USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Bütün anketlerde AK Parti bariz açıklık bir numara parti

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, halis muhlis anketlerde AK Parti'nin açıkça aralık bir numara parti bulunduğunu belirterek, "Kim ne ankete beslemek istiyorsa baksın." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Bütün anketlerde AK Parti bariz açıklık bir numara parti
03-11-2021 15:37
İstanbul

A Haber enerjik yayınında gündeme bağlı değerlendirmelerde mevcut Kurtulmuş, AK Parti'nin iktidara gelişinin 19. sene dönümü bulunduğunun hatırlatılması üzerine, AK Parti iktidarı devraldığında Türkiye'de sağlıktan öğrenime derece değme bölgede selamünkavlen reşit müşterek sistemin bahis konusu bulunduğunu ve iktidarın modüler yapısı dolayısıyla ülkenin yönetilemez müşterek hükümet modeline eş bulunduğunu söyledi.

Kurtulmuş, 19 yılda ehemmiyetli hizmetler ve şişman planlar yapıldığını dile getirerek, AK Parti'nin en şişman başarılarını "devlet-millet bütünleşmesi", "vesayetler döneminin sonlandırılması" ve "özgüven inşası" biçiminde sıraladı.

Gençleri en güzel halde anlamaya çalışan, gençlere güvenen, gençlerin hayatlarını kolaylaştıracak olanak ve fırsatları sunan politik iktidarın, AK Parti iktidarı bulunduğunu tamlayan Kurtulmuş, "Gençlerimizi bizlere aşırı güzel anlıyoruz, neler istem ettiklerini, neler düşündüklerini aşırı güzel biliyoruz. Gençlerimize güveniyoruz, gençlerimizi siyaseti özlük üzerlerinden yapacağımız müşterek taşıt kendisine değil birlik bilakis baştan güçlü, şişman Türkiye'nin en ehemmiyetli unsuru kendisine görüyoruz. Gelecek tasarımımızı Türkiye'nin gençleri üstünde düz yazı ediyoruz, AK Parti'yi iktidara taşıyacak müşterek ilke kendisine değil. Başkalarının icra ettiği kabil değil. Yeni, güçlü, şişman Türkiye'nin geleceğini bu jön batın üstünden tasarlamanın en akıllıcasına kere bulunduğunu görüyoruz." diyerek konuştu.

Kurtulmuş, "Gençlerimize güveniyoruz derken 15 Temmuz gecesini de tavsiye mektubu kendisine veriyorum. Dünyanın tek durumunda tankların önüne örtüsüz bedenleriyle yatıp darbeyi durduracak müşterek ilkin gencelme kitlesi yok. Yumruklarıyla, ayrıca gökdelenlerin üstünden taşları atarak uçakları durdurmaya kuvve etmiş, azmetmiş bulunan imanlı, inançlı, vatanını, milletini muhip ve bu ülkenin demokrasisine eş çıkmaya etkin müşterek şişman ilkin gencelme kitlesi var." dedi.

Demokrat olmanın bedava olmadığını, "amasız, fakatsız", tek şaibeye toprak bırakmadan, antidemokratik etraflı unsurlara gönül rahatlığı beraberce çabalamak icap ettiğini kaydeden Kurtulmuş, şöyleki bitmeme etti:

"15 Temmuz hakeza müşterek imtihan alanıydı. Darbenin ilkin saatlerinden itibaren elan nasıl biteceği mahsus olmadan, özellikle hele vakit 23.00-01.30 arası bıçak sırtında gidip geldiği bölgede kimlerin apronda beklediklerini, 'Bu katar müşterek gelsin bakalım, başarıyla gelirse kılıç de yeni baştan bu trene bineriz.' diyerek beklediğini aşırı güzel biliyoruz. Dolayısıyla hüner demokrat olmak, Türkiye'yi sevmek, Türkiye demokrasisine eş genişlemek ilkin andan itibaren Cumhurbaşkanımızın icra ettiği gibi, AK Parti kadrolarının icra ettiği kabil ki nerede bulunursa meseleye eş çıkarak ölümüne... Eğer o geceleyin darbeciler güzel reşit olsaydı bugün ihtimal hiçbirimiz yaşamda değildik. Türkiye demokrasisinde bence tek parti yaşamda olmayacaktı, varlığını sürdüremeyecekti. Dolayısıyla burada içten iktisap kılmak lazım. Biz muhalefette olsak, iktidarda ki olursa olsun, on paralık istemediğimiz müşterek parti olsa güçlü o partiyi darbeyle iktidardan azaltmak isteyene gönül rahatlığı ilkin anda sokaklara çıkar, ilkin anda darbeye gönül rahatlığı uğraş ederdik. Şimdi CHP'nin noktayı geldiği devir 'Türkiye'nin müessis partisi biziz.' diyen müşterek partinin hakeza müşterek büyüklenme göstermesi Türkiye demokrasisinin gereğidir. Dolayısıyla bunu kayıtlara atlanmak lazım. 'Biz darbeye gönül rahatlığı direndik.' sözü birlik müşterek lafügüzaftır. Gerçekle merakı olmayan, intihap yaklaştığı için, 2023'e az kalmış bulunduğu düşüncesince milletin demokratik duygularını hatırlatmak düşüncesince söylenmiş müşterek laftır. Görüntüler ortadadır. O akşam ezanı Mustafa Kemal Atatürk Havaalanı'ndan kimlerin nasıl, nereye gittiği, elbette hakeza sevinçli o vuruş periyodunu televizyondan izlediğini, kahvelerini içerek izlediğini 84 milyonun tüm biliyor."

"Ortadaki politik asıl budur"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP'nin tezkereye "Hayır" oyu vermesine bağlı istifham üzerine, şunları söyledi:

"CHP'nin, HDP ve gerisinde ona sufle sağlayan yıldırı örgütüyle ilişkilerini yerleştirmek itibarıyla ilkin kendini, vatansever, kendisini Kemalist kendisine tanımlayan CHP'nin o mızrap kadrosu, asal anne ekibini inandırma edecek müşterek performansı olması lazım. 'İktidarın değme söylediğine he düşünmek mecburiyetinde mıyız?' Tabii ki bu tezkereye 'hayır' düşünmek inandırma edici müşterek nesne değildir. Adama sorarlar, 'Siz elan evvelsi tezkerelere nite he dediniz?' Aynı mahiyette, bire müşterek üslupla merkum tezkerelerdir. Hedefi de bire müşterek bulunan Türkiye'nin Suriye'de ve Irak'taki yıldırı örgütlerine gönül rahatlığı yapacağı beklenen müdahaleler karşısında Türkiye'nin elini rahatlatan tezler. Siz evvel hakeza düşünüyordunuz da bugün 2023'e çeyrek kaldığında nite fikrinizi değiştirdiniz? Acaba fikrinizi değiştirmenizin bel kemiği nedeni HDP'den alamayacağınızı düşündüğünüz oylar mıdır? Tabii İYİ Parti'nin kendisini milliyetçi, yurtsever kendisine tanımlayan seçmeni gözetiminde de bu görülmedik ağır müşterek halde çıban açıyor. Bu tezkereye 'evet' düşünmek CHP'nin de İYİ Parti'nin de ayrıca Türkiye partisi bulunduğu iddiasında iseler HDP'nin de vazifesiydi. Ama bunları yapmadılar ve burada bu betik dair ilkin ehemmiyetli çatlama gönül rahatlığı taraftaki ittifakta ortaya çıkmıştır. Benim kanaatim, gördüğüm kadarıyla bu ihtilaf, sürecek bulunan müşterek ihtilaftır."

Kurtulmuş, halkoyu araştırmalarındaki bir hale müteveccih soruyu, şöyleki yanıtladı:

"Bütün anketlerde AK Parti belirgin açıklık müşterek numara parti. Kim ne ankete beslemek istiyorsa baksın. CHP'nin oyu da müşterek milimetre çıkmıyor, muhalefette bulunmasına rağmen, bu derece idrak operasyonlarına rağmen. CHP, HDP'nin toplamı da yüzdelik 35'in adına çıkmıyor. Dolayısıyla bunu görmüş olmanın verdiği müşterek telaşın gönül rahatlığı tarafta bulunduğunu düşünüyorum. AK Parti müşterek numara parti olmaya bitmeme ediyor. Milletimiz kimi mevzularda eleştirilerde bulunuyor fakat gidip konuştuğunuz devir filhakika 'AK Parti'den, Tayyip Erdoğan'dan bambaşka da bu sorunları çözecek kimesne yok.' diyor. Şimdi ortadaki politik asıl budur."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ