USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AK Parti 5'inci Yargı Paketini Meclis'e sundu

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Çocuk teslimi yahut çocukla zatî alışveriş kurulmasına değgin anlatma yahut hazırlık kararının hesabına getirilmesini engelleyenler sıkı hapsiyle cezalandırılacaktır” dedi.

AK Parti 5'inci Yargı Paketini Meclis'e sundu
02-11-2021 18:16

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, anayasa teklifi sahibi Tokat saylav Mustafa Arslan ile beraberce matbuat açıklaması yaptı. Ünal, Beşinci Yargı Paketinin 54 molekül ve 8 kanunda başkalık içerdiğini söyleyerek, teklifin dü asal başlığı içerdiğini tabir etti. Ünal, yürütme ve iflasta elektronik satışı düzenleyen, çağımız teknolojisini dikkate alarak yaptığımız tensikat toprak aldığını belirterek, derinliğine süredir kamuoyunun gündeminde bulunan bebek teslimine ilişikli ehemmiyetli ve insancasına tensikat bulunduğunu kaydetti.

Ünal, İcra ve İflas Kanununda yapılması öngörülen değişikliklerin alacaklı ve verecekli arasındaki alıngan çıkar dengesinin henüz çelimli müşterek biçimde korunmasını ve yürütülmesini sağlayacağını söyleyerek, “Bu kapsamda yürütme sistemimizde bulunan bulunan mahcuz malın mezat salonlarında satışına ilişikli infaz kaldırılmaktadır. Bugün mahcuz malın satılmasında önceki elektronik ortamda pey sürülmekte fakat sürecin tamamlanması mezat salonlarında meydana getirilen satışla beklenen olmaktadır. Mezat salonlarında meydana getirilen satı hasebiyle pratikte sağlam baş döndürücü yakınmalar gır konusudur. Teklifle, mezat salonlarındaki ihaleden vazgeçilmekte ve tamamı proses elektronik ortamda başlayıp bitirilmektedir. Bu suretle mahcuz malın mesabesinde satılması bahis konusu olacak ve böylecene verecekli borcundan kurtulacak ve alacaklı da alacağına henüz tez müşterek biçimde kavuşacaktır.

İhaleye katılma sayısının müşterek tomar olması sebebiyle, tahsil edilen mallar rayiç değerinden satılabileceği için, borçlunun da mülkü doğrudan mesabesinde çıkmak olacaktır. Bir apayrı ehemmiyetli kombinezon ise borçluya mahcuz malını satabilme olanağı tanınmasıdır. Bu sayede verecekli mahcuz malını, cebri satı adına kişi isteme ve ihtiyarıyla dilediği insana satabilecektir. İcra sistemiyle ilgili müşterek apayrı ehemmiyetli dava da ihalenin feshi talebinin kötüye kullanılması hasebiyle alacaklının, borçlunun ve münakasa alıcısının manzume süresince kıygın olmasıdır. Kişiler ihaleye katılıp, pey sürmekte sonradan da, ihalenin feshini istem etmekte, henüz sonradan da dağıtma periyodunun uzayacağını da bilerek, mülkü ihaleden bölgeye gidip, dağıtma talebinden geri çekilme karşılığı, anlaşılan oranda mal istemektedirler. Bunun kabil uygulamadan kaynaklı mesail çözümleme edilmiş ve bu sorunlara analizör üretilmiştir” bilgilerini verdi.

"Çocuğun ailesiyle görüştürülmesinde muteber ağır istimal usulü kaldırılacaktır"

Çocuk haczi denilen usulle ilgilendiren adına Ünal, “1932 yılından bu yana muteber bebek teslimine yahut çocukla şahsi alım satım kurulmasına ilişikli bildirme yahut hazırlık kararlarının adına getirilmesine ilişikli kökler yürütme sistemi dışına çıkarılmakta ve Çocuk Koruma Kanunu kapsamına alınmaktadır. Hukuk sistemimizde bebek teslimine ve çocukla şahsi alım satım kurulmasına ilişikli ilamlar ve hazırlık kararları, yükümlüsü çeşidinden rızayla adına getirilmediği takdirde İcra ve İflas Kanunu göre yürütme daireleri yoluyla ıkıl ıkıl adına getirilmektedir. Bu usul, çocuğun yüksek yararına fonksiyon etmekte çıtırbom kalmakta ve muhit ortada acemi ihtilaflara bozukluk olmaktadır. Bu değişiklikle bebek teslimi ve şahsi alım satım kurulmasına ilişikli işlemlerde evlatların örselenmemesi, psikoloji ve bedenî hisse senedi sürecinde asal yahut babasının muhabbet ve şefkatini yeteri kadar hissetmesinin sağlanması amaçlanmaktadır. Değişiklik bire müşterek sürede anne babalar açısından da üvey asal yahut atalık duygusunun tatminini sağlamayı hedeflemektedir. Çocuk teslimine yahut çocukla şahsi alım satım kurulmasına ilişikli fariza yürütme dairelerinden alınmakta ve Adalet Bakanlığının fonksiyon ünitesi bulunan Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığına ilişikli dışarılık ünitesi bulunan adli dayanak ve kıygın hizmetleri müdürlüklerine verilmektedir. Çocuk teslimine yahut çocukla şahsi alım satım kurulmasına ilişikli işlemler çocuğun yüksek yararı gözetilerek psikolog, pedagog, toplumsal çalışmacı, bebek gelişimci ve kanıt sarıklı kabil uzmanlar aracılığıyla gerçekleştirilecektir. Çocuğun asal yahut babasıyla görüştürülmesine ilişikli işlemler parasız bir duruma getirilecek, bu kapsamda masraf alınmayacak ve yapılacak tamamı giderler talih bütçesinden karşılanacaktır. Çocuk teslimine yahut çocukla şahsi alım satım kurulmasına ilişikli işlemler çocuğun örselenmesine bozukluk mümteni biçimde ekol ve soy sop yuvası kabil mekanlarda gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda tamamı amme kaynakları tahsis edilecektir. Çocuğun ailesiyle görüştürülmesinde muteber ağır istimal usulü kaldırılacaktır "dedi.

"Kişisel alım satım kurulmasına ilişikli kararın gerekleri adına getirilmezse yetke hakkı değiştirilebilecektir"

"İlam yahut hazırlık kararlarının yürütme aracılığıyla ıkıl ıkıl adına getirilmesi esnasında devir kurnaz istenmeyen sahneler ortaya çıkmakta, bu gidiş mukayyet ve görsel iletişim araçları ile toplumsal iletişim araçları platformlarında salık ve kamuoyunda ağız dalaşı konusu adına çocuğun örselenmesine kere açabilmektedir" diyen Ünal, "Çocuk teslimi yahut çocukla şahsi alım satım kurulmasına ilişikli bildirme yahut hazırlık kararının adına getirilmesini engelleyenler sıkı hapsiyle cezalandırılacaktır. Kişisel alım satım kurulmasına ilişikli karara karşıt davranılmasının önlenmesi üzere şahsi alım satım kurulmasına ilişikli kararın gerekleri adına getirilmezse çocuğun menfaatine karşıt olmamak kaydıyla yetke hakkı değiştirilebilecektir. Bu bap şahsi alım satım kurulmasına ilişikli kararda taraflara uyarma edilecektir” ifadelerini kullandı.

Ahmet Umur Öztürk
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ