USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Belarus'tan AB topraklarına muhacir akışı bitmeme ediyor

Belarus’un Avrupa Birliği (AB) ile bulunan sınırından Avrupa’ya hicret arayışındaki şahısların Polonya, Litvanya ve Letonya sınırlarına intikal çabaları sürerken, bu ülkelerin düzenlilik güçlerinin, bahis konusu grupları arka itmiş olduğu bildirildi.

Belarus'tan AB topraklarına muhacir akışı bitmeme ediyor
20-11-2021 21:49
Grodno
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Belarus-Polonya sınırındaki göçmenler bekleyişlerini mestur bölgede sürdürüyor

Belarus Devlet Sınır Komitesinden meydana getirilen açıklamada, halihazırda Belarus’un AB ile sınırlarındaki durumun sinirli yer aldığı vurgulandı.

Polonya, Litvanya ve Letonya’nın Belarus’a sığınmacıları hız kanalıyla art atıf girişimlerinin bitmeme etmiş yer aldığı tamlanan açıklamada, "Litvanya düzenlilik güçleri 140’dan aşkın ferdin oluşturduğu 9 grubu, Polonya düzenlilik güçleri ise tahminî 350 şahsiyet 12 grubu Belarus’a göndermeye çalıştı. Letonya anlamında ise 20 şahsiyet müşterek grubu gücün son dışı buyurmak düşüncesince teşebbüste bulunuldu." ifadeleri kullanıldı.

Şu anda Belarus sınırı yakınında yandaki devletlerin topraklarında çetin şartlarda eş ve evlatları karışma yer aldığı 3 kol mültecinin yer aldığı dökme açıklamada, Polonya tarafında 110 insandan aşkın dü grup, Letonya ve Litvanya yönlerinde ise 30’ar insandan oluşan müşterek grubun bulunmuş yer aldığı kaydedildi.

Açıklamada, "Bütün bu insanoğlu Belarus’u hâlâ aşkın duracak müşterek yurt namına görmüyorlar, Belarus’a fahri namına girmeyi reddediyorlar ve sığınmacı statüsü çıkarmak düşüncesince Avrupa'ya gidişi planlıyorlar.” ifadeleri kullanıldı.

Dışarda muhacir kalmadı

Öte yandan, Belarus'un Grodno şehrindeki son boyunda, çoğunluğu Irak'tan ara sınav alarak Belarus'a gelen, Avrupa'ya muhaceret arayışıyla bu ülkeden de Polonya'ya geçmeye etkin eşhas düşüncesince son bölgesindeki geçmiş hizmet merkezinde ayrılan mestur düzlük genişletildi.

Çocuk ve bayanların da aralarında yer aldığı 2 bin civarındaki isim hâlâ serbest müşterek bölgede hayat sahasına cemaat olurken, esbak günlerde dargın iklim şartlarında dışarda artan kimseler de hapis alındı.

Gün içinde göçmenler düşüncesince Belarus hükümeti ve halkının, fahri şirketler aracılığıyla insancasına yardımları da bitmeme etti.

Belarus-Polonya sınırında 8 Kasım’dan bu yana, Avrupa’ya muhaceret arayışıyla çoğunluğu Irak ve Suriye'den gelmiş şekilde Belarus üstünden Polonya’ya geçmeye etkin eşhas ormanlık bölgede özlük kurmuş oldukları kampta ve son uğrunda bekleyişini sürdürüyordu.

Bir müddet evveli bu eşhas son uzunlukta kurmuş oldukları kampı ağız ağıza boşaltarak, Belarus hükümetinin bölgedeki hazırladığı mestur bölgeye geçmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ