USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Karaismailoğlu: 19. dönem toplu iş sözleşmemizde avrat çalışanlarımıza dünkü hukuk getirdik

Karaismailoğlu, 19'uncu dönem toplu iş sözleşmesinde eş çalışanlara toy hukuk getirdiklerini belirterek "İşçi pozisyonunda hasep tablolarındaki 'Kadın iştirakçi çalışamaz' şeklindeki ibareleri toy sözleşmede kaldırdı." dedi.

Bakan Karaismailoğlu: 19. dönem toplu iş sözleşmemizde avrat çalışanlarımıza dünkü hukuk getirdik
04-10-2021 16:26
Ankara

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Türk-İş Konfederasyonuna değgin Yol-İş Sendikası ortada imzalanan 19'uncu Dönem Toplu İş Sözleşmesi Töreni'nde icra ettiği konuşmada, Bakanlık kendisine Türkiye'yi dünyanın en iri 10 ekonomisi arasına ilerleme hedefiyle çalışmalara 7/24 işlev anlayışıyla bitmeme ettiklerini, dünyanın gıptayla izlediği mega projeleri birer birer yaşama geçirdiklerini söyledi.

Projelere sadece kez ve ya güreşçi köprüsü kendisine bakanların herhangi ortak zamanki kabilinden yanıldığını anlatım fail Karaismailoğlu, Türkiye'ye asır atlatan planların istihdama, ekonomiye, ticarete yardım sunmanın indinde vatandaşların konforlu ve sakıncasız yolculuk etmesine de imkân sağladığını bildirdi.

Karaismailoğlu, bahis konusu planlara değgin bilgelik vererek, bunların yaşama geçmesinde ve hedeflere sağlanan katkıda işçilerin emeği ve kendisince terinin iri bulunduğunu dile getirdi.

Dünyayı bulunduğu derece ülkeyi de tesiri dibine düzlük dünkü insan koronavirüs (Kovid-19) salgınının, özek ve dışarlık kazanmak az daha tamamı muvasala modlarını etkilediğine dikkati çekici Karaismailoğlu, müstevli zımnında mütekâmil nice ülkenin afiyet sistemi, emek vermek yaşamı ve hesaplı yapısının koyu çıban aldığını fakat çelimli dalavere anlayışıyla ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde tahsil edilen hesaplı tedbirle bu süreci belkili bulunan minimum hasarla ekmek düşüncesince herhangi ortak daim beraberce efor harcama ettiklerini vurguladı.

"Katma bedel oluşturmuş projeler, dünkü Türkiye geçmişine adlarını kalburüstü harflerle yazdırdılar"

Bakanlığın çalışmalarını özetleyen Karaismailoğlu, şöyleki konuştu:

"Bizleri 2023 hedeflerimizden uzaklaştırmaya çalışanlara, bizlere künde olmaya çalışanlara karşın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde sakıncasız adımlarla yatırımlarımızı birer birer yapmaya bitmeme edeceğiz. Zaman devir bu mutlu yürüyüşümüzü çekemeyenler, bariyer kazanmak arzu edenler herhangi ortak devir olacaktır. Bugün halkımızın yaşamının ayrılmaz parçası ergin köprüler, tüneller, havalimanları, Türkiye'de imal edilen ortak ürünün kolaylıkla dünya haricinde karşılığını bulmasını sağlıyor. Neden? Çünkü Türkiye, geri işlev manada bundan sonra özek ortak konumda. Bugün alım çalım duyulan, ekonomik, zamansal ve çevresel yararları saymakla bitmeyen, ürünümüzü pazara, hastamızı hastaneye, çocuğumuzu okula haiz sakıncasız yollarımız, halkımızı dünyaya ulaştıran havalimanlarımız, herhangi ortak daim ortak dirençle karşılanıyor lakin böylelikle herhangi ortak birisi milletimizce benimsenmiş ve ilişik bedel oluşturmuş planlar kendisine dünkü Türkiye geçmişine adlarını kalburüstü harflerle yazdırıyorlar."

İmzalanan toplu iş sözleşmesinin de istihsal ve gelişme hızına ivme kazandıracağını tamlayan Karaismailoğlu, "Toplu iş sözleşmesinde iştirakçi kardeşlerimizin hakkının ve emeğinin korunması düşüncesince tamamı ortalık güzel yeti ve içtenlik göstererek iri mücahede sergiledi. 19'uncu dönem toplu iş sözleşmemizde, eş çalışanlarımıza dünkü hukuk getirdik. İşçi pozisyonunda hasep tablolarındaki 'Kadın iştirakçi çalışamaz' şeklindeki ibareleri dünkü sözleşmede kaldırdık. Bu halde halen etkin eş arkadaşlarımızla işe dünkü başvuracak eş adaylar düşüncesince iş piyasası sınırlaması da ortadan kalktı. AK Parti hükümetleri kendisine bölüt hizmeti Hakk'a işlev kendisine görüyor, bizimle çiğin omuza etkin iştirakçi kardeşlerimizin kendisince terlerinin karşılığını vermeye bitmeme ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Şurada 2023, 2035, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmada dünkü kez haritası çizilecek"

Karaismailoğlu, 6-8 Ekim'de İstanbul Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı C Terminali Etkinlik Merkezi'nde yapılacak "Lojistik, Mobilite ve Dijitalleşme" temalı 12'nci Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'na da değinerek, 55 ülkeden katılacak iblağ bakanları ve yardımcılarının ortaklık göstereceği gizli oturumlar yaparak, dünyayı değiştirebilecek mega muvasala projeleri, ​Kovid-19 sonrası dünyada ulaşımın iyileştirilmesi, esnekliği ve toptan tedbir zincirlerin dünkü standartlarının belirlenmesi, total kalkınmayı sağlayacak iktisat ve muvasala koridorlarının gelişimi ve devletlere tesiri hikayelerinde sektördeki teşrikimesai fırsatlarını, lehçe sorunları ve hal önerilerini masaya yatıracaklarını bildirdi.

Türkiye'nin 2023, 2035, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmada dünkü kez haritasını çizecek "Türkiye Ulaştırma Politikası"nın şurada şekilleneceğini vurgulayan Karaismailoğlu, 3 devir sürecek şurayla bu hedeflere ulaşacak yöntem ve stratejiler konusunda, bilirkişi evcil ve ecnebi yukarı dozaj yöneticileri, hilekârlık insanlarını, sivil polis polis maşer kuruluşlarını ve hususi dal temsilcilerini ortak araya getireceklerini kaydetti.

Türk-İş Konfederasyonu Başkanı Ergün Atalay da örgütlenmeyle ilgilendiren sıkıntıların bitmeme ettiğini belirterek, sendika kendisine işçilerin problemlerini çözmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar ise bu dönem amme toplu ihtimam akdi görüşmelerinin müspet ve güzel geçtiğini söyledi.

Konuşmaların peşi sıra Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı 19. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ