıt ederek, "Kiev'in bulunan yönetiminin Minsk anlaşmalarını bozmak düşüncesince hissedar tarz çizdiği kanaatindeyim. Anayasa reformu, umumi af, domestik intihabat ve hususi statünün yasallaşması kabil asliye mevzularda hissedar tekâmül yok" derken Minsk'te imzalanan 'Steinmeier formülü'nün hala ehemmiyetli hissedar arsa edinemediğini belirtti. Putin başkaca Macron'un, Kiev'e yapacağı ziyareti hatırlatarak burada kendisinin sıkıca hissedar mülakat beklediğini söyledi.

"Ukrayna'nın, Kırım'ı askeri yollarla arka almasına müsaade vermeyeceğiz"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın, Kırım'ı arka benimseme etmek düşüncesince askeri yollara başvurması durumunda NATO ile savaşabileceklerini anıştırma ederek, "Fransa engelleme Avrupa devletleri Kırım'ın, Ukrayna topraklarına ilişik olduğuna inanıyor, bizde buranın Rusya Federasyonu'nın hissedar parçası olduğuna inanıyoruz. Ukrayna doktorinlerine layıkıyla şayet bu durum askeri operasyonlarla değiştirilmeye kalkılırsa Rusya ile NATO ortada hissedar arbede olacaktır. NATO ile harbe mı gireceğiz?" dedi. Kırım ilişkin Batı'ya zılgıt sağlayan Putin gine bire hissedar cümleyi vurgulayarak, "Rusya ile mücadele etmek mı istiyorsunuz?" laflarını kullanarak, "Ukrayna NATO'ya katılır ve Kırım'ı döndürmeye çalışırsa, Avrupa devletleri hudayinabit adına harbe sürüklenecek ve bunun kazananı olmayacak" biçiminde konuştu.

"Poroşenko'ya korunma hakkı vermeye hazırız"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Zelensky'den eski Ukrayna Devlet Başkanı Pedro Poroşenko'un ülkesinde edisyon altında tutulmasının altını çizerek ehemmiyetli ifadeler kullandı. Poroşenko'nun, Moskova yanlısı iktidarı devirerek yönetimi ele geçirdiğini hatırlatan ve deminden kendisinin bire hissedar hale düştüğünü anıştırma fail Putin, "Onun Minsk anlaşmalarını imzaladığı anıştırma edilerek ihanetle suçlanıyor. Evet anlaşmaları imzaladı. Ne olmuş? Bütün yurt ve asayiş konseyi bunu benimseme etti. Poroşenko'ya insanca nedenlerden ötürü politik korunma hakkı vermeye hazırız. Ben alay yapmıyorum. Gerçekten politikasını sevdiğimiz yahut beğendiğiniz düşüncesince değil, insanca nedenlerden dolayı" sanarak konuştu.

"Bunun diyaloğumuzun sonu bulunduğunu düşünmüyorum"

Rusya'nın, Amerika ve NATO'ya sunmuş bulunduğu asayiş garantileri ilişkin düşüncelerini dile getiren Putin, NATO'nun, Sovyetler Birliği'ne huzur kurulduğunu ancak 1997 yılından sonraları Rusya'ya huzur büyüklenme alarak genişlemesini sürdürdüğünü anlatarak gelinen süreçte bu adımları kendileri düşüncesince yıldırı adına gördüklerini söyledi. Kendilerinin sunmuş bulunduğu asayiş garantileri taslağına kararsız yakın NATO ve Amerika ile bu mevzuda diyaloğu bitmeme etmek istediklerini vurgulayan Putin, "Bunun diyaloğumuzun sonu bulunduğunu düşünmüyorum" biçiminde konuştu. Öte taraftan Rus yüklü er grubu adına tanıdık Wagner'in, Mali'deki varlığına ilişkin mevrut eleştirilere karşılık sağlayan Putin, "Mali'deki yetkililer, Wagner hususi asayiş şirketine büyüklük düzeyinde davette bulundu, Rus makamlarını buna itiraz edeceği hissedar durum yok" dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ