USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Kasapoğlu’ndan yeni personel alımı müjdesi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2022 senesinde kontratlı 373 spor uzmanı, 50 psikolog, 500 deneyimsizlik çalışanı ve 652 iklim dalavere mensubu alınacağını duyurdu.

Bakan Kasapoğlu’ndan yeni personel alımı müjdesi
27-12-2021 22:38

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, içtimai iletişim araçları hesabı Instagram üstünden meydana getirdiği enerjik yayında 2022 senesinde bakanlığa bin 575 personel alınacağı müjdesini verdi. Bakanlık namına gençlerle aracısız iletişime aşırı ehemmiyet verdiklerini tamlayan Kasapoğlu, “İşte bugün de derinlemesine vakitten buyana çalışmalarını yürüttüğümüz Gençlik ve Spor Bakanlığı ailemizi şimdi da büyütecek, bizi güçlendirecek, bakım kalitemizi şimdi da yükseltmemizi sağlayacak iyi ortak haberi sizlerle paylaşacağım. Gururla anlatım eylemek istiyorum ki sporda tesisleşme devrimini gerçekleştirdik. Ülkenin rastgele köşesini tertemiz çağdaş tesislerle donattık. Stadyumlarımız, mestur spor salonlarımız, havuzlarımız, atletizm pistlerimiz, çaylaklık merkezlerimiz, branşlara hususi salonlarımız bugün Türk sporuna ve hepsi yurttaşlarımıza bakım veriyor. Son zamanlarda sporda evren çapında bizi gururlandıran başarıların temelinde bu tesisleşme hamlesi yatıyor. Tesisler arttıkça, bedava ulaşılabilir enikonu ve spor yurttaşlarımızın yaşamının birer parçası biçimine geldikçe sportmen sayımız da arttı. Bugün lisanslı hep sportmen sayımız 10 milyon 702 bin. Avrupa'daki sert aşırı ülkenin nüfusundan şimdi ortak tomar lisanslı sporcumuz var. İşte tesisiyle, planlamasıyla, sportmen sayısıyla bu esas ortak spor devrimidir” dedi.

40 ile 3.8 bilyon lira envestisman sözü

Bakan Kasapoğlu, katılımcılığa son etap ehemmiyet verdiklerinin altını çizerek, “Gençlerimizin kendileriyle ilişik kararlarda belirleyici olmasını, süreçlerin şahsen içre olmasını istiyoruz. Bizim politikamızda ‘rağmen' niteleyerek ortak bilinçlilik yok, bizde ‘birlikte yapma' esası var. Vatandaşlarımızla, gençlerimizle beraberce yapıyoruz. Bizim ortak tane ‘rağmenimiz', bu ülkenin menfaatine bulunan rastgele projeye, rastgele yatırıma önceden dirlik olanlaradır. Onlara karşın bu ülkenin rastgele köşesine hizmetlerimizi ulaştırmaya bitmeme edeceğiz” niteleyerek konuştu.

İllerin domestik yöneticileriyle, şehremaneti başkanlarıyla, gençlerle beraberce danışma mekanizması içerisinde yürüttükleri yatırımların Türkiye'nin alım çalım tabloları biçimine geldiğine ayraç fail Bakan Kasapoğlu, “Bugün bakımından 40 ilimizde bin 72 sayı anlaşma imzalamış ve 3.8 bilyon lira envestisman lafı vermiş durumdayız. Bunların içerisinde stadyumlar, spor salonları, yurtlar, olimpik tesisler, mahalle tipi sahalar, kortlar, gidiş ve çiftteker yolları, havuzlar, ski tesisleri, çaylaklık merkezleri ve körpe ofisler bulunuyor” halinde konuştu.
Bakan Kasapoğlu, yürüttükleri hepsi çalışmaların insanoğlu ve bilgi odaklı bulunduğunu vurgulayarak, “Tüm hizmetlerimizi yurttaşlarımızın daima mütebeddil gereksinimlerini gözeterek ve günümüzün ilmî yaklaşımları esasına gereğince güncelleyerek sunuyoruz. Statik değiliz, dinamiğiz. Kendimizi yeniliyoruz, kendimizi geliştiriyoruz ve döneme kadem uyduruyoruz” dedi.

Personel alımı müjdesi

“Sporda yaşadığımız devrimin ortak tarafı kuruluş hamlesi ve ölçülü planlamaysa, öbür tarafı da insanoğlu kaynağı” diyen Bakan Kasapoğlu, laflarını şu halde sürdürdü:
“Yapılar, içerisindeki insanoğlu kaynağıyla akıllıca oranlı namına doyurmak olur. Biz ortak taraftan yurttaşlarımıza en çağdaş kuruluş imkanlarını sunarken, ortak taraftan da bu ülkenin eke iş enerjisini ölçülü ortak halde istihdam etmenin çabası içerisindeyiz. Çünkü muvaffakiyet akıllıca altyapının akıllıca stratejiyle ve akıllıca iş kuvvetiyle yönetilmesiyle gelir. Bakanlığımızın fariza ve mezuniyet bölgesine giren rastgele mevzuda titizce yürüttüğümüz ortak personel politikamız var. Sporda ve çaylaklık dalında yükselen tesisler, yurttaşlarımızın spora bulunan ilgisinin artması, hizmetlerin standardının korunması noktasında personel alım ihtiyacını da doğuruyor. Biz de bu süreçleri aceleci ve nesnel ortak halde yürüterek, rastgele sabık çağ Bakanlık ailemizi genişletiyoruz. Genişletmeye de bitmeme edeceğiz. İşte son şekilde 500 gayrimenkul dümen personeli, 4 bin 346 iştirakçi ve 25 çaylaklık ve spor bilirkişi yardımcısı alımı gerçekleştirmiştik. Yine millilik kapsamında 250 çalıştırıcı ve 100 spor uzmanı ve KPSS ile bin çalıştırıcı alımımız çözümlenmek üzere. Ve bugün buradan muştulamak istiyorum ki ailemize kontratlı yeni 373 spor uzmanı, 50 psikolog, 500 çaylaklık çalışanı ve 652 gayrimenkul dümen çalışanı şimdi katıyoruz. Toplamda alacağımız bin 575 eş şimdiden hayır kademli olsun.”

Başvurular 24-28 Ocak tarihleri ortada e-Devlet üstünden yapılacak

Bakan Kasapoğlu, personel alımına bağlı esasları ve müracaat dönemini ise şu halde anlattı:
“Spor uzmanı pozisyonları düşüncesince yükseköğretim kuruluşlarının minimum lisans düzeyinde ilişik kol düşüncesince belli bölümlerden izinli olmak. Gençlik çalışanı pozisyonları düşüncesince yükseköğretim kuruluşlarının minimum lisans düzeyinde ilişik kol düşüncesince belli bölümlerden izinli olmak. Ek namına 5. Grup düşüncesince Bakanlığımızca maruz çaylaklık liderliği sertifikasına cemaat olmak. Psikolog pozisyonları düşüncesince yükseköğretim kuruluşlarının minimum lisans düzeyinde yetişek verici ruh bilimi bölümlerinden izinli olmak. Yurt dümen çalışanı pozisyonları düşüncesince yükseköğretim kuruluşlarının minimum lisans düzeyinde ilişik kol düşüncesince belli bölümlerden izinli olmak. Bu şartlara taşıyan adaylar başvurularını 24 Ocak-28 Ocak tarihleri ortada e-Devlet üstünden Kariyer Kapısı adresi üstünden yapabilecekler. Altını resmetmek istiyorum ki Kariyer Kapısı üstünden yapılmayan göz boncuğu müracaat dikkate alınmayacak.”

“Gençlerin bakanlığında rastgele bilinçlilik çoluk çocuk için”

Bakan Kasapoğlu, görü namına rastgele devir vatandaşa dokunan, gençlerin yaşamına aracısız ağırlık fail ameliyat yürüttüklerine ayraç ederek, “Bu noktada vizyonumuz körpe dostu personeldir. Gençlerle beraberce onlar düşüncesince çalışan. Burası gençlerin bakanlığı. Burada rastgele bilinçlilik çoluk çocuk için” dedi.

Bakan Kasapoğlu, spor yatırımları arttıkça buna koşut namına ayrımlı bölgelerde kalifiye personel gereksinimi doğduğunu anlatım ederek, bu gereksinimleri en ölçülü halde istikbal kılmak düşüncesince Personel Genel Müdürlüğü'nün çalışmalarını titizce yürütmeye bitmeme ettiğini söyledi. Bakan Kasapoğlu, bakanlığı ile ilişik gelişimleri gençlerle paylaşmış olduğu üzere yeni personel alımları enikonu da bu olup bitenleri paylaşmaya bitmeme edeceğini laflarına ekledi.

Hidayet Türkyılmaz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ