USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD'li Prof. Dr. Kazzi'den metil alkol zehirlenmeleri düşüncesince farkındalık uyarısı

Amerikan Tıbbi Toksikologlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Amerika Emory Üniversitesi Acil Tıp Öğretim Üyesi Tıbbi Toksikolog Prof. Dr. Ziad Kazzi, metil alkol zehirlenmelerine için en güzel çözümün farkındalığı çoğaltmak bulunduğunu anlatım etti.

ABD'li Prof. Dr. Kazzi'den metil alkol zehirlenmeleri düşüncesince farkındalık uyarısı
30-12-2021 12:20
Trabzon

Amerikan Tıbbi Toksikologlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Amerika Emory Üniversitesi Acil Tıp Öğretim Üyesi Tıbbi Toksikolog Prof. Dr. Ziad Kazzi, metil alkol zehirlenmelerine dirlik en dobra çözümün farkındalığı çoğaltmak bulunduğunu anlatım etti.

KTÜ'den meydana getirilen açıklamaya göre, Farabi Hastanesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Tıbbi Toksikolog Doç. Dr. Aynur Şahin ile Ortadoğu Kuzey Afrika Klinik Toksikoloji Derneği kurucusu, Amerikan Tıbbi Toksikologlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Amerika Emory Üniversitesi Acil Tıp Öğretim Üyesi Tıbbi Toksikolog Prof. Dr. Ziad Kazzi, sonuç çağda Türkiye'de küsurat gerçek sıfır içki zehirlenmeleriyle ilgilendiren devir içi düşünüm alışverişinde bulundu.

Prof. Dr. Kazzi, Atlanta Georgia'da mevcut Grady Memorial Hastanesinde çalıştığını ve orada da 1990'ların başlangıcında aşırı iri müşterek metanol salgını yaşandığını belirterek benzeri vakaların şimdilerde Avrupa'da, Güneydoğu Asya'da ve Afrika'da, Güney Amerika'da görüldüğüne dikkati çekti.

İnsanların alkole erişmek ve kıymetlendirmek düşüncesince ayrımlı metodlar aradıklarını, tükettikleri alkolün metanol ürünü içerip içermediğini bilmelerinin aşırı güç bulunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kazzi, "İçtikleri alkolün çeşidine ilişkin kendisine tadından, görüntüsünden fark edemeyebilirler. Özellikle kâr sularıyla, ayrımlı cins sıvıları karıştırırsanız bunu belirleme eylemek imkansızdır. Kendi imkanlarınızla içecekteki metanolü belirleme eylemek düşüncesince sınav gerçekleştirmek kabilinden müşterek şansınız da yok." ifadesini kullandı.

Kazzi, gerçek sıfır içkinin tüketildiği devir zehirlenme bulgularının ortaya çıkmasının devir aldığını, önceleri ortaya çıkan bazısı belirtilerin aşırı spesifik olmadığını dile getirerek şunları kaydetti:

"Kişilerin, alışılagelen alkolün tesiri altında olduklarını düşündükleri belirtiler olabilir. Yorgunluk, giriş ağrısı yahut esriklik hissederlerse ayrıca rüyet sorunları yaşarlarsa caba bitkin olduklarını ve aşırı dobra göremediklerini düşünebilirler. Bu belirtiler saatlerce gecikebilir, tesirleri müşterek güneş sonraları görülebilir ayrıca etil alkol ile giriş başa içiyorsanız ortaya çıkması müşterek günden henüz müşterek tomar sürebilir. Bu, iri müşterek dezavantaj ve insanoğlu çoğu kat aşırı hasar meydana geldikten sonraları hastaneye başvuruyorlar. En dobra çözüm, farkındalığı artırmak. İnsanlara bunun kazalı olduğunu, zehirlenmemek düşüncesince gayrikanuni alkol kullanmayı bırakmalarını söylemek, zehirlenmeyi en yeniden engeller. Çünkü müşterek kat içmeye başlarlarsa bu durumun arama dibine katılması ve otama edilmesi zordur."

Prof. Dr. Kazzi, gümrüksüz içkiyle mücadelede farkındalığın artırılması düşüncesince görü seviyesinden hastanelere derece göstergeç ve toplumsal iletişim araçları eliyle bilinçlendirme faaliyetlerinin yürütülebileceğine ayraç ederek "Ayrıca devletin, imal edilen bu gümrüksüz alkollü içeceklerin kaynağını araştırması ve alkolün içinde, bu zehirleri kullanan suçluları yakalaması, en ehemmiyetli önlemler ortada arazi almaktadır. Bazı ahval da ara sıra katıksız mayalanma kararı metanol ortaya çıkmakta fakat gümrüksüz alkollü içkilerin üretiminde metanol istimal genel anlamda şuurlu kendisine yapılmaktadır. Bence devletin bunları eden müşterilerini derdest eylemek düşüncesince gider etmiş olduğu güç aşırı önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.

Doç. Dr. Aynur Şahin de Türkiye'nin muhtelif yerlerinden metil alkol zehirlenmesiyle ilgilendiren parasız başvurularının bitmeme ettiğini, ilkin yılbaşında bu rakamların artmasından düşünce duyduklarını söyledi.

Metil alkol zehirlenmesinin, er tanılama konulup dahil edilmediği takdirde flaş ve beyinde arka dönüşümü sıfır hasar bıraktığını, ayrıca ölüme minval açtığını vurgulayan Şahin, "Lütfen aşırı titiz olalım. Alkol tükettikten sonraları rüyet bulanıklığı, halsizlik, bulantı, kusma, rahim ağrısı kabilinden bulgular ortaya çıkmışsa yahut içtiği alkolün gerçek sıfır olduğuna müteveccih şek var ise ki tadından idrak eylemek maatteessüf belkili değil, eşhas doğrudan en DOĞRU afiyet kuruluşuna başvurmalıdır. Hayatımız değerli. Lütfen kendimizi ve sevdiklerimizi riske atmayalım." ifadesini kullandı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ