USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Afrikalı iş kullanmakta olanları İstanbul'da acemi ortaklarını arıyor

Tanzanya Endüstri, Tarım ve Ticaret Odası Başkanı Paul Koyi, 'Türkiye'deki ürünler, Avrupa standartlarında ve ayrımsız sürede elan makul pahalı ürünler. Bu, bizim düşüncesince avantaj.' dedi.

Afrikalı iş kullanmakta olanları İstanbul'da acemi ortaklarını arıyor
22-10-2021 12:06
İstanbul

Türkiye-Afrika 3. Ekonomi ve İş Forumu'na eklenmiş bulunan Afrikalı iş insanları, değişik sektörleri müşterek araya getiren forumda baş başa çalışacakları dünkü ortaklarını arıyor.

Foruma Afrika'daki 45 dünya ve lehçe örgütten tahminî 3 bine andıran Afrikalı ile Türk iş insanı katıldı.

Türkiye, Afrika ile ilişkilerini "kazan-kazan" prensibi temelinde şekillendirirken Afrika'nın herhangi müşterek bölgede kalkınmasına ve global sistemde adalet etmiş bulunduğu noktayı bulmasına yardım sağlıyor.

Ticaret Bakanlığı ve Afrika Birliği (AfB) iş birliğiyle planlı forumda gıdadan inşaata, turizmden enerjiye denli değişik bölgelerde çalışkanlık yayınlayan Afrikalı firmalar, Türkiye ile tecim gerçekleştirmek amacıyla İstanbul'da buluştu.

Panellerin ve firmalar arası görüşmelerin yapıldığı forumda süpermarketi düşüncesince tedarikçi arayanlardan sayısal tahsile intikal düşüncesince eş arayanlara denli değişik kollardan Afrikalı iş insanları, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

"Türkiye'deki mahsulat Avrupa standartlarında"

Tanzanya Endüstri, Tarım ve Ticaret Odası Başkanı Paul Koyi, Türkiye'nin endüstrileşmiş müşterek dünya olduğuna dikkati çekti.

Koyi, "Türkiye'deki ürünler, Avrupa standartlarında ve bire müşterek sürede henüz makul pahalı ürünler. Bu, bizim düşüncesince avantaj." ifadelerini kullandı.

Tanzanya ile Türkiye arasındaki tecim kütlesinin herhangi müşterek sabık çağ arttığına ayraç fail Koyi, "Bugün burada dü dünya kazançlı ilişkilerinin nite artabileceği hesabına konuşuyoruz. Mesela uygulayım bilimi ve istihsal ile ilgilendiren aşırı doğurgan görüşmeler yaptık. Türk yatırımcılar, Tanzanya'da besin üretimi, teknolojik ürünler, keyif malzemeleri dalında tecim ve envestisman yapabilirler. Öte taraftan yapım ve gezim dalında yatırıma açıkça müşterek ülke." dedi.

Etiyopya'da sayısal eğitimi yaygınlaştırmak istiyor

Etiyopyalı iş insanı Feyissa Ararssa, pedagoji bilimi dalında icraat yürüttüklerini ve dünkü yüz koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla yaygınlaşan sayısal pedagoji bilimi dair Türk firmaları ile teşrikimesai gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi.

Ararssa, "Addis Ababa ve Adema şehirlerinde kampüsleri mevcut hususi Harambee Üniversitesi'nin sahibiyim. Üniversite adına devre içi pedagoji bilimi ve dijitalleşme hesabına çalışıyoruz. Bu forumda pedagoji bilimi sektöründen deneyimli kişilerle müşterek araya gelip katılım kurarak üniversitemizi sayısal bölgede yetiştirmek istiyoruz." halinde konuştu.

Etiyopya'nın Afrika'nın en canlı ikinci ülkesi bulunduğunu kail Ararssa, "Ülkemizde şişman müşterek alışveriş potansiyeli var. talebe değişim işlemi programları ve uygulayım bilimi transferi öbür ruzname maddelerimiz." dedi.

Afrikalı iş insanları, Türk firmalarla teşrikimesai gerçekleştirmek istiyor

Su sektöründe Uganda'da envestisman karşıcı Eritreli iş insanı İsalas Berhe Habtezghi, hususi ve amme sektörüne su pompaları, tankları ve benzer ürünleri hazırlık ediyor.

Türkiye'den su pompaları ihraç ettikleri bilgisini paylaşan Habtezghi, foruma katılarak Türkiye'den doğacak malzemelerle istihsal sürecine tahavvül etmek istediğini ve bunun düşüncesince Türk firmalarıyla teşrikimesai arayışı süresince bulunduğunu söyledi.

Afrikalı iş hanımları Türkiye ile dünkü müşterek sahife ayırmak istiyor

Foruma Afrika'nın değişik ülkelerinden eklenmiş bulunan iş kadınlarının yoğunluğu da dikkati çekti.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden (KDC) Angelique Nganza Wa Tshiongo, Kinşasa'da aşçı ve kocaman mağaza işlettiğini fakat ülkesinde Türk ürünlerinin münteşir olmadığını dile getirdi. Tshiongo, "KDC'de henüz aşırı Fransa ve Belçika ürünleri kullanılıyor. Bu forumdaki iş görüşmelerinde dünkü tedarikçiler ve şürekâ bularak ülkeme dönmeyi amaçlıyorum." halinde konuştu.

Zambiya'dan mevrut ve gezim dalında icraat tay tay arabası iş adamı Mujinga Muna Sapallo da Türkiye ile Zambiya ortada gezim dalında teşrikimesai gerçekleştirmek düşüncesince foruma katıldığını kaydetti.

Zambiya'nın katıksız zenginlikleri ve ıssız dünyasına dikkati çekici Sapallo, "Zambiya adına değişik amut türlerine sahibiz ve bu ağaçlardan yurdumuzdaki fil, zebra, çita ve arslan kıl payı efsanevi figürleri ile bezgi eşyaları yapıyoruz. Ayrıca katıksız parklarımız da gezim düşüncesince aşırı önemli." dedi.

Sapallo, Çin ilkin edinmek kıl payı nice ülkeye ihraç ettikleri mamüllerin el inşası bulunduğu bilgisini paylaşarak, Kovid-19 zımnında akıbet dü sene aşırı başağrısı çektiklerini fakat Türkiye ile ilişkileri ekincilik ve gezim sektörlerinde geliştirerek dünkü müşterek sahife ayırmak istediklerini laflarına ekledi.

Hedef 50 bilyon dolar

Türkiye'nin Afrika ile tecim kütlesi 2003'te 5,4 bilyon dolar iken atılmış adımlarla 2020'de 25 bilyon dolara ulaştı.

Türkiye, Afrika ile aykırı tecim hacmini 50 bilyon dolara yükseltmeyi hedeflerken Japonya, Almanya, Fransa ve Macaristan kıl payı ülkeler, Afrika kıtasında düzentileme çekmek düşüncesince Türkiye ile teşrikimesai gerçekleştirmek istiyor.

2003'te 2,1 bilyon dolar bulunan dış satım payı 2020'de 15,2 bilyon dolara ulaşırken 2003'te 3,3 bilyon dolar bulunan dış alım payı 2020'de 10 bilyon doları aştı.

Afrika'daki Türk yatırımları da sabık sene 6 bilyon dolar seviyesine ulaştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ