USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Beytullah Eroğlu, Paris 2024'te İstiklal Marşı'nı dünyaya dinletmeyi hedefliyor

Dünya şampiyonu paralimpik yüzücü Beytullah Eroğlu, Türkiye'nin paralimpik yüzmede ehemmiyetli birlikte seviyeye ulaştığını, 2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda İstiklal Marşı'nı dünyaya dinletmenin en şişman maksadı bulunduğunu belirtti.

Beytullah Eroğlu, Paris 2024'te İstiklal Marşı'nı dünyaya dinletmeyi hedefliyor
12-10-2021 11:46
Ankara

Ay-yıldızlı paralimpik yüzücü Beytullah Eroğlu, Anadolu Ajansı (AA) Spor Sohbetleri'ne misafir kendisine acemi emek vermek ve hedeflerini değerlendirdi.

Paralimpik yüzme denildiğinde akla mevrut ilkin adlardan bulunduğunun hatırlatılması üstünde Beytullah Eroğlu, "Ben spora meraklı kendisine başladığımda hâlâ Türkiye tarihinde evren ve Avrupa şampiyonalarında bitiş bile yüzülmemişti. Ben bunların ilklerinin hepsini başaracağıma lakırtı verdim, tarihimizde ilkin kez Avrupa ve evren şampiyonu da oldum." diyerek konuştu.

Bir kadro kurmayı aşırı istediğini tamlayan Beytullah Eroğlu, "Hep istedim ki birlikte takımım olsun, takımımla sembol yarışına girebileyim. Takımımla gülüp eğleneyim ve transferlerimi gerçekleştireyim. Bu uğurda icraat da yaptım, takımım iyice onlara bildiklerimi de öğreterek, tutunmalarını sağlamaya çalıştım, verdiklerimizi de aldılar. Sizlerin de tanıdığı, kadro dostlarım Sevilay Öztürk ve Sümeyye Boyacı benim kardeşlerim, ne söylediysek yaptılar, öğrendiler ve bugün iri sportmen seviyesine geldiler." ifadelerini kullandı.

Sporcuların aşırı dobra birlikte halde yetiştiklerini kaydeden Beytullah Eroğlu, "Çok umutlu olduğumuz Baran Doruk Şimşek var, Baran'a baktığımız devir özlük küçüklüğümü görüyorum. Koral Berkin Kutlu var, tahminî 4 senedir bu arada alıştırma yapıyoruz ve ego Türkiye rekorlarını kırarken dedim ki 'Artık bu rekorları emeksiz ferah kimesne kıramaz.', sınıra geldi. Kırdığım rekorların 3'ünü Koral Berkin kırdı zira Koral Berkin ile alıştırma yapıyorum, ona alıştırma veren benim. Bu, bence alım çalım donör birlikte şey, ego onurlanıyorum benim yetiştirdiğim sporcunun beni geçmesinden, hâlâ iri rütbe almasından onurlanıyorum. Ardından mevrut Şevval'imiz (Tekin), nice sporcumuz aşırı iri başarılara imza atacak inşallah." değerlendirmesinde bulundu.

Arkadaşları düşüncesince gösteriş manken olmasının ne hissettirdiğine müteveccih istifham üstünde Beytullah Eroğlu, şunları söyledi:

"Rol manken iktisap etmek az buçuk hâlâ nazarıitibar gerektiriyor, davranışlarına, tutumuna, konuşmana, takımla ilişkilerine nazarıitibar etmeni gerektiriyor. Ama ego olduğum kabil oldum, Anadolu insanı oldum, on paralık kalbimde arka kuvve beslemedim. Kardeşlerimiz de bizi sevdi, disiplinimiz, emek vermek sistemimiz de bilime akıllıca şekildeydi ve böylecene gösteriş modelliği üstlendim, aşırı şükür özlük açımdan birlikte bölgelere de geldiğimizi düşünüyorum. Bundan 10 sene ilkin 'Beytullah, hakeza böyle olacak.' deselerdi, ego ona inanmazdım. Onun düşüncesince bundan 10 sene sonrasını da görüntü edemiyorum."

"Beni adaletsiz halde fevk sınıfla yarıştırdılar"

Paralimpik yüzmede Türkiye'nin mahsus birlikte noktaya geldiğini dile getiren Beytullah Eroğlu, "Bugün kılıç 8 sporcuyla evren şampiyonasına katılıyoruz. Avrupa şampiyonası düşüncesince barajı güzeşte 25 sporcumuz vardı, bunun düşüncesince ölçüt yapıyoruz ve 'Final yüzmeyen Avrupa şampiyonasına gidemez.' diyoruz, bu hakkıyla dobra birlikte şey, kişi kendisine değil, Türkiye kendisine tanınıyoruz fakat eksiklerimiz de var. Sağlık ve uygulayım kurulumuzun tabii ki eksikleri var. Onları bitirme anlamında de fedakarca çalışıyorlar, tamamlayacaklar. Gelecek nesille dört dörtlük meraklı birlikte halde ilerleyeceğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Kendisini güzel bulup bulmadığına yönelik, "Beytullah Eroğlu hâlâ güzel olabilirdi." diyen ulusal yüzücü, "Benim klasifikasyon ile ait bazısı problemlerim vardı, beni adaletsiz halde fevk sınıfla yarıştırdılar. Bunun üstünde klasifikasyon ne buyurmak onu öğrenmeye başladıktan sonradan adaletsiz yarıştığımı öğrendim, ihtimal Beytullah Eroğlu o vakitler az buçuk hâlâ acar ve hâlâ hakimiyetçi yapıya eş olsaydı hâlâ güzel olabilirdi, diyorum." şeklinde konuştu.

"Havuza da denize de okyanusa da girmeye korkmuyorum." diyen Beytullah Eroğlu, "Adaletli birlikte halde yarışmaya çalışacağız, ölçümlerimizle protestolarımızı gerçekleştireceğiz. eğer adaletli birlikte halde yarışırsak, ego suda konkur kaybetmem, masada kaybetmezsek suda kaybetmem. Spora bitmeme etmeyi planlıyorum, paralimpik oyunları şampiyonluğum yok, paralimpik oyunlarında madalyam da yok, o kaldı. Onu bölgeye denli bitmeme edeceğim inşallah." ifadelerini kullandı.

İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde spor yöneticiliği bölümünden dereceyle izinli olduğunu, gelecekte dalavere dalında da mevcut iktisap etmek istediğini tamlayan Beytullah Eroğlu, "Bilgi ve tecrübelerimi doğacak nesillere aktarma etmek istiyorum. Camiadan kopmadan bu toplumun hâlâ aşırı gelişebilmesi düşüncesince dalavere dalında mevcut iktisap etmek istiyorum." diyerek konuştu.

"Paralimpik oyunları şampiyonluğunu ülkemize getireceğim"

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na müteveccih Beytullah Eroğlu, "Tokyo'nun kadro biçiminde dobra geçtiğini düşünüyorum, Sevilay Öztürk ile tarihimizde ilkin kez madalya aldık. Elif İldem, paralimpik rekoru kırdı. Tokyo'da tarihimizde ilkin kez sembol takımıyla yüzdük, sembol takımında İngiltere'yi geçtik, finale 8. kendisine kaldık fakat 7. kendisine bitirdik, bu hakkıyla benim düşüncesince aşırı iri birlikte onurdu. Bunu, olimpiyat şampiyonluğu denli görüntü ediyordum, sembol takımıyla çıkıp da orada savaş verebilmeyi. Çok şükür bunu da başardık." değerlendirmesinde bulundu.

Bayrak takımının ülkenin bu sporda geldiği noktayı gösterdiğini tamlayan ulusal sporcu, "Sadece birlikte sporcunun kabiliyeti değil, ülkendeki sporcuların kalitesi, spora vermiş olduğun kabiliyet kendisine düşünüyorum bu kadro yarışlarını. Çok da becerikli sembol takımımız var." ifadelerini kullandı.

2024 Paris Paralimpik Oyunları'ndaki maksadı düşüncesince de Beytullah Eroğlu, "Paris'te inşallah madalya gelecek, inanıyorum ki biz o yarışmayı kazanacağız ve hepsi dünyaya İstiklal Marşı'mızı ayakta söyleteceğim. Bu benim çocukluk hayalimdi, spora başladığım devir Türkiye'de on paralık hâlâ bitiş bile yüzülmezken ego orayı erek koymuştum. Aşama etap geldim, akıbet aşamadayım. Oraya da siz değerli üyelerimizin destekleri sayesinde, Bakanlığımızın, federasyonumuzun, kulüplerimizin, sporseverlerin destekleri yardımıyla inşallah ulaşacağız ve inşallah paralimpik oyunları şampiyonluğunu ülkemize getireceğim." şeklinde konuştu.

"Evlilik önünde girişimlerimizi yaptık, kısmet"

Bedensel engellilerin kesinlikle yüzmeye başlamaları gerektiğine ayraç fail Beytullah Eroğlu, "Yüzmenin otama edici birlikte ayrıcalığı var, doktorlarımız değme daim bunu önerir, onun haricinde ise insanoğlu cisim ağırlığının onda birine düşer suyun içerisinde, engellenmeyen birlikte halde cereyan edebilir, bedenindeki dört başı mamur kasları kullanabilir. En ciddi engellinin bile değme kasını kullanabildiği yegâne spordur. Onun düşüncesince yüzmeyi öneriyorum, yüzmeyi öğrendikten sonradan doğrusu aşırı sevecekler. Başarılı da iktisap etmek isteyeceklerdir, federasyonumuzun sitesinden de ulaşabilirler. Profesyonel olma önünde birlikte erek koydukları devir yaşama da bağlanacaklarını düşünüyorum." diyerek konuştu.

Günde müteaddit sayaç yüzdüğüne bağlı istifham üstünde ulusal sporcu, "Sert alıştırma yapacağız, tahminî 4 sayaç yüzme 2 sayaç de kişmiri antrenmanıyla sezona antre yapacağız." ifadelerini kullandı.

Özel yaşamına bağlı istifham üstünde dünyaevi planları yaptığını da tamlayan Beytullah Eroğlu, "Evlilik önünde girişimlerimizi yaptık, kısmet, baht inşallah." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ