USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

"Aşı karşıtları bir ömür boyu vicdan azabı çekecekler"

Dünyada ve Türkiye'de milyonlarca insanoğlunun yaşamını kaybetmesine etken bulunan güneş tacı virüs ile mücadelede en can alıcı kez bulunan aşıya karşı olanlara uyarılarda mevcut Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr.

11-11-2021 13:44

Dünyada ve Türkiye'de milyonlarca insanoğlunun yaşamını kaybetmesine etmen bulunan güneş tacı virüs ile mücadelede aşina can alıcı formül aşı. Ancak akıbet yıllarda telkih karşıtlarının müşterilerini etkileyen eylemleri dolayısıyla aşılanmada maksut seviyeye ulaşılamıyor. Pandeminin geçmiş günlerinden beri Covid-19 ile ağır mücadeleler verici döş rahatsızlıkları uzmanlarının ikazlarına rağmen, telkih karşıtlığı ise bir kabil bitirilemiyor.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Peri Meram Arbak, telkih karşıtlarının tarihini anttı. Birçok hastalığa karşı mevcut aşılara, şahısların işgal girişiminde bulunduklarını dile getirdi. Prof. Dr. Peri Meram Arbak, telkih karşıtlarının halis muhlis dünyada tanıdık Covid-19 ile mücadeleyi ehemmiyetli miktarda aksattığını tabir ederek, "Aşı karşıtlarının içre içtimai mecrayı baş döndürücü elleme kullanıp, safsata türündeki gelişmeleri serbest kitlelere ulaştırmaktaki başarısı yatıyor. Halbuki telkih taraftarları, aşının ilmî lakin bir o kadarda halkın anlayabileceği dilde aktarabilseler, telkih karşıtlarının hakkından ehemmiyetli miktarda gelebilecek. Dünya çapında telkih karşıtlarının önünü boğazlamak düşüncesince içtimai iletişim araçları ortamlarında muhtelif önlemler alınmış. Etkili şahısların açıklamaları bir süredir sansüre yayımcı tutulmakta. Bu da telkih karşıtlarını işgal yerine elleme bir şey. Aşı karşıtları gün süresince incelendiğinde, materyali aşının taraf tesirleri halinde ortaya çıkıyor. mesela çiçek hastalığının taraf etkilerine karşı 1800'lerin sonu 1900'lerin başlangıcında bir ilmek adamı faziletli mahkemeye sorun açmış. Fakat faziletli murafaa aşının umumi yararlarının elan bir tomar bulunduğunu bildirerek davayı reddetmiş ve aşıların yayılmış şekilde kullanılması icap ettiğini bildirmiş. Bu sayede çiçek rahatsızlığı kadar sakıncalı bir maraz 1980'de hepsi dünyadan kaldırılmış. Yani dünyada görülmemeye başlamış. Bu ehemmiyetli bir başarı. Kızamık üzerine telkih karşıtlıkları var. Kişiler evlatlarının taraf el yaşayacağını gelecek sürüyorlar. Halbuki kızamık aşısı olmayınca ayrıntılar baş döndürücü sakıncalı bir akıl rahatsızlığı yaşayabiliyorlar. Aşının taraf tesirleri ile aşının yararları karşılaştırıldığında, taraf tesirleri önemsiz kalıyor. Kızamık hastalığında örneğin; 2019'da 1 milyona DOĞRU bir kızamık olgusunun etmen bulunduğu ahiret yolculuğu meydana geldi. Buda telkih karşıtlarının illet bulunduğu etki”

Araştırmalar aşının koruduğunu ortaya koyuyor”

Prof. Dr. Peri Meram Arbak, telkih karşıtlarının 'aşı korumaz savına karşın' meydana getirilen incelemelerin tamamında aşının koruduğunu ve güneş tacı virüs hastalarının aşılarını yaptırdıklarında, baş döndürücü belli belirsiz atlattıklarını dile getirerek, “Aşının koruduğuna değgin en dobra çalışmalardan birisi, İngiltere'de 2021 senesinde aşılanmanın başladığı çağda görülmüş. 50 bin covid nedenli ölümünün analiziyle ortaya çıkmış. 50 bin üstündeki Covid ölümünün yüzdelik 98'inin ya aşısız veya kalık aşılı bulunduğunu göstermiş. Bu telkih karşıtlarına verilebilecek en dobra yanıt. Birde Düzce Üniversitesinde seyrettiğimiz olgularda dip bakıma kaldırılan hastaların umumi anlamda aşısız yahut kalık aşılı bulunduğunu görüyoruz. Aşılı olanlar yeniden rahatsızlığı aldıklarında evlerinde belli belirsiz şekilde geçiriyorlar. Bu ilmî bir gerçektir” dedi.

“Aşı karşıtları düzen teorileri üretiyor”

Aşı karşıtlarının meydana getirdiği ‘aşının içre yonga var' ve ‘aşılar tevellüt kontrolüne karşı bulundular' söylemlerini düzen teorisi şekilde nitelendiren Prof.Dr. Peri Meram Arbak, “Bu irat düzen teorisi deniliyor. Aslında Amerika'da da eşzamanlı gözlenmiş. Amerika'da telkih karşıtı içtimai medyayı deli dolu kullanan 12 insan var. Buna lisan danışma düzinesi deniliyor. Yani kusur bilim naşir 12 deniliyor. Bunun içre baş döndürücü sayıda doktor var. O 12 bireyin içre ciddilik şekilde hekimler mevcut ve onlar bu çeşit absürt atmaca teorileri savunuyorlar. İşte DNA'da kırılmalara kere açma, muhtelif düzen teorileri, Bu çeşit aşılarla ait düzen teorisini naşir kişilere karşı Amerika'da bunları izlemem komiteleri de var. Bunları içtimai medyada ki yayılımlarını inceleyip Bu insanları belirleme ediyorlar” sanarak konuştu.

Aşı karşıtlarına bari pandemi dip bakımdaki hastalarımızın çektiklerini gösterebilsek”

Aşı karşıtlarına ehemmiyetli uyarılarda mevcut Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Peri Meram Arbak: “Keşke imkanlarımız ya da pandemi servisinde yatanların izinleri olsaydı da kameralarla servis pandemi dip bakımında yatan hastaların neler çektiğini gösterebilseydik. mühim miktarda fikirleri değişirdi. Benim dileğim telkih karşıtlarının yakınları, sevenleri, sevdikleri bu hastalığa yakalanmasın. O acıyı yaşamasınlar ve o vicdan azabını hissetmesinler. Çünkü bir yakınlarının başına ahiret yolculuğu kadar bir mefhum geldiğinde, ego inanırım ki o telkih karşıtları ömür boyu devam eden bir vicdan azabıyla zat içi hesaplaşmalarını yaşayacaklardır” sanarak konuştu.
Yapılan millî ve arsıulusal çalışmalarda telkih karşıtlarının telkih korumaz söylemin karşın, güneş tacı virüste en can alıcı yöntemin telkih bulunduğu ortaya çıktı.

Ali Yıldız – Selçuk Akyol
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ