USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Aşı olmadı, hamileyken virüse yakalandı “Yoğun bakım odasını anlatamam bile”

Karabük'te 7 maaş hamileyken virüse yakalanan kolluk benzeri 26 yaşındaki Kübra Demir, entübe edilerek koyu bakımdan çıkmayı başarınca telkih karşıtlarına hakeza seslendi; “O yoğum bakım odasını anlatamam bile” dedi.

Aşı olmadı, hamileyken virüse yakalandı “Yoğun bakım odasını anlatamam bile”
06-11-2021 15:39

Karabük Emniyet Müdürlüğü'nde işyar manşet memuru ve 7 maaş benzeri güneş tacı virüse yakalandı. Polis memuru aşılı bulunduğu için rahatsızlığı ayakta atlatırken, hali ağırlaşan 7 maaş hamile benzeri Kübra Demir ise Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi derin bakım servisine kaldırıldı. İlk namına sezaryen ile bebeği tahsil edilen canlı ana henüz sonradan entübe edilerek 6 gündüz süresince derin bakım servisinde ölüm kalım savaşı verdi

Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Uzmanı Doç. Dr. Murat Acat'ın uyguladığı otama yöntemi ile değerleri normale dönüp yaşama tutunmayı başaran Demir, alışılagelen servise çıkarıldıktan sonradan aşılama olmamasının pişmanlığını ise “O derin bakım odasını anlatamam bile” niteleyerek yaşadıklarını anlattı.

“O yoğum bakım odasını anlatamam bile”

Sosyal medyada okuduklarından çevre kendisinin de aşılama karşıtı ve aşılama edinmek istemediğini özetleyen Kübra Demir, “Eşim rolü icabı dü düze Biontech aşısı oldu. Hatta ona bile aşılama olmamasını söylemiştim. Ama virüse yakalanınca eşim bu rahatsızlığı ayakta atlatırken, ego aşırı ciddi birlikte biçimde entübe namına yöntemince ölümden döndüm. O Yoğum bakım odasını anlatamam bile. Ölümden döndüm. Herkes behemehâl aşısını olsun, illa ki hamileler behemehâl olsun” dedi.

“Hamileler behemehâl aşılarını olsun”

7 maaş hamile iken Covid-19'a yakalandığını özetleyen Demir, “Sezaryen olup bebeğimi aldılar. Sezaryen olduktan sonradan teneffüs derdi yaşamaya başladım ve entübe edilerek 6 gündüz tam derin bakımda kaldım. Çok emekli eyyam yaşadım. Keşke aşılama olsaydım. Allah razı olsun doktorlarımız aşırı savaşım vererek adeta fan oldular. Tedavim müspet son verince şuan alışılagelen servise alındım. Nefes alamıyordum, aşırı kötüydüm. İlk başlangıçta abd karşıydım aşılama olmaya ama banko anca değilmiş. Herkes aşısını olsun illa ki hamile anneler. Ben aşırı emekli proses geçirdim. Hele o derin bakım süreci aşırı kötüydü. Çok şükür kurtuldum. Bebeğim 31 haftalık iken döndü ve bebeğimi henüz kucağıma bile alamadım. İnşallah onu da kucağımıza alırız” sanarak konuştu.

Covid-19 hastalarına uyguladığı çare tedavisi ile ilişik yayınladığı makaleyle evren literatürüne giren Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Uzmanı Doç. Dr. Murat Acat ise kamuoyunda 'gebeler aşılama olmaz' sanarak birlikte inanışın bulunduğunu fakat 3 maaş dönemden sonradan gerçekli aşılama olmasını önerdiklerini söyledi.
Hastalığı ciddi nâkil dü ekip hastaların bulunduğunu özetleyen Acat, "Birincisi dü düze sinovac aşısı reşit ve üstünden 5-6 aydan henüz birlikte tomar esbak yaşlılar, birde tek biçimde aşılama gök aşılama karşıtı gençlerimiz var. Yoğun bakımda yatan hastalarımızın şişman kısmı maatteessüf aşılama sıfır çoluk çocuk yahut çabucak 2 düze sinovac reşit yaşlılarımız var.

Sağlık Bakanlığımızda geçtiğimiz günlerde Biontech ile ilişik 3 düze aşıların yapılması ile ilişik düzenlemelerin yapıldığını açıklamıştı. Tüm halkımıza ilkin aşılama olmayanlara biran ilkin aşılarını yaptırmalarını, 2 düze aşılama olanlarından üçüncü düze aşılarını yaptırmalarını öneriyoruz. Birde peçe aralık işini birlikte tomar önemsemez olduk. Bunun en şişman delili, sabık yıl bu aylarda birlikte tomar enflüanza pestil görmüyorduk.

Bu yıl henüz birlikte tomar enflüanza hastası görüyoruz. Bunun en şişman nedeni de maşer da peçe aralık ile ilişik namına relaks var. Karabük ciddi endüstri şehri ve ilkin şişman çalışmaların bulunduğu işyerlerinde iş yeri hekimlerinin ve şahsen patronların peçe ve aralık konusunu gerçekli üstünde durmaları gerekiyor. Karabük'te neden en birlikte tomar hadise mevcut sanarak bunun nedenlerinin araştırılarak adına gidilmesi gerekiyor. Hastamız 31 haftalık hamile birlikte hastamızdı. İlkönce bebeği sezeryan ile alınarak kuvözde tedavisi bitmeme ediyor. Kendisi ise rahatsızlığı ciddi geçirdi. Yoğun bakımda entübe beli ve meydana getirilen otama ile servise çıktı. Solunum kaslarını ve öbür kasları güçlendirmeye müteveccih egzersizlere başladık. İnşallah gelecek hafta taburcu edeceğiz” dedi.

Yasin Erdem

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ