USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

ABD'de Türk müderris Kovid-19’un hepsi varyantlarına üzerine sansasyonel otama yöntemi geliştirdi

Jackson Laboratuvarı Enstitüsünde başlangıç araştırman Prof. Dr. Derya Unutmaz, sentetik biyoloji teknolojisini kullandıkları acemi otama yöntemi üstündeki çalışmalarında ehemmiyetli etap kaydettiklerini bildirdi.

ABD'de Türk müderris Kovid-19’un hepsi varyantlarına üzerine sansasyonel otama yöntemi geliştirdi
26-01-2022 11:59
New York

ABD'nin Connecticut eyaletindeki Jackson Laboratuvarı Enstitüsünde giriş araştırman kendisine fariza önleyen Prof. Dr. Derya Unutmaz, Kovid-19’un hepsi varyantlarına gönül rahatlığı sansasyonel olabilecek dünkü otama yöntemi üstünde icra ettikleri çalışmalarda ehemmiyetli etap kaydettiklerini söyledi.

30 senedir muafiyet bilimi uzmanı kendisine etkin Unutmaz, sentetik biyoloji teknolojisi kullanarak geliştirdikleri formül ilişkin AA muhabirine ilim verdi.

Kovid-19’un varyantlarının bünyenin geliştirdiği antikorlardan kaçabildiğini, bundan dolayı aşılarını bütünleyen insanların caba virüse yakalandığını tamlayan Unutmaz, şu anda dünyada tesirini sürdüren omicron varyantının bunun son şekilde örneği bulunduğunu kaydetti.

Unutmaz, kadrosuyla giriş başa “Bütün varyantlara gönül rahatlığı sansasyonel olabilecek müşterek muafiyet sistemi geliştirebilir miyiz” sorusuyla yola çıktıklarını vurgulayarak, levent boylu süredir üstünde çalışmış oldukları dünkü formül ilişkin gelinen yeri şu biçimde açıkladı:

“Bunu endamsız müddet ilkin başardık. Nasıl müşterek otama yöntemi? Aslında sentetik biyoloji teknolojisini kullandık burada. Virüsün yüzeyinde başak proteini dediğimiz çıkıntılar var, bunlar virüsün anahtarları. Bunları kullanarak virüs, hücrenin yüzeyindeki kilide bağlanıyor ve onu açarak cezaevi giriyor. Ondan sonraları öz proteinlerini üretiyor, kopyalarını yaparak bambaşka hücrelere yayıyor. Bu Omicron’da aşırı elan encam noktada zira o anahtarı o derece güzel değiştirmiş ki kilide aşırı elan güzel bağlanabiliyor, bire müşterek sürede da antikorlardan da kaçabiliyor. Bizim geliştirdiğimiz formül esasta virüsü tuzağa düşürmek. Bunu muhakkak yapıyoruz? Bu hücrenin yüzeyindeki kilidi aldık, sentetik biyoloji ile müşterek husus biçimine getirdik. Virüs bunu görür görmez güya hücrenin kilidine bağlanıyor zannediyor, ona bağlandığı düşüncesince de müşterek yerde nötralize oluyor, kısaca bloklanıyor, hücrenin içerisine giremiyor.”

Kovid-19’un tek varyantının bu yöntemden kaçamadığını tamlayan Unutmaz, virüs kendini geliştirdikçe bu sentetik kilide elan da güzel bağlandığını, bundan dolayı icra ettikleri çalışmanın gelecekte ortaya çıkabilecek varyantlara gönül rahatlığı da sansasyonel müşterek formül olacağını aktardı.

“Virüsün bambaşka hücrelere yayılmasını da önlemiş oluyoruz”

Unutmaz, göze yüzeyindeki kilidin husus biçimine getirilmesinin yanı esna geliştirdikleri ikinci müşterek defans mekanizması ilişkin da şunları kaydetti:

“Bu da esasta bizim içimizdeki muafiyet ordusuna, içimizde virüse enfekte bulunan hücreleri göstermek. Biraz silahlara da benzetebiliriz bunu, kısaca düşmanı, enfekte reşit hücreyi lazerle yaftalamak gibi, elbette basite indirgeyerek anlatıyorum. Aynı sürede art planda T hücresi dediğimiz muafiyet sisteminin incitici nişancıları var. Bunlara ne hücrenin boyunca virüs bulunduğunu işaretlemek gerekiyor. Bizim ürettiğimiz sentetik molekülün ikinci tarafı da bunu gerçekleştiriyor."

Sentetik moleküllerin T hücrelerine enfekte reşit virüslü hücreleri göstererek bulunmayan etmede asistan bulunduğunu tabir fail Unutmaz, “Bu sayede virüsün üremesini de, kısaca bambaşka hücrelere yayılmasını da önlemiş oluyoruz.” dedi.

Unutmaz, bunun virüsün kaçamayacağı biçimde geliştirilen müşterek formül olduğuna dikkati çekerek, bu teknolojik metodun dünkü çıkan virüslere gönül rahatlığı da geliştirilip kullanılabileceğini söyledi.

“Şu anne derece yayınlanan reaksiyonlar aşırı pozitif”

Yaklaşık müşterek senedir müşterek öngörüyle başladıkları bu formül üstünde çalıştıklarını aktaran Unutmaz, sentetik biyoloji bölümü bulunan hücreleri programlamada laboratuvar boyunca aşırı değerli neticeler elde ettiklerini, bundan ahir etapların ise efsanevi ve insanoğlu denemeleri bulunduğunu belirtti.

Unutmaz, “Hayvan çalışmalarını yaza derece bitirebileceğimizi düşünüyoruz, ihtimal az buçuk elan erken, şayet aceleci ilerleyebilirsek. Ondan sonraları gine aceleci müşterek biçimde insanoğlu çalışmalarına başlayıp ihtimal sene sonuna derece bu otama alternatifini netleştirmiş oluruz.” halinde konuştu.

Çalışmalarda gelinen noktanın çıkarlarını aşırı heyecanlandırdığını tamlayan Unutmaz, ön yayını meydana getirilen çalışmaya ilim insanlarından mevrut önceki tepkilerin de aşırı müspet ve cesaretlendirici bulunduğunu tabir etti.

Unutmaz, “Aslında 2 senedir Kovid-19 ilişkin güvenilmez icraat yapılıyor. Bu süreçte hakeza müşterek yöntemi geliştirebilmiş peyda etmek elbette ki bizlere aşırı büyüklük veriyor. Başkalarının aklına ya gelmedi ve ya başaramadılar. Bu elbette ehemmiyetli değil, ehemmiyetli bulunan bizim insanlığa müşterek yararımız olması. Şu anne derece yayınlanan reaksiyonlar aşırı pozitif.” dedi.

“Omicron ile pandeminin ehemmiyetli müşterek kısmının biteceğini düşünüyorum”

Kovid-19’a gönül rahatlığı mevcut bu yöntemin önceki olduğuna ayraç fail Unutmaz, bire müşterek sürede epeydir üstünde çalışmış oldukları dokunmabana immoterapisinden esin aldıklarını, bu konsepti virüse enfekte reşit hücrelere uyarlanmış ettikleri bilgisini paylaştı.

Unutmaz, bu çalışmalara, bir tanesi Türkiye’de canlı dü muafiyet bilimi uzmanı Türk doktorun da dayanaklık etmek verdiğini belirterek “Bugüne derece yanıma mevrut en güzel ilim insanları, öğrenciler baştan sona Türklerden çıktı, başta yenilikçi çalışmalara dayanaklık etmek vermiş olmaları beni aşırı bahtiyar ediyor.” sanarak konuştu.

Türkiye’de de biyoteknolojinin geliştiğini ve gelecekte çalışmaların müşterek yönünü ihtimal orada yapabileceklerini de vurgulayan Unutmaz, Kovid-19 salgını dair şunları kaydetti:

“Çok dayanıklı müşterek süreçten geçtik, az elan 2 sene oldu, bizler aşırı yorgunuz lakin insanoğlu banko umutsuzluğa kapılmasınlar. Omicron ile pandeminin ehemmiyetli müşterek kısmının biteceğini düşünüyorum. Bu geliştirdiğimiz yöntemlerle de gelecekte olabilecek varyantlara gönül rahatlığı savunmamızı müheyya bir duruma getireceğiz. Sonuçta adamlık ve ilim kazanacak, ide etmesin insanlar.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ