USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

ABD'de Türk profesör, Kovid-19’un tamamı varyantlarına için çarpıcı otama yöntemi geliştirdi

Jackson Laboratuvarı Enstitüsünde başlangıç araştırman Prof. Dr. Derya Unutmaz, sentetik biyoloji teknolojisini kullandıkları acemi otama yöntemi üstündeki çalışmalarında ehemmiyetli adım kaydettiklerini bildirdi.

ABD'de Türk profesör, Kovid-19’un tamamı varyantlarına için çarpıcı otama yöntemi geliştirdi
26-01-2022 11:29
New York

ABD'nin Connecticut eyaletindeki Jackson Laboratuvarı Enstitüsünde giriş araştırman adına fariza karşılayıcı Prof. Dr. Derya Unutmaz, Kovid-19’un tamamı varyantlarına huzur can alıcı olabilecek toy otama yöntemi üstünde bitirdikleri çalışmalarda ehemmiyetli etap kaydettiklerini söyledi.

30 senedir muafiyet bilimi uzmanı adına etkin Unutmaz, sentetik biyoloji teknolojisi kullanarak geliştirdikleri formül huzur AA muhabirine hile verdi.

Kovid-19’un varyantlarının bünyenin geliştirdiği antikorlardan kaçabildiğini, bu yüzden aşılarını bütünleyen şahısların fark virüse yakalandığını tamlayan Unutmaz, şu anda dünyada tesirini sürdüren omicron varyantının bunun son şekilde örneği bulunduğunu kaydetti.

Unutmaz, kadrosuyla beraberce “Bütün varyantlara huzur can alıcı olabilecek ortak muafiyet sistemi geliştirebilir miyiz” sorusuyla yola çıktıklarını vurgulayarak, etraflıca süredir üstünde çalışmış oldukları toy formül huzur gelinen yeri şu biçimde açıkladı:

“Bunu çelimsiz müddet evvela başardık. Nasıl ortak otama yöntemi? Aslında sentetik biyoloji teknolojisini kullandık burada. Virüsün yüzeyinde başak proteini dediğimiz çıkıntılar var, bunlar virüsün anahtarları. Bunları kullanarak virüs, hücrenin yüzeyindeki kilide bağlanıyor ve onu açarak dipdam giriyor. Ondan sonraları kişi proteinlerini üretiyor, kopyalarını yaparak apayrı hücrelere yayıyor. Bu Omicron’da giriş döndürücü elan ati noktada zira o anahtarı o derece güzel değiştirmiş ki kilide giriş döndürücü elan güzel bağlanabiliyor, bire ortak sürede da antikorlardan da kaçabiliyor. Bizim geliştirdiğimiz formül esasta virüsü tuzağa düşürmek. Bunu elbette yapıyoruz? Bu hücrenin yüzeyindeki kilidi aldık, sentetik biyoloji ile ortak özdek biçimine getirdik. Virüs bunu görür görmez sözde hücrenin kilidine bağlanıyor zannediyor, ona bağlandığı düşüncesince de ortak yerde nötralize oluyor, doğrusu bloklanıyor, hücrenin içerisine giremiyor.”

Kovid-19’un tek varyantının bu yöntemden kaçamadığını tamlayan Unutmaz, virüs kendini geliştirdikçe bu sentetik kilide elan da güzel bağlandığını, bu yüzden bitirdikleri çalışmanın gelecekte ortaya çıkabilecek varyantlara huzur da can alıcı ortak formül olacağını aktardı.

“Virüsün apayrı hücrelere yayılmasını da önlemiş oluyoruz”

Unutmaz, göze yüzeyindeki kilidin özdek biçimine getirilmesinin yanı esna geliştirdikleri ikinci ortak defans mekanizması huzur da şunları kaydetti:

“Bu da esasta bizim içimizdeki muafiyet ordusuna, içimizde virüse enfekte bulunan hücreleri göstermek. Biraz silahlara da benzetebiliriz bunu, doğrusu düşmanı, enfekte reşit hücreyi lazerle yaftalamak gibi, elbette basite indirgeyerek anlatıyorum. Aynı sürede art planda T hücresi dediğimiz muafiyet sisteminin incitici nişancıları var. Bunlara ne hücrenin süresince virüs bulunduğunu işaretlemek gerekiyor. Bizim ürettiğimiz sentetik molekülün ikinci tarafı da bunu gerçekleştiriyor."

Sentetik moleküllerin T hücrelerine enfekte reşit virüslü hücreleri göstererek namevcut etmede asistan bulunduğunu anlatım fail Unutmaz, “Bu sayede virüsün üremesini de, doğrusu apayrı hücrelere yayılmasını da önlemiş oluyoruz.” dedi.

Unutmaz, bunun virüsün kaçamayacağı biçimde geliştirilen ortak formül olduğuna dikkati çekerek, bu teknolojik metodun toy çıkan virüslere huzur da geliştirilip kullanılabileceğini söyledi.

“Şu anne derece yayınlanan reaksiyonlar giriş döndürücü pozitif”

Yaklaşık ortak senedir ortak öngörüyle başladıkları bu formül üstünde çalıştıklarını aktaran Unutmaz, sentetik biyoloji bölümü bulunan hücreleri programlamada laboratuvar süresince giriş döndürücü kalburüstü neticeler elde ettiklerini, bundan ahir etapların ise efsanevi ve insanoğlu denemeleri bulunduğunu belirtti.

Unutmaz, “Hayvan çalışmalarını yaza derece bitirebileceğimizi düşünüyoruz, ihtimal az buçuk elan erken, şayet aceleci ilerleyebilirsek. Ondan sonraları gine aceleci ortak biçimde insanoğlu çalışmalarına başlayıp ihtimal sene sonuna derece bu otama yolunu netleştirmiş oluruz.” halinde konuştu.

Çalışmalarda gelinen noktanın menfaatlerini giriş döndürücü heyecanlandırdığını tamlayan Unutmaz, ön yayını meydana getirilen çalışmaya hile insanlarından mevrut önceki tepkilerin de giriş döndürücü müspet ve cesaretlendirici bulunduğunu anlatım etti.

Unutmaz, “Aslında 2 senedir Kovid-19 üstüne güvenilmez icraat yapılıyor. Bu süreçte hakeza ortak yöntemi geliştirebilmiş peyda etmek elbette ki bizlere giriş döndürücü büyüklük veriyor. Başkalarının aklına ya gelmedi veya başaramadılar. Bu elbette ehemmiyetli değil, ehemmiyetli bulunan bizim insanlığa ortak yararımız olması. Şu anne derece yayınlanan reaksiyonlar giriş döndürücü pozitif.” dedi.

“Omicron ile pandeminin ehemmiyetli ortak kısmının biteceğini düşünüyorum”

Kovid-19’a huzur mevcut bu yöntemin önceki olduğuna ayraç fail Unutmaz, bire ortak sürede epeydir üstünde çalışmış oldukları dokunmabana immoterapisinden esin aldıklarını, bu konsepti virüse enfekte reşit hücrelere uyarlanmış ettikleri bilgisini paylaştı.

Unutmaz, bu çalışmalara, birisi Türkiye’de canlı dü muafiyet bilimi uzmanı Türk doktorun da dayanaklık etmek verdiğini belirterek “Bugüne derece yanıma mevrut en güzel hile insanları, öğrenciler daim Türklerden çıktı, ilkin yenilikçi çalışmalara dayanaklık etmek vermiş olmaları beni giriş döndürücü bahtiyar ediyor.” sanarak konuştu.

Türkiye’de de biyoteknolojinin geliştiğini ve gelecekte çalışmaların ortak tarafını ihtimal orada yapabileceklerini de vurgulayan Unutmaz, Kovid-19 salgını dair şunları kaydetti:

“Çok sıkıca ortak süreçten geçtik, az elan 2 sene oldu, biz giriş döndürücü yorgunuz ancak insanoğlu banko umutsuzluğa kapılmasınlar. Omicron ile pandeminin ehemmiyetli ortak kısmının biteceğini düşünüyorum. Bu geliştirdiğimiz yöntemlerle de gelecekte olabilecek varyantlara huzur savunmamızı müheyya bir duruma getireceğiz. Sonuçta adamlık ve hile kazanacak, fikir etmesin insanlar.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ