USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti eğitimi yarıda artan hanımlara müteveccih terbiye bilimi bilimi seferliği başlattı

Emine Erdoğan, Nerede Kalmıştık..." Eğitim Seferberliği Projesi'ne ilişkin, "Bu projeyle 81 ilimizde, bariz talim liselerimiz ve el pedagoji bilimi merkezlerimiz, hanımlarımızı hem icazetname sahibi meydana getirecek bununla beraber mesleksel maharet kazandıracak." dedi.

AK Parti eğitimi yarıda artan hanımlara müteveccih terbiye bilimi bilimi seferliği başlattı
29-09-2021 16:57
Ankara

Emine Erdoğan'ın himayesinde AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığınca başlatılan "Nerede Kalmıştık..." Eğitim Seferberliği Projesi'nin lansman toplantısı yapıldı.

Toplantıya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir ile davetliler katıldı.

Emine Erdoğan, burada meydana getirdiği konuşmada eğitimin yanında camianın yegane kuvvet deposu olduğunu, hükûmetin icraatlarında bu hassasiyeti en ön sıralara taşıdığını belirtti.

Gerek eğitimde meydana getirilen reformlarla, gerekse sağlanan okazyon eşitliğiyle okullaşma oranının oldukça epey halde arttığını tabir fail Erdoğan, bugüne derece çıplak maşer kuruluşlarıyla "Haydi Kızlar Okula", "Ana-Kız Okuldayız" ve "Okuryazarlık Seferberliği" kabil nice kampanya düzenlediklerini, bu çalışmaların sayımsız insanoğlunun yaşamını olağanüstü halde değiştirdiğini şahsen gördüğünü anlattı.

Emine Erdoğan, "Şimdi de hepimize iri yanında coşku veren 'Nerede Kalmıştık...' projesini yaşama geçiriyoruz. Bir nedenle eğitimleri yarıda artan hanımlarımız ve kız çocuklarımız, okula, kaldıkları yerden bitmeme edecekler." niteleyerek konuştu.

"İnsan ekol sıralarının özlemini, hasretliklerin en büyüğü yerine yaşar"

Yarım artmış yolculukların insanların özelinde sıkı anlamları bulunduğunu dile getiren Erdoğan, "İnsan müteaddit yaşına gelirse gelsin, ekol sıralarının özlemini, hasretliklerin en büyüğü yerine yaşar. Bu projeyle 81 ilimizde belirgin talim liselerimiz ve ahali yetişek merkezlerimiz, hanımlarımızı hem icazet sahibi meydana getirecek hem de mesleksel maharet kazandıracak. Ayrıca emlak haricinde canlı yurttaşlarımız ve soydaşlarımız da 'Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa ve Balkanlar Programı'ndan yararlanma edebilecek." ifadesini kullandı.

Emine Erdoğan, bu süreçte AK Parti'li avrat milletvekilleri, AK Parti avrat kolları başkanları ve saylav eşlerinin de fahri "eğitim rehberi" yerine bayanların yanlarında bulunacaklarını, onları bu iri atılımda bekâr bırakmayacaklarını söyledi.

"Eğitimli kadın, aileden çelimli topluma geçişi sağlayıcı en ehemmiyetli aktördür"

Yeterli eğitimi düzlük kadınların, aileden çelimli topluma geçişi sağlayıcı en ehemmiyetli bay oyuncular bulunduğunu vurgulayan Erdoğan konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"Kadınlar ayrımsız sürede toplumlarının aynasıdır. Köklerimize baktığınızda, uygarlık anlayışımızda kadının en fevk mertebede bulunduğunu görürüz. Anadolu'da kadının, içtimai ve iktisadi yaşamın önde mevrut yanında parçası bulunduğu hakikattir. Bacıyân-ı Rûm kısaca Anadolu Kadınlar Birliğinin topluma taraf veren konumları ahit yavuz sersemlik vericidir. Yüzyıllar öncesinde zanaatla ilgilenmişler, noktayı ulaşınca diyar müdafaası yapmışlardır. Sosyal sorunlara eğilmişler, dayanışmanın, el uzatmanın, birbirini kalkındırmanın en dobra örnekliklerini sergilemişlerdir. Gençlere kez göstermişler, yetimlere eş çıkmışlar, yaşlıları esirgeme etmişlerdir. Maddi başağrısı içerisindeki şahıslara iktisadi küşayiş sağlayacak teavün kanalları oluşturmuşlardır. Kadınlarımız, bu mirasa gelişigüzel çevrim eş çıkmış, Kurtuluş Savaşı'nda, yanında ülkenin baştan doğuşunda ve geleceğe attığı adımlarda tartışmasız örnekler sergilemişlerdir."

"Proje, istihdam paylarını da artıracak"

Projenin, bayanların bilgelik ve becerileri derece istihdam paylarını da artıracağını aktaran Erdoğan, "Güçlü hanımlar çelimli ailelere, çelimli aileler ise bileği bükülemez yanında topluma dönüşecek." değerlendirmesinde bulundu.

Emine Erdoğan, hemen Türkiye'de değil dünyanın gelişigüzel durumunda bayanların yetişek haklarından ekonomik, politik yahut maşeri nedenlerle yoksun olduklarına dikkati çekti.

Dünyadan ahit kısaca 132 milyon kız çocuğunun yetişek hakkını kullanamadığına ayraç fail Erdoğan, bunun 34 milyonunun ilkokul, 30 milyonunun rüştiye ve 67 milyonunun ortaöğretim seviyesinde eğitimi yarıda artmış ve ya hiçbir başlamamış kızlardan oluştuğunu bildirdi.

Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in rakamlarına göre, toptan yerine 796 milyon kıraat yazması sıfır insanoğlunun üçte ikisinin hanımlar olduğuna ayraç ederek, "Bu insanların yetişek hakkına kavuştuğu yanında evren ne olurdu? Bir düşünelim mi? 796 milyonun süresince kıraat öğrenen, 132 milyonun süresince gine okula revan kadının gelişigüzel biri, karanlıkları aydınlatacak birer şems olurdu elbette. Kendi ülkemizde, yetişek hakkını tamamlamamış yegâne yanında avrat ve ya kız evladı bırakmamak, hemen bizlere değil, dünyanın aydın istikbaline de yatırımdır." biçiminde konuştu.

"Bu cesareti göstermenizi istiyorum"

Kadınlara ve kız çocuklarına seslenen Erdoğan, "Eğitiminiz ne nedenle sıhhatsiz artmış olursa olsun, kendinizi realizasyon serüveniniz hala bitmeme ediyor. Hayatta geç kalınmayan nadir şeylerden biri, eğitimdir. İnsan gelişigüzel yaşta, baştan başlayabilir. Sizden de bu cesareti göstermenizi istiyorum." dedi.

Emine Erdoğan, projeyi hazırlayan AK Parti Kadın Kolları Teşkilatı ve alın teri dökenlere teşekkürname etti.

Bakan Yanık: İnsan kaynağımızın henüz da zenginleşeceğine inanıyorum

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da projeden duyduğu heyecanı ve mutluluğu dile getirerek, ayrışık sebeplerle sıhhatsiz kalan, akamete uğrayan yanında işi bitirme ihtimalinin, arada yanında acemi başlangıçlardan henüz motive edici ve henüz coşku donör olabildiğini tabir etti. Bakan Yanık, ahit de anca yanında başlangıcın enerjisiyle yanında arada olduklarını söyledi.

Derya Yanık, Türkiye'nin gelişigüzel sabık çağ değişik bölgelerde acemi başarılara imza attığını vurgulayarak, bu başarıların sıkı yanında iş ve azimle çalışmanın kararında geliştiğini ve bunun da DOĞRU olmadığını belirtti.

Bütün vatandaşlara, menfaatlerini elleme yetiştirebilecekleri yetişek olanakları sunmayı hedeflediklerinin ve bu mevzuda beklenen olduğunca baş döndürücü kişiye ulaşmaya çalıştıklarının altını çizen Yanık, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Böylelikle gelişigüzel birimizin, öz hedeflerini gerçekleştirirken ayrımsız sürede ülkemizin gelişimine de en encam kurda yarar sağlayacağına inanıyoruz. Bu manada yegâne yanında kişiyi bile geride bırakmadan tekâmül çabası içindeyiz. Kız evlatları ve bayanların sıhhatsiz artan eğitimlerinin tamamlanmasıyla insanoğlu kaynağımızın henüz da zenginleşeceğine inanıyorum. Nerede Kalmıştık Projesi'ni de hakeza yanında idealin yansıması yerine görüyorum.

2000'li zamanlarda kıraat değirmi seferberliği ile örgün öğrenimden ırak artmış nice kadın, kıraat değirmi öğrenerek acemi enformasyon ve istihsal yollarıyla buluşmuş, sonunda gelişigüzel birinin hayatında görülmemiş afak belirmiştir. Saygıdeğer Hanımefendi himayesinde gerçekleşen 'Haydi Kızlar Okula', 'Ana-Kız Okuldayız' kabil kampanyalar, bayanların ve kız evlatlarının hayatında mükemmel yerine bu etkiyi yapmıştır."

"Kadınlarımızın, eğitimin gelişigüzel etabında en fevk seviyelere ulaşmasını hedefliyoruz"

Herkesin, hem kendisinin hem ülkesinin ve milletinin iyiliğine katkıda bulunabileceği yanında kabiliyeti bulunduğunu tamlayan Yanık, "Bu inançla, hükümetlerimiz devrinde hizmetlerimizin odağına aldığımız kişiye ve insanlığa yarayışlı projelerle çıkmak talip herkesin, avrat eş ayırmaksızın desteklenmesi sağlanmıştır. 83 milyonluk nüfusumuzun kısaca yarısını gerçekleştiren kadınlarımızın okuryazarlık ilkin peyda etmek az daha eğitimin gelişigüzel etabında en fevk seviyelere ulaşmasını hedefliyoruz." niteleyerek konuştu.

Bakan Yanık, okullaşma ve okuryazarlık oranlarında sonuç 18 yılda ehemmiyetli artışlar sağlandığı tabir ederek, "TÜİK verilerine göre, 6 gözyaşı kimlik avrat popülasyon bünyesinde okuryazarlık payı 2002 senesinde yüzdelik 79,9 iken 2020'de bu kemiyet yüzdelik 95,5'e yükseldi." bilgisini paylaştı.

Eğitim destekleri ile kız öğrencilerin okuldan infirak oranlarının düşürülmesini de sağlamaya çalıştıklarına ayraç fail Yanık, elleme yetişkin gelişigüzel insanın, ulusal servetin baş döndürücü değerli yanında unsuru bulunduğunun altını çizdi. Yanık, elleme eğitimin, istihdam imkanlarına erişmeye ve bu imkanın çeşitlenmesine okazyon sağladığını, elleme yetişek ve elleme istihdama vasıl kişilerin, maşeri refaha katkısının da çoğaldığını kaydetti.

"Birimiz hepimiz, bizler birimiz derece kuvvetliyiz"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca uygulamaya konulmuş bulunan ve 2018-2023 yıllarını havi "Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı"nda, bayanların düzentileme yaşamının gelişigüzel sahasına mükemmel ve devimsel katılımının sağlanmasının hedeflendiğini hatırlatan Yanık, bu hedefle bayanların mütebeddil iş gücü endüstrisi dinamikleri doğrultusunda iktisadi yaşamda henüz yanında tomar gır sahibi olması düşüncesince çalışıldığını vurguladı.

Her 5 yılda yanında yaptırılan Türkiye Aile Yapısı Araştırması'nın, içtimai iane meydana getirilen ailelerde bayanların iri çoğunluğunun iş gücüne katıldığını gösterdiğine dikkati çekici Yanık, "Sosyal yardım, hanımlarda gerçekli suretle üretime katılmayı tetikliyor. Kadınlar, yanında içtimai iane almışlarsa yanında müddet sonradan menfaatlerini yanında halde istihsal bandının içerisine engelleme ika zorunluluğu duyuyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Sosyal yardımların, bayanların istihdamına, çocukların, bilhassa kızların eğitimlerini sürdürmelerine ehemmiyetli ulama sunduğunu vurgulayan Yanık, "Bir zincir, en güçsüz halkası derece güçlüdür. Birimiz hepimiz, bizler birimiz derece kuvvetliyiz. Bu nedenle öz potansiyelini açığa çıkarmış, düşlerini gerçekleştirmiş, hedeflerine erişmiş gelişigüzel insan, gelişigüzel birimiz düşüncesince iri yanında kazanımdır. Var bulunan kabiliyetleri etkisiz artan yegâne yanında eş ise bu evren düşüncesince ağırbaşlı yanında kayıptır." ifadesini kullandı.

Yanık, insanoğlunun manzara etmiş bulunduğu müddetçe yaşadığını, yenilendiğini ve tazelendiğini dile getirerek, "Devleti yaşatacak olanlar da hayalleriyle baş başa değerlerine eş çıkanlar, insanların iyiliğine bakım edenler ve sabırla hedeflerine yürümeyi sürdürenlerdir." dedi.

Projede emeği geçen, devimsel ve fahri yerine fariza düzlük her kişiye teşekkürname fail Yanık, "Kolları sıvayarak 'haydi baştan başlıyoruz, nerede kalmıştık' diyen hanımlara başarılar diliyorum, başaracaklarından da baş döndürücü eminim." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ