USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Sözcüsü Çelik: CHP öz tarihindeki fazlalık duruşu bırakma etmiş görünüyor

AK Parti Sözcüsü Çelik, "CHP'nin Irak ve Suriye tezkerelerinde yarayışlı oyu vermesine ilişkin, Ortaya çıkan tabela CHP'nin zamanı açısından müşterek kırılmadır. CHP özlük tarihindeki zait duruşu bırakma etmiş görünüyor." dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik: CHP öz tarihindeki fazlalık duruşu bırakma etmiş görünüyor
28-10-2021 21:50
Ankara

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, fırka umumi merkezinde, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Çelik, Cumhuriyeti, vatanı, milleti siper önünde canlarını feda fail dört başı mamur şehitleri rahmet ve saygıyla andı, gazilere şükranlarını sundu. Çelik, Cumhuriyetin iri mücadelelerden geçerek bugüne geldiğini, bire birlikte ruh, oturma ve iradeyle de geleceğe aktarılacağını tabir etti.

Kadın cinayetleri

Evlatlarına buluşmak düşüncesince vicdan nöbeti markajcı Diyarbakır Anneleri'ne selamlarını ileten Çelik, Şebnem Şirin'in hunharcasına katledildiğini, eş cinayetlerinin içlerini acıtmaya bitmeme ettiğini söyledi.

Bu çeşit cinayetleri etkin canilerin, süresince bulundukları kültürel ortam, onları isteklendirme fail ayrışık kodlar ve tahsilden taharri memuru polis maşer çalışmalarına genişliğinde nice bölgede çelimli birlikte uğraş verilmesinin icap ettiğini birlikte kere hâlâ gösterdiğini vurgulayan Çelik, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bu, baş döndürücü boyutlu birlikte mücadele. Kadına çevrik şiddetin insanlığa çevrik sertlik bulunduğunun anlatılması, bunun acemi nesillerde birlikte bilince dönüşmesi baş döndürücü boyutlu emek vermeyi değme daim bu arada ortaya koyulacak birlikte iradeyi gerektiriyor. Parti olarak, bu mevzuda etkin bileşenlerle baş döndürücü benzeyen dek içerisindeyiz. Gerek kanuncu tensikat lüzum tedbirler üstüne baş döndürücü ehemmiyetli adımlar attık. Caydırıcılık yönünde ve bunların takip edeni üstüne asayiş güçlerimizin akıntı merkezi diyebileceğimiz hususi strateji sistemleriyle dört başı mamur bunları önlemeye çevrik erdemli birlikte gayreti var. Bu elden asayiş ve kanun meselesi değil. Kuşkusuz o bölgelerde sonuç aşama dikkatli birlikte biçimde bap strateji ediliyor. Bu mevzuda fırka şekilde acemi icraat hazırlamaya bitmeme edeceğiz. Şebnem Şirin'e Allah'tan yağmur diliyorum. Bu usa vurma periyodunu de benzeyen birlikte biçimde strateji edeceğiz."

Irak ve Suriye tezkeresi

Çelik, ulusal asayiş açısından vazgeçilmez bulunan terörle mücadelenin yıldırı operasyonlarıyla çelimli birlikte biçimde sürdüğünü aktardı. Son şekilde Türkiye'nin Irak ve Suriye'deki askeri varlığı düşüncesince Meclis'e betik getirildiğini anımsatan Çelik, bu tezkerenin oylamasında "hayır" oyu sağlayan partilerin gerekçelerinin mantıksızlığı, dayanaksızlığı ve ulusal asayiş hassasiyetinden yoksunluğuyla gönül rahatlığı karşıya kaldıklarını söyledi.

Tezkerenin ulusal güvenliği arkalamak düşüncesince azimli olduklarını yayınlayan birlikte kâm beyanı olduğuna dikkati çekici Çelik, şöyleki bitmeme etti:

"Bu tezkerelerle meydana getirilen operasyonlar bahis konusu olmasaydı bugün Türkiye'nin Suriye ve Irak sınırlarının yakınında kimi 'terör devletçikleri' dediğimiz fiili oluşumlar müesses olacaktı. Bu fiili oluşumlar, teşekkül safhasına gelmeye başlamışken, Türk Silahlı Kuvvetleri dört başı mamur bu alana girmiş ve oraları tarumar etmiştir. Sınırlarımızın yakınında rastgele birlikte biçimde teröre ilişik fiili oluşuma izin etmeyeceğimiz, tek yıldırı devletçiğine delik yummayacağımız en azimli birlikte halde gösterilmiştir. Maalesef eskiden 'PYD/YPG Türkiye'ye niçin saldırsın ki?' diyenler, bugün tezkereye faydalı oyu vermişlerdir. Bu ibretlik birlikte durumdur. Daha önceki tezkereye oy verirken, 'askerimizi orada savunmasız bırakamayız, o sebepten dolayı tezkereye ha diyeceğiz' diyorlardı. Bu defa tezkereye faydalı oyu özgülemek benzerinden maatteessüf birlikte savrulmayı yaşamışlardır. Silahlı kuvvetlerin bölgede mevcut olması elzem."

Çelik, Türkiye'nin uç güvenliği açısından Irak ve Suriye sınırında açılan 20-30 kilometre derinliğin ne genişliğinde dirimlik bulunduğunun proses arasında görüldüğünü söyledi.

"Ortaya koyulan iradeye Türkiye'nin ulusal güvenliği üstüne hassasiyeti bulunan her insanın dayanaklık buyurmak vermesi gerekirdi lakin ilginç birlikte resim ortaya çıkmıştır." ifadesini kullanan Çelik, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'nin terörle mücadelesini birlikte harp şekilde niteleyip, Türkiye ile yıldırı örgütlerini denk markajcı birlikte anlayış ve bu zihniyeti asimilasyon fail fırka ile CHP bire birlikte hizaya gelmiştir. Teröre dayanaklık buyurmak verenler, PKK'yı yıldırı örgütü saymayanlar CHP ve süresince bulundukları uyuşma birlikte yerlerine ileti göndererek 'bu betik faydalı oyu verin' dedikten birlikte süre sonradan CHP'den faydalı oyu gelmiştir. Doğrusunu bildirmek icabında eskiden CHP ile nice mevzuda anlaşmazlığımız olsa üstelik CHP, Türkiye'nin uç güvenliği ve ulusal güvenliği üstüne baş döndürücü erdemli duyarlık üretirdi. Mecliste meydana getirilen konuşmalarda uç güvenliğinin sağlanması, ulusal güvenliğin korunması, Irak ve Suriye'den mevrut yıldırı tehdidinin giderilmiş edilmesi üstüne CHP'deki arkadaşlarımız baş döndürücü çelimli konuşmalar ve dikkate katılması müstelzim analizler ortaya koyarlardı, terörle mücadeleye dayanaklık buyurmak verirlerdi. Ortaya çıkan resim CHP'nin zamanı açısından birlikte kırılmadır. CHP özlük tarihindeki fazlalık duruşu vazgeçme etmiş görünüyor. Yüksek sesle faydalı oyu vereceklerini söylediler ve faydalı oyu verdiler. Bu kayıtlara geçmiştir, milletimiz bunu değerlendirecektir."

"Eski sömürgecilere acemi sömürgeciler eklenmiş"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika ziyaretine müteveccih tenkitlerin yapıldığını hatırlatan Çelik, "Türkiye'nin Afrika'daki varlığını sorgulayanların, kolonyalist birlikte bakış açısıyla gelişimleri yorumladığını" söyledi.

Türkiye'nin, Afrika'da rastgele birlikte ülkeye gönül rahatlığı değil, Afrika'yı yararlanmak isteyenlere karşı, denk katılım temelinde münasebat yükseltmek düşüncesince bulunduğuna dikkati çekici Çelik, "Dolayısıyla Afrika'da kolonyalist şekilde bulunanların ve koloni geçmişine imza atmış olanların, bugün oraya denk katılım çerçevesinde revan Türkiye'yi sorgulamaları da ibretlik birlikte durumdur. Eski sömürgecilere acemi sömürgeciler eklenmiş. Dolayısıyla Türkiye'nin varlığını bu biçimde sorgulayanların, gerçekte 'Afrika'yı sömürülmesi müstelzim birlikte yer' şekilde kodlaması tek sorgulanmadı." sanarak konuştu.

Türkiye'nin 2002'de Afrika'da 12 büyükelçiliğinin bulunduğu, bugün itibarı ile bu sayının 43'e çıkmış olduğu bilgisini sağlayan Çelik, bu gelişimin Türkiye ile Afrika devletleri arasındaki birlikteliğin güçlendiğine ilişikli konkre birlikte belirtke bulunduğunu vurguladı.

Türkiye'nin kıtaya meydana getirdiği yatırımlar ve insancasına faaliyetlerin bu tablonun oluşmasında ince sansasyonel bulunduğunu ayraç fail Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika'ya acemi ziyaretlerinin planlandığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan ziyaretine de yer veren Çelik, ziyaretin semt ülkelerine müteveccih çelimli ve fazlalık mesajlar içerdiğini, bire birlikte sürede Azerbaycan'ı rahatsızlık fail kimi devletlere gönül rahatlığı da Türkiye'nin değme devir Azerbaycan'ın yanı sıra bulunduğunu yayınlayan birlikte tabloyu ortaya koyduğunu tabir etti.

Ziyaretin, Ermenistan düşüncesince de birlikte okazyon bulunduğunu vurgulayan Çelik "Ermenistan, Azerbaycan'a gönül rahatlığı saldırganlığından vazgeçerse akla yatkın ve kentlileşmiş birlikte iklim denli davranmaya başlarsa, bölgede kurulacak danışma mekanizmasının birlikte parçası olacaktır. Bunu, Azerbaycan'ın onama etmesi ile Türkiye de elbette ki onama edecektir." görüşünü paylaştı.

10 büyükelçinin "Kavala" açıklaması

Tutuklu yargılanan Osman Kavala'nın başıboş bırakılması düşüncesince 10 büyükelçinin çağırma cihazı yapması ve ondan sonra Türkiye'nin verdiği tepkiye bağlı açıklamalarda da mevcut Çelik, büyükelçilerin Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine layıkıyla kalkmak yerinde olduklarını dile getirdi.

Türkiye'nin hükümran birlikte ahbaplık devleti olduğunu, bu değerlere müteveccih aksi birlikte üslubu katiyen onama etmeyeceklerini tamlayan Çelik, şöyleki bitmeme etti:

"Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu şekilde, bunun tek biçimde onama edilemeyeceği, Türkiye Cumhuriyeti'nin bunu topyekun reddedeceği şeklindeki irade, belirgin ve belirgin birlikte iradedir. Büyükelçileri, özlük devletleri ile memleketimiz arasındaki ilişkilerin güzel olması düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli işler gören altın misafirler şekilde görüyoruz. Ülkeler birbirlerini eleştiren, birbirlerinin politikasını nazik fail ayrışık dönemlerden geçebiliyor. Bu zamanlarda üstelik büyükelçilerin, diplomatik başarısını ortaya koyarak, ilişkilerin hasar almadan gine emektar zımnında girebilmesi düşüncesince diplomatik birlikte görünge ortaya koyduğu zaman, hem diplomatik vazifesini akıllıcasına yapmış olmaktadır hem ülkesinin burada temsilini akıllıcasına yapmış oluyor. Ama bu sonuç 10 sefirikebir vakasında gördüğümüz denli meydana getirilen iş, ne diplomatların saygınlığına birebir birlikte iştir ne de diplomatik misyona birebir birlikte davranıştır. Umarız bundan ondan sonra bu ve benzeşim ahval gine etmez. Buradaki tekme standardın da belirgin birlikte biçimde altını çiziyoruz. Büyükelçilerin müdahalesine üstelik nağme çıkarmayanların apayrı bölgelerde iç politika yerine hükümetimize çevrik saldırganlıklarını da hamiş ettiğimizi tabir buyurmak isterim."

"23. ve 24. fasıllar açılmalıdır"

AB'nin gündemini de yakından strateji ettiklerini, bu kapsamda en baş döndürücü konuşulan konuların başlangıcında ilçe ve asliye hakların geldiğini anımsatan Çelik, yargı, asliye haklar, adalet, hürriyet ve asayiş konularının taraflarca konuşulması düşüncesince 23. ve 24. fasılların açılmasını beklediklerini aktardı.

AB'nin bahis konusu başlıklarda Türkiye'yi eleştirmesine karşın bu başlıkları içeren fasılları açmamasını aykırı düşünce şekilde değerlendiren Çelik, laflarını şöyleki sürdürdü:

"AB birlikte taraftan tenkit getiriyor, birlikte taraftan da fasılları açmıyor. Fasıl ayırmak düşüncesince birlikte ön eşya olmaz. Müzakereye yanaşmıyorsunuz, o devir yapmış olduğunuz bilinçlilik istimara ve tenkit olmuyor. Sadece bu mevzularda Türkiye'ye gönül rahatlığı birlikte menfi ceviz denli kullandığınız ortaya çıkıyor. Türkiye'de ilçe ve asliye haklar, adalet, hürriyet ve asayiş mevzularını hakkıyla bahsetmek istiyorlarsa ve bu mevzuda samimilerse o devir fasılları açmalılar. Eğer Türkiye tarafı sizi gönül tokluğu edecek birlikte görünge ortaya koymazsa o devir faslı kapatmazsınız. Masaya oturmaya üstelik yanaşmıyorsunuz. Ondan sonradan da söylediğiniz eleştirinin ciddiye alınmasını bekliyorsunuz. Dolayısıyla burada meydana getirilen şeyin, içten birlikte biçimde gelişim tutanağı maddesi denli görülmesi belkili değil. 18 Mart mutabakatının dört başı mamur boyutlarıyla uygulanması gerekirken buna da uymuyorlar. Mutabakatı elden barhana maddesine indiriyorlar. Gümrük Birliğinin güncellenmesi denli mevzular tek gündeme alınmıyor. Bu, gerçekte AB'nin dibine imza attığı mutabakatından çekildiğini ve imzaya sadakatli kalmadığını gösteriyor. Göç meselesinde Türkiye'nin insancasına tavrı lakırtı konusu. Onların özlük uç güvenlikleri açısından işe yaradığı düşüncesince bunu ölçüm ediyorlar. Ama mutabakatın öbür maddelerini gündeme almıyorlar. Bu elden al ver ilişkisine yaslanan birlikte siyasal dü yüzlülükten apayrı birlikte bilinçlilik değildir."

Çelik, AB'nin kendisini ilgilendirmeyen Ege, Akdeniz, Kıbrıs denli mevzularda karışan olmaya çalıştığını, bu gelişmeler karşısında yargıcı yan denli akıntı ettiğini vurgulayarak, Kıbrıs Türklerini dizgesel şekilde görmezden mevrut birlikte yaklaşımı onama etmeyeceklerini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ