USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Balıkesir Gastronomi Atlası düşüncesince imzalar atıldı

Balıkesir Ticaret Odası'nın koordinasyonunda hazırlanmakta olan Balıkesir Gastronomi Atlası düşüncesince adlı sanlı Şef, Seyyah ve Yazar yaşam Akkor ile meydana getirilen işbirliğinin başlangıcına müteveccih imzalar EMITT Fuarında atıldı.

Balıkesir Gastronomi Atlası düşüncesince imzalar atıldı
09-02-2022 17:34

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde oluşturan EMITT fuarında bellik değerleriyle ziyaretçiler ile buluşuyor. Yüzlerce insan çeşidinden görüşme edilen Balıkesir standında, şehrin; tarihi, doğası, termali, denizi, gastronomisi ve ekin rotalarıyla tanıtılıyor. Fuarda başkaca Balıkesir Ticaret Odası'nın koordinasyonunda hazırlanmakta olan Balıkesir Gastronomi Atlası düşüncesince isimli sanlı Şef, Seyyah ve Yazar yaşam Akkor ile meydana getirilen işbirliğinin başlangıcına müteveccih imzalar atıldı. Gourmand Cookbook Awards'ta “Selçuklu Mutfağı” isimli yapıtı ile “Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı” ödülüne müstahak görülen, Ketebe Yayınları'ndan Türkiye Gastronomi Atlası kitabıyla müşterek umde de imza atan, hâlâ evvela gerçekleştirdiği Balıkesir ziyaretinde kentin gastronomisini deneyimleme fırsatı bulan ve kentin gastronomisinden enikonu etkilendiğini rastgele fırsatta dile getiren yaşam Akkor Balıkesir düşüncesince millî özellikte müşterek gastronomi atlası hazırlayacak.

Hazırlanacak düzentileme Balıkesir'in tamamı ilçelerini havi domestik lezzetleri ile baş başa gezinsel değerlerini de içeren müşterek seyahatname biçiminde olacak. Balıkesir'i görüşme edecek eşhas düşüncesince emare olma niteliği taşıyacak bu saten içinde ilçeler bazında coğrafi işaretli ürünler, mevzii yemekler ve görüşme edilmesi müstelzim mekânlara arazi verilecek. Çalışma yardımıyla Balıkesir'in değerleri biricik kaynakta yolculuk severlerin zevkine sunulacak. Daha ahir evrede müşterek neşriyat evi ile ortaklaşa iş ile basma bir duruma getirilecek bu eşme satışa da sunulacak.
Ünlü reis ile meydana gelen imza törenine Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Ersin Erdoğmuş ve Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, domestik şefler ve sergilik ziyaretçileri katıldı.

“Lezzet şehri Balıkesir”
Balıkesir'i 50 peynirli kent ve zeytin ülkesi adına tanımlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Balıkesir baş döndürücü çelimli müşterek coğrafya. Şehrimizde Balkanlar'dan, Orta Asya'dan göçle mevrut kişilerin köyleri var. Bu da müşterek gastronomi zenginliği, ekin zenginliği meydana getiriyor. Topraklarımız filhakika verimli. Türkiye'de en içimli balın alınacağı, peynirin en içimli bulunduğu arazi Balıkesir'dir. Bu kıymetlendirme Türkiye'deki gurmelerin teşhisleriyle ortaya çıkmıştır. Peynirimizi, balımızı, kaymağımızı, kuzu etimizi, zeytinyağımızı müşterek kahvaltı da caba buluşturabiliyoruz. Ekmek çeşitlerimiz de enikonu fazla. Hatta müşterek atlatmak kitabımız caba var. Balıkesirimizde ziyaretçilerimize budala dağlarında kepez yürüyüşü, Burhaniye'de sörf, tabiat yürüyüşleri, plonjon üzere değişik sporlar, termal hikmet otama imkânları ve gastronomi adına ensesi kalın lezzetleri sunuyoruz” diyerek konuştu.

“Balıkesir, Türkiye'yi doyuran il”
Balıkesir'in gastronomi yönünde öbür illere gereğince baş döndürücü hâlâ avantajlı bulunduğunu tabir fail Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, bundan dolayı çıkarılan Gastronomi Atlası'nı lansman yönünde baş döndürücü önemsediklerini dile getirerek, “Bizim filhakika derinliğine zamandır Balıkesir'i gezim yönünde takdim etmek düşüncesince nice projemiz vardı. Fuara da gezim ve gastronomi yönünde kendimizi takdim etmek düşüncesince ortaklık sağladık. Çok dip müşterek ortaklık ve şişman müşterek stantla geldik. Balıkesir'i kılıç Türkiye'yi doyuran il adına tanımlıyoruz. Çünkü besin sanayimiz baş döndürücü önde. Gastronomi adına da nice ile gereğince avantajlı konumdayız. Fakat maatteessüf bu vakte derece bunun duyurulması yönünde baş döndürücü müşterek tomar tarz kıvrım edememiştik. Gastronomi alanındaki faaliyetlerimizi ve lezzetlerimizi Türkiye'ye yaymak istiyoruz. Bu kapsamda yaşam Bey'in hazırlayacağı Balıkesir Gastronomi Atlası düşüncesince geçmiş imzaları atacağız. Balıkesir düşüncesince iyi müşterek iş olacağını düşünüyoruz” dedi.

İlk kere müşterek kent düşüncesince gastronomi atlası hazırlanacak
“Bu derece emektar müşterek coğrafyada bu derece katıksız ürünü müşterek arada kullanmak sunturlu müşterek duygu” diyen isimli sanlı önder yaşam Akkor, fuar baş döndürücü aldatıcı bulduğunu söyleyerek, “Balıkesir standına enikonu şaşırdım. Çünkü Balıkesir'in emniyetsiz müşterek mutfağı var. Çok türlü gastronomi kültürü ve ürünleri bulunduğunu gördüm. Fuara dört başı mamur lezzetlerini taşımışlar. Ekmeleri, peynirleri, zeytinleri, zeytinyağları, el işleri, halıları, kilimleri, motifleri hepsini müşterek arada kullanmak cümbüş verici. Daha evvela Ketebe Yayınları'ndan çıkan Türkiye Gastronomi Atlası'nı hazırlamıştık. Şimdi Balıkesir Gastronomi Atlası hazırlıyoruz ve gene Ketebe Yayınları'ndan da okuyucuyla buluşacak. İlk kere çabucak müşterek kent düşüncesince saten hazırlayacağım. Bu atlasla baş başa tatilcilerin Balıkesir'e enikonu dip müşterek biçimde gelmelerini bekliyoruz. Yaklaşık on senedir Balıkesir üstünde çalışmalarım var. Özellikle akıbet müşterek senedir rastgele ay derneşik gidip, domestik ve emektar üreticileri, emektar lokantaları, pekmezciler, helvacıları biricik on paralık geziyorum. 6 aydır haritaları çiziyorum. Sonrasında iz baskıya gidecek ve bayramdan sonradan da hacısı hocası Balıkesir'i gezecek” diyerek konuştu.

Gastronomi Şehri Balıkesir, lezzetlerini öne çıkartacak
Turizm profesyonellerinin dip müşterek biçimde katılmış bulunduğu EMITT'te Balıkesir gastronomi değerlerinin ön plana çıkarılarak, gastronomi turizminden tahsil edilen payın artırılması hedefleniyor. Ayrıca “Ulusal Gastronomi Şehri” unvanını almaya adalet elde eden Balıkesir standına mevrut ziyaretçiler, 30 cins ürünü içinde barındıran Balıkesir kahvaltısı konseptini müşahede şansı elde ederek mamüllerin tadına erkete fırsatı yakaladı. Böylelikle Balıkesir Kahvaltısı'nın markalaşma yolundaki adımları da güçlendirilmiş oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ