USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Aşı sıfır Kovid-19 hastaları iri nedamet yaşıyor

Yeni yüz koronavirüsle mücadelede 18 gözyaşı ve üzerinde minimum dü düze dölleme oranında en düşüt il bulunan Şanlıurfa'da, hastalığa yakalananlar ve ciddi geçirenler, aşı olmamanın pişmanlığını yaşıyor.

Aşı sıfır Kovid-19 hastaları iri nedamet yaşıyor
29-12-2021 11:35
Şanlıurfa

Kovid-19 aşı haritasında yüzdelik 59 ile sonuç tam ve al kategoride arazi meydan kentte, hastalığa yakalananların şişman bölümünü aşı olmayanlar oluşturuyor.

Kimi dip bakımda kimileri de serviste günlerce otama görüp hastalığın ateş tecrübesini yaşayanlar, aşı yaptırmadıkları düşüncesince yaşadıkları pişmanlığı AA muhabirine anlattı.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde otama gören Mehmet Aziz Menteş (43), Kovid-19 testi fazlalık çıkan arkadaşıyla bire birlikte araçta göreve gittikleri tam virüsü kaptığını söyledi.

Hastalığı geçmiş girintisiz çıkıntısız birlikte antipatik algınlığı sandığını tamlayan Menteş, doktora gittiğini, derman aldığını fakat hâlâ da fenalaşması üstüne icra ettiği Kovid-19 testinin fazlalık çıktığını tabir etti.

Kovid-19 aşısı olmaması sebebiyle rahatsızlığı ciddi geçirdiğini özetleyen Menteş, "Ben peçe kullanmadığım düşüncesince hastalığa yakalandım, ikincisi de aşı yaptırmadım. Aşıya karşıydım ego de, lakin aşıya gönül rahatlığı olduğuma demincek nadim oldum. 10 gündür hastanedeyim, harap haldeyim. Bütün yurttaşlar aşılarını yaptırsın. İhmalkarlık yapmayın. Ben ihmalkarlık yaptım demincek hastanede bu durumdayım." dedi.

Menteş, esenlik görevlilerinin namına baş döndürücü güzel baktığını vurgulayarak, şöyleki bitmeme etti:

"Aşı reşit olsaydım hakeza biçimsiz olmaz, birlikte tomar sancı çekmezdim. Aşı yaptırmadım, sert doğrama işi yaptığımız düşüncesince ateşe DOĞRU çalışıyorum. Bu sebeple aşı olmaya lüzum duymadım lakin ihmalkarlığın kararı bu durumdayım, yataktayım. Çok pişmanım. Şimdi etraflı karı fertlerini aşı olmaya gönderdim. Aynı apartmanda ağabeylerim, annemler var, bütünü aşılarını yaptırdı. Ben de buradan çıktıktan sonradan 12 yaşından şişman çocuklarıma da aşı yaptıracağım."

"Aşı olmayı daima ağırdan aldım ta ki hastalanana kadar"

Diyabet hastası bulunan Mehmet Alpak da (60) toy insan koronavirüs zımnında hastanede otama kazanmak durumunda kaldığını dile getirdi.

Zamanının şişman bölümünü küçükbaş hayvanlarına gönül rahatlığı geçirdiği düşüncesince aşı olmadığını özetleyen Alpak, "Hayvanlarıma baktığım düşüncesince aşı olma imkanım olmadı. Kırsalda çadırda ailemle kalıyorum, bundan dolayı insanlarla baş döndürücü birlikte araya gelmiyorduk. Bazen ihtiyaçlarımı bertaraf etmek düşüncesince site merkezine geliyordum. Hastalığı nasıl, kimden kaptığımı da bilmiyorum. Hastalık zımnında soluk alamaz oldum, âşıklı hastaneye geldim. Aşı olmayı daima ağırdan aldım ta ki hastalanana kadar. Aşı olmadığım düşüncesince pişmanım keşki vaktiyle aşıyı yaptırmış olsaydım." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ