USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya'nın acemi Başbakanı Scholz, hükümetinin NATO'ya bağlılığını vurguladı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, hükümetinin Almanya'nın NATO'ya taahhütlerine ilişkin bulunduğunu ve bu çerçevede eş düzenlilik düşüncesince çalışacağını söyledi.

Almanya'nın acemi Başbakanı Scholz, hükümetinin NATO'ya bağlılığını vurguladı
10-12-2021 23:23
Brüksel


Scholz, görevdeki 3'üncü gününde Brüksel'e düzenlemiş olduğu görüşme kapsamında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile müşterek araya geldi.

Görüşmenin peşi esna planlı kuma matbuat toplantısında mütekellim Scholz, toy hükümetin NATO'yu ve transatlantik ortaklığını baş döndürücü önemsediğini belirtti. Scholz, "Herkes toy hükümetin gündemine inanma duyabilir. Ortak asayiş düşüncesince elimizden gelenin en iyisini yapacağız." dedi.

Amerikan çekirdeksel silahlarının Almanya'dan çekilmesi konusu

Alman müşterek gazetecinin "koalisyon mutabakatında NATO'nun defans bütçesi düşüncesince yüzdelik 2'lik gaye ve çekirdeksel paylaşım ile ait açıkça üstenme olmadığı ve Amerikan çekirdeksel silahlarının Almanya'dan çekilmesi icap ettiğini dile getiren sesler olduğu" yönündeki sorusu üzerinde Scholz, şunları aktardı:

"Herkes kuma yönetim mutabakatından ve ihtiva ettiği dilden memnun. ​​​​​​​Dolayısıyla size bahis konusu belgeye elan yakından bakmanızı kaynak ediyorum. Nükleer paylaşım mevzusundaki dilin, özetlediğiniz kabil olmadığını göreceksiniz. Federal silahlı güçleri tam biçimde süslemek düşüncesince tabii elimizden ne gelirse yapacağız."

NATO: Almanya'nın taahhütlerine bağlılığından memnunuz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Scholz'a hitaben, "Sizinle emek vermeyi hakkıyla dört gözle bekliyorum. Transatlantik ittifakının sadık, azimli ve çelimli müşterek destekçisi olduğunuzu biliyorum." dedi.

Stoltenberg, görüşmelerinde Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri yığınağını ele aldıklarını belirterek "Rusya'yı diplomasiye dönmeye, gerilimi azaltmaya ve Ukrayna'nın egemenliği ile arazi bütünlüğüne hürmet duymaya çağırıyoruz." sanarak konuştu.

Almanya'nın çekirdeksel paylaşım da karışma kazanmak az daha NATO'ya taahhütlerine sadakatli kalmasından sevinme duyduğunu dile getiren Stoltenberg, NATO'nun ekonomik durumuna yapacağı katkılar düşüncesince sabırsızlandığını kaydetti.

NATO, üyelerin defans harcamalarının ulusal gelire oranının minimum yüzdelik 2 olmasını istiyor. NATO üyesi devletlerin 2020'deki defans harcamaları, 1,1 trilyon dolara yükselmiş, Almanya, Amerika ve İngiltere'nin peşi esna 59 bilyon dolarla üçüncü tam arsa almıştı.

Almanya Başbakanı Scholz: "Ukrayna-Rusya sınırındaki vakalardan dip düşünce duyuyoruz"

Görevdeki 3'üncü gününde Avrupa Birliği (AB) kurumlarına görüşme düzenleyen Scholz, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile değişik görüşmeler yaptı.

Von der Leyen ile düzenlemiş olduğu kuma matbuat toplantısında mütekellim Scholz, Almanya’nın AB’nin kalbinde duran ve mesuliyeti mevcut müşterek diyar bulunduğunu belirterek, "Kenarda durup bulunan bitene istimara yapmakla yetinemeyiz. Her şeyin zarfında olmalıyız. Avrupa’da geleceğin temiz bulunmasına ve ilerlemeye katkıda bulunmalıyız." dedi.

Scholz, "Kurulan hükümetteki kâffesi ortakların Avrupa yanlısı müşterek gündemi bulunduğunu düşünüyorum. Muhalefetimizin de şişman bölümü Avrupa yanlısı." sanarak konuştu.

"Her şeyden önce, salgınla ait kâffesi deneyimlerimize dayanarak, Avrupa'nın müşterek arada durması ve DOĞRU teşrikimesai zarfında akım etmesi önemlidir. Tabii ki önceliklerimiz elan faziletli dölleme payı ve aşılamayı hepsi düşüncesince erişilebilir ve çeken eylemek olmalı." diyen Scholz, "iklim değişikliğini durduracak ve ekonomiyi büyütecek sınai modernizasyonun" da ehemmiyetli ruzname maddelerinden bulunduğunu dile getirdi.

Scholz, Rusya ile ait de "Ukrayna-Rusya sınırında gelişen vakalardan tabii içten düşünce duyuyoruz. Herkesin zat sınırları zarfında güvende hissetmesini, Avrupa'daki gayrı sınırların dokunulmazlık ve katı olmasını temin etmek bizim sorumluluğumuz olmalı." değerlendirmesinde bulundu.

"Demokratik sıfır ülkelerle de dobra alım satım kurmalıyız"

Almanya Başbakanı Scholz, AB Konseyi Başkanı Michel ile görüşmesinin peşi esna planlı matbuat toplantısında da sonuç 50-100 senenin bilakis dünyanın doğacak senelerde dü kutuplu değil, baş döndürücü kutuplu olacağını, nice toy zorla ortaya çıkacağını tabir etti.

Artık Amerika ve Rusya’ya ek kendisine Çin, Hindistan, Japonya, Malezya kabil Asya ülkelerinin de çelimli devletler ortada arsa alacağı öngörüsünü paylaşan Scholz, Avrupa’nın çelimli kalmasını temin etmek istediklerini, AB’nin çelimli ve hâkim olmasının baş döndürücü ehemmiyet taşıdığını vurguladı.

Scholz, şunları kaydetti:

"Mesele evren ile alım satım ihdas etmek olduğunda baş döndürücü yönlü müşterek dünyayı müşterek araya temin etmek AB’nin çabaları ortada arsa alacak. Biz demokratlık ve hukukun üstünlüğü kabil değerlere ehil ülkeleriz. Ama birtakımı devletlerde boyut hakeza değil. Bu yolu seçmeyen ülkelerle de dobra münasebat kurmamız gerekiyor. Herkes zat şeklini seçmekte engellenmeyen ancak ehemmiyetli bulunan sulh zarfında yaşamamız gerekliliği. Bu hazırlop mümteni ancak göğüslememiz müstelzim müşterek zorluk."

AB'den Almanya ile "çok çelimli iş birliği" mesajı

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen de "(Scholz ile) Birbirimizi biraz senedir tanıyoruz ve DOĞRU emek vermek imkanımız oldu. Bu durum, toy rollerimizde bizlere kazanım sağlayacaktır." dedi.

Almanya'nın gelişigüzel devir AB'nin zamanı gelişimi açısından ehemmiyetli olduğunu, Alman başbakanlarının AB'ye biçim verilmesi dair ehemmiyetli roller oynadıklarını tabir fail von der Leyen, "Şansölyeliğinizin bu derece er müşterek çağında AB Komisyonunu görüşme etmeniz, Almanya'nın toy hükümeti düşüncesince AB'nin ne derece ehemmiyetli bulunduğunu gösteriyor." sanarak konuştu.

Von der Leyen, "AB Komisyonunun, toy Alman hükümetiyle hararetli ve baş döndürücü çelimli iş donanmasına açıkça bulunduğunu söylemeliyim." sanarak konuştu ve kuma gündemlerinde salgınla mücadele, yeşil ve sayısal inkılap kabil konuların beraberinde aut yöntem meseleleri de olacağını belirtti.

Çin'in hem çetin müşterek hesaplı rakip bununla birlikte müşterek şerik bulunduğunu tabir fail von der Leyen, Rusya'ya bağlı ise şunları söyledi:

"Rusya'dan gerilimi düşürmesini, komşularına huzur kâffesi saldırganlığını sona erdirmesini, ulusların hâkim haklarına hürmet göstermesini istiyoruz. Aksi takdirde AB, yaptırımlarını yoğunlaştırmaya ve başkaca hesaplı sektörler, mal sektörleri üstünden bambaşka önlemler almaya çalışacaktır. Attığımız gelişigüzel aşama açıkça kendisine ortaklarımızla anlaşarak atılıyor. Bunu banko netleştirmek istiyorum ki; Rusya ile dobra müşterek ilişkiye ehil kazanmak istiyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ