USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: AK Parti'nin davası baştan çelimli ve iri Türkiye’yi ku

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin davasının baştan çelimli ve şişman Türkiye’yi ihdas etmek bulunduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: AK Parti'nin davası baştan çelimli ve iri Türkiye’yi ku
11-10-2021 22:48
Yalova

Numan Kurtulmuş, AK Parti Yalova İl Başkanlığının Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlemiş bulunduğu Danışma Meclisi Toplantısı'nda icra ettiği konuşmada, AK Parti'nin davasının baştan çelimli ve şişman Türkiye’yi ihdas etmek bulunduğunu söyledi.

İddia, istek ve ahlak sahibi kadrolar yerine yola bitmeme edeceklerini ve dayanışmalarını artıracaklarını tamlayan Kurtulmuş, "2023’e giderken bu yoldaki eksikliklerimizi noksanlarımızı gidererek tam tarik ortak halde yürüyüşümüze bitmeme edeceğiz Allah’ın izniyle. 2023’te de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı aşırı çelimli ortak halde baştan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığı üstünden ortak özgüven oluşturulmaya çalışıldığına dikkati çekerek, şu halde bitmeme etti:

"İnanın ne gerçekleştirmek olduklarını ve ne yapacaklarını da aşırı da güzel bilmiyorlar. Geçtiğimiz hafta söyledim, yanıt da verdiler. Cumhurbaşkanı talibi ilkin Kılıçdaroğlu olacak niteleyerek yardımcılarından gökçe edebiyat başlangıcında laflar geldi. Arkasından Kılıçdaroğlu, olmayacağının sinyalini verdi. İstanbul ve Ankara büyükşehir şehremaneti başkanlarını da ortak halde kenara koyarak kişi tarafında sahayı temizledi. Arkasından İYİ Parti’nin Genel Başkanı ‘Ben başvekil adayıyım zaten’ niteleyerek cumhur reisi adaylığından çekildiğini ortak halde ortaya koydu. Daha elhak cumhurbaşkanlığı düşüncesince rastgele ortak engel çıkarmayacağını söyledi. Arkasından ortak ciddi hamle da HDP’den geldi. ‘Biz ortak anlaşma arayışı zarfında değiliz’ denildi. Bizi de teslim etti. Biz her daim şurası söylüyoruz: HDP’nin öteki taraftaki ittifakla ittifakları gizli, iş birlikleri açıktır. Açık iş birliği, duyurulmayan anlaşma zarfında akım ediyorlar. Bunları teslim ettiler. Sıra geldi cumhur reisi adayını bulmaya. Daha doğacak gerçi, zamanı mevcut da deminden eskizlerini, alıştırmalarını yapıyorlar. Biz rahatız, adayımız ve inşallah Cumhurbaşkanımız 2023’te Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhur İttifakı yerine kılıç şen ortak halde bitmeme ediyoruz."

"Nispeten elan az profilli birini namzet boşaltmak düşüncesince uzlaşmaya çalışacaklar"

Millet İttifakı'nın evvel işlerinin cumhur reisi talibi anmak olacağını dile getiren Kurtulmuş, bu mevzuyla ilişik düşüncelerini paylaştı.

Numan Kurtulmuş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Benim ferdî bu derece salname tecrübeyle söyleyeceğim bilinçlilik şudur: Siyasi tabanı olan, ötede cumhur reisi seçilirse kendilerine kadem bağı olacak bulunan bir tanesi yerine, siyasal tabanı sıfır oranla elan az profilli birini namzet boşaltmak düşüncesince uzlaşmaya çalışacaklar. Bunu söyleyince bazısı namzet çıkaracaklarını söyleyemiyorlar da 'Hadi bakalım tarzı getirin de kimin namzet olacağını görün' diyorlar. Seçimi getireceğiz, 2023'te bu kavim sandıkları kuracak ve orada kimin namzet olabileceği ortaya çıkacak. Bizim rahatlığımız bu, ne yapacağımızı biliyoruz. Yeniden güçlü, şişman Türkiye’yi kuracağız. Yarım küsurat işimizi ikmal etmek düşüncesince bu milletin hedeflerine akıllıcasına akın etmek düşüncesince bitmeme edeceğiz. Onlar ne yapacaklarını biliyorlar mı? Onların en aşırı söyledikleri ‘İyileştirilmiş riyaset sistemine geçeceğiz. Güçlendirilmiş saylav düzene geçeceğiz.’ Nasıl geçeceksiniz? İYİ Parti’nin beklediği sistemle CHP’nin veya diğerinin beklediği manzume bire ortak mı, değil. Hükümeti ne kuracaksınız? Terörle mücadelede HDP’yi Türkiye‘nin teröre huzur mücadelesinde ne kandırma edeceksiniz? Tüm bu sorular duruyor ancak 'Tayyip Erdoğan gitsin de ne giderse gitsin' niteleyerek ortak koroyu tutturmuşlar görünüyorlar. Hele illa elan korkutan olanı iklim dışından bazı merkezlerden, bazı çevrelerden Tayyip Erdoğan veya AK Parti karşıtı bazı sözlerin gelmesinin de medetini umuyorlar, ordan da imdat bekliyorlar."

"Siyasi cinayetlerle uğraş fail hareket, AK Parti siyasal hareketidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sonradan doğacak adların bazı yerlerde söyleyiş edilmeye başlandığını dile getiren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Haddinizi bilin. Türkiye’de kimin cumhur reisi olacağına değişmeyen verici falan ülkedeki falan biçim değil veya falan edip değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin halkının kendisidir, ermiş Türk milletidir. Sandık bazısı gösteriyorsa, bazısı sandıktan milletimiz cumhur reisi yerine çıkaracaksa başımız gözümüz üstünedir. Birtakım idrak operasyonlarıyla kendilerine defa ayırmak arzu edenler ne eyvah ki akıbet beş altı gündür de acayip, antika ortak sözün ardına takılıp gittiler. Diyor ki Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Sayın Erdoğan ve Cumhur İttifakı siyasal cinayetleri, bilmiyorum neyi çıkararak Türkiye’de ortak yüklülük çıkaracaklar ve öylelikle seçime derece derece seçmeni konsolide etmeye çalışacaklar.’ Bu cümleye yakın, buna benzeyen ortak şeyler söylüyor. Eğer bildiğin ortak bilinçlilik mevcut ise Sayın Kılıçdaroğlu söyle. Dilinin altında bakla her neyse onu da ortaya çıkar. Türkiye’de siyasal cinayetlerle uğraş fail hareket, AK Parti siyasal hareketidir. Türkiye’de faili meçhullerin, cezaevlerindeki dizgesel işkencelerin, halkı birbirine ağız katışıksız sol çatışmalarının karşısında sonuna derece duran parti, AK Parti’dir, bu siyasal harekettir."

"Bu kavim buna ayakkabı bırakmaz"

Kurtulmuş, rahmetli Başbakan Adnan Menderes’ten itibaren başlamış bulunan Türkiye’nin ulusal siyasa geleneğinin, darbelerden, faili meçhullerden, siyasal cinayetlerden, bağlı odalar zarfında meydana getirilen pazarlıklardan yana tek halde işinin olmadığını belirtti.

Bu ülkede darbelere kimlerin huzur vakfe sergilediğinin arasında bulunduğunu anlatım fail Kurtulmuş, laflarını şu halde sürdürdü:

"15 Temmuz'a huzur kimin kemiksiz ortak halde bulunduğu ortadadır. 15 Temmuz’da kimin ‘Bize buradan ortak kazanç kazanç mı?’ niteleyerek beklediği de ortadadır. Türkiye’nin eksiksiz siyasal cinayetlerini sonlandıran, çetelerin bu ülkede lakırtı sahibi olmasını önleyen, bu siyasal harekettir. Dolayısıyla tek halde hata laflarla milleti ortak düşünce tüneline sokmaya kimesne çalışmasın. Varsa duyumlarınız söyleyin. Tedbirleri elan artırsınlar ancak ortalığı karıştırma, suyu bulandırma, algıları kirlettirmek düşüncesince bu cins laflar söylemenin noktayı de değildir. Bu kavim buna da ayakkabı bırakmaz. Seçimler ortak zamanlar yapılacak. Millet sandıktan Allah’ın izniyle bazısı çıkardıysa ona haysiyet edeceğiz. Sandıktaki el oylarını değişmek düşüncesince normal dışı yollara çıvmak bizim bilmediğimiz, bizim kitabımızda yazmayan şeylerdir. Biz milletin gönlüne girmeyi, milletinin oyunu edinmeyi asal yerine ikrar fail ve milletimiz ne diyorsa ona 'baş cezaevi üstüne' deriz. Darbelerden, darbecilerden, yılgı hallerden, bazı faili belgisiz cinayetlerden, bazı siyasal cinayetlerden imdat ummayız. Medet umanları da alçak insanoğlu yerine tanımlarız.”

Türkiye'nin deneyimsizlik kesiminde de 18-30 gözyaşı göbek grubunda da AK Parti’nin ortak numara fırka bulunduğu dile getiren Kurtulmuş, "Açık açıklık ortak numara fırka AK Parti’dir. 'Gençler AK Parti’den ümidini kesti' diyorlar. Zannedersin ki AK Parti ortak numara değil de apayrı ortak fırka birinci. Hiçbir gözyaşı grubunda AK Parti’den apayrı parti, ortak numara fırka değildir. Hangi anketi istiyorlarsa alsınlar koysunlar önlerine. ‘Efendim idrak meydana getirmeye bitmeme ediyorlar.’ O devir size algının üzerinde ortak apayrı miktar vereyim. Türkiye’de AK Parti’nin uzuv sayısı 11,5 milyondur. Türkiye’deki eksiksiz siyasal partilerin mecmu üyelerinden elan fazladır." ifadelerini kullandı.

Numan Kurtulmuş, toplantının peşi sıra Yalova Valiliği ve Belediye Başkanlığını görüşme etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ