USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Kasapoğlu: 'Türkiye, dünyanın en kapsamlı ve kapasitesi yüksek yurtlarına sahip'

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, mektepli yurtlarıyla ait iddialar üzerine açıklamalarda bulundu.

Bakan Kasapoğlu: 'Türkiye, dünyanın en kapsamlı ve kapasitesi yüksek yurtlarına sahip'
22-09-2021 15:16

Türkiye'nin mektepli yurtları itibarıyla iyice yüksek standartlara sahip bulunduğunu tamlayan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Dataları, verileri kazara ayrımlı biçimde ortaya koyanlar, bilmiş bulunduğu biçimde biçimsiz niyetle sömürme edenler, 8 milyon mektepli üstünden bu yurt konusunu muhtemelen birlikte amaçla biçimsiz birlikte biçimde algıyla milletimizi kandırmaya çalışanlar aşırı elleme bilsinler ki gelişigüzel birlikte gencimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin toplumsal birlikte talih olma bilinciyle devletimizin, hükümetimizin güvencesi altındadır" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, mektepli yurtlarıyla ait iddialar karşı açıklamalarda bulundu. Ankara'daki Fatma Hanım Kız talebe Yurdu'nda meydana getirdiği açıklamada ülkenin ciharıyek yanından yurtlara mevrut öğrencileri eş sıcaklığıyla karşılamaya müheyya olduklarını kail Bakan Kasapoğlu, “Bu görmüş olduğunuz yurtlarda birlikte iş var. Gayret var, kendisince teri var. Pandemi sonrası topu topu illerimizde, ilçelerimizde bu vatanın evlatlarını birer eş sıcaklığıyla karşılamaya da müheyya olduğumuzu anlatım eylemek istiyorum” sanarak konuştu.

Türkiye'deki mektepli yurtlarının iyice yüksek standartlara sahip bulunduğunu anlatım fail Bakan Kasapoğlu, “Türkiye, dünyanın en kapsamlı ve kapasitesi yüksek yurtlarına sahip. Adeta dünyanın en modern, en kompetitif otel zincirleriyle rakiplik değer durumdayız. Bunu göğsümüzü gere gere söylüyoruz. Konfor bakımından, düzentileme olanakları bakımından, mertlik bakımından, asayiş itibarıyla gelişigüzel bölgede yüksek standartlara sahibiz. Eğitim hizmetini birlikte dış satım kalemi adına sunan devletlere baktığımızda bu hizmetin bu standartta, bu seviyede, bu kapasitede tek biçimde olmadığını görüyoruz. O sebepten dolayı altyapımız ve bu çerçevede ortaya çıkan görev Türkiye düşüncesince birlikte iftihar, alım çalım tablosudur. Bu kapasiteyi gelişigüzel sabık devir henüz yukarıya taşımanın gayretindeyiz. Bunun inancıyla lüzum görü adına lüzum hükümet adına el ele vermiş birlikte biçimde çalışıyoruz. Bu altyapıyı, bu çalışmayı, bu dobra tabloyu kimsenin istismarına, karalamasına tek biçimde izin etmedik, artık da izin etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“2002-2021 ortada 190'dan 768'e yükselen yurt sayısı var"
Ülkedeki yurtlarda 700 bini hayli öğrencinin kaldığını anlatım fail Bakan Kasapoğlu, “Yurtlarımızdan faydalanan 720 bin mektepli var. 2002-2021 ortada 190'dan 768'e yükselen yurt sayısı var. Bir taraftan eskiyen yurtları, modernize edilmesi müstelzim yurtları, zelzele ve benzer şerait dolayısıyla çabucak baştan yapılması müstelzim yurtları yapıyoruz. Bir taraftan da ülkemizin gelişigüzel birlikte köşesine denli bu standartlarda yurtlarımız var. Durmayacağız, duraksamayacağız, duraksama etmeyeceğiz ve bu çıtayı, bu standartları gençlerimiz için, bu ermiş vatanın değerli çocukları düşüncesince gelişigüzel sürekli ortaya koymaya bitmeme edeceğiz. 2017-2018 çağında başvuran öğrencilerimizin yüzdelik 90'ı yurtlarımıza yerleşmiş. 2018-2019'da yüzdelik 89, 2019-2020'de yüzdelik 88, 2021-2022'de acemi birlikte proses başlattık ve o proses sabık hafta tamamlandı ve yerleştirmelerimiz sabık hafta başladı” dedi.

“Bu hafta 35 bin redif yerleştirilme yaptık”
Gençlerin talih ve hükümet güvencesi altında olduklarını hatırlatan Bakan Kasapoğlu, “Dataları, verileri kazara ayrımlı biçimde ortaya koyanlar, bilmiş bulunduğu biçimde biçimsiz niyetle sömürme edenler, 8 milyon mektepli üstünden bu yurt konusunu muhtemelen birlikte amaçla biçimsiz birlikte biçimde algıyla milletimizi kandırmaya çalışanlar aşırı elleme bilsinler ki gelişigüzel birlikte gencimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin toplumsal birlikte talih olma bilinciyle devletimizin, hükümetimizin güvencesi altındadır. Bu sene da pandemi sonrası aldığımız başvurularla inanıyoruz ki geçtiğimiz yıldaki oranlara, yerleştirmelere inşallah çabuk birlikte biçimde geleceğiz. Her birlikte mektepli başvuruyor. Başvuran öğrencilerin birlikte bölümü kazanılmış bulunduğu biçimde kaydını yaptırmıyor. Bu kopya bu sene 35 bin oldu. Gençlerin bu alandaki tercihlerini il il, kaymakamlık kaza izleme ediyoruz. O sebepten dolayı redif yerleştirmelerimiz var. Bu hafta 35 bin redif yerleştirilme yaptık. Yarın gene redif yerleştirmelerimiz olacak. İnanıyoruz ki geçtiğimiz yıllardaki bu kapasiteyi en dobra biçimde yakalayacağız. Her birlikte gencimizi bu manada hoppadak korunma değil, kahvaltısı ve birlikte defa yemeği de engelleme iktisap eylemek kıl payı gelişigüzel ay tagaddi yardımımızı 570 liraya çıkardık” ifadelerini kullandı.

“İftara atanlar, köksüz söyleyenler bunların içinde boğulacaklardır”
Konuyla ait ortaya hakikatı yansıtmayan iddialar atanlara da seslendiğini tamlayan Kasapoğlu şunları dedi:
“Bu gerçeklerin senelerdir en dobra biçimde ve bu sürecin en dobra biçimde yönetilmesine karşın maatteessüf bu mevzuyu sömürme fail ihtilaf anlayışı, bu manada kendilerinin asıl yüzünü ortaya koyması açısından birlikte esmer tabloyu sergilemektedir. Yalana, abartıya, iftiraya, çarpıtmaya gelişigüzel zamanki kıl payı gene bu mevzuda da başvurmaktadırlar. Biz inanıyoruz ki iftara atanlar, köksüz söyleyenler bunların içinde boğulacaklardır. Bu meseleleri tığ çözeriz diyenler, Kılıçdaroğlu, 8 milyon mektepli üstünden yapmış bulunduğu idrak çalışmasında tığ bunu 1 yılda hallederiz diyor. Yurtlar ve yatırımlar yaptığımız bazısı vilayetler ve ilçelerdeki belediyelerin birileri muhalefete ait. İnanın birlikte belediyenin dü senedir yapmış olduğumuz 4 bin kapasiteli yurdun fosseptiğini, atılmış suyunu bile bağlayamadığını başta anlatım eylemek isterim. Bırakın yurt yapmayı, bırakın kapasite artırmayı, bırakın bu standartlarımızı ermiş gençlerimize sunmayı, birlikte yurdun su sistemini, atılmış suyunu bile çözmekten acizler. Bu sebepten dolayı onlara deriz ki saye etmeyin.”

Ali Nargüner - Erdinç Türkcan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ