USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD: Ukrayna’ya tabanca yardımının 240 milyon dolarlık bölümü doğrulama edildi

ABD Savunma Bakanlığından fevk düzem birlikte yetkili, yönetimin Ukrayna’ya sağlayacağını duyurduğu 350 milyon dolarlık tabanca yardımının 240 milyon dolarlık kısmının Ukrayna ordusuna teyit edildiğini ve 14 devletin hâlâ bu ülkeye tabanca verdiğini açıkladı.

ABD: Ukrayna’ya tabanca yardımının 240 milyon dolarlık bölümü doğrulama edildi
04-03-2022 20:22
Washington DC

Pentagon’da müşterek kol gazeteciye açıklamalarda mevcut fevk düzem defans yetkilisi, Ukrayna ordusunun, ABD kökenli silahlarının Rus ordusunu yavaşlatmasının delici bulunduğunu belirtti.

Ukrayna’da Zaporijya Nükleer Santrali sahasındaki çatışmalarda düşkün çıktıKiev'de iri müşterek patlama sesi duyulduRusların açıktan saldırmış olduğu Ukrayna'nın Çernigiv kentinde ölenlerin sayısı 47'ye yükseldiZaporijya Nükleer Santrali bölgesinde arama Rus ordusuna geçtiZelenskiy: Çernobil'den 6 büküm iri müşterek karabulut olabilirdiUkrayna ile Rusya tahliyelerin yapılacağı alanlarda muvakkat mütareke düşüncesince anlaştıBM İnsan Hakları Konseyi, Rusya'nın Ukrayna'da işlediği tez edilen suçlarını soruşturacak

Yetkili, “En sonuç Ukrayna’ya sağlanmasına icazet maruz ve aralarında Javelin füzelerinin de bulunmuş olduğu 350 milyon dolarlık asayiş iane paketinin 240 milyon dolarlık kısmı, Ukrayna’ya sokuldu ve teyit edildi." ifadesini kullandı.

Rusların bu tabanca paketine müteveccih rastgele müşterek karışma girişiminde bulunmadığını ve kâffesi yardımın ileriki günlerde Ukrayna’ya gitmiş olacağını aktaran yetkili, 14 ülkenin şimdi Ukrayna ordusuna tabanca desteğinde bulunduğunu dile getirdi.

Üst düzem yetkili, bu devletler ve verdikleri silahlarla ilgilendiren bilgileri paylaşmadı.

Ukrayna ordusuna maruz silahlarla ilgilendiren pedagoji bilimi verilmesine bağlı ise yetkili, şunları kaydetti:

"Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ile bugüne derece şümullü müşterek pedagoji bilimi programı gerçekleştirdik. Böylece Ukraynalılara sağladığımız ekipmanı, şimdi evvel almış oldukları tahsile layıkıyla uyarlayabildik. En sonuç verdiğimiz birtakımı dünkü ekipmanla ilgilendiren eğitimi aralık, hanuman ayında vermiştik. Ama sağladıklarımızın çoğunluğu doğrusu şimdi evvel bilindik oldukları silahlar ve doğrusu çalışan müşterek halde kullanıyorlar."

Ukrayna halen iklim gücünün ehemmiyetli müşterek yönünü koruyor

Rusya’nın Kiev’e müteveccih saldırısında daha inkişaf kaydedemediğini vurgulayan Pentagon yetkilisi, Ukrayna’nın öbür bölgelerinde çatışmaların bitmeme ettiğini söyledi.

Ukrayna Hava Kuvvetlerinin kapasitesine bağlı değerlendirmede mevcut yetkili, şu ifadeleri kullandı:

"Ukraynalıların hala hem çakılı kanatlı aynı zamanda neşeli kanatlı uçakları, insansız iklim sistemleri ve karadan havaya defans sistemleri itibarıyla iklim savaşma gücünün ehemmiyetli müşterek çoğunluğuna eş bulunduğunu söyleyebilirim. Hala bu sistemlerin çoğuna, bu platformlara ve bu kabiliyete sahabe fakat hakkıyla buna endaze almak istemiyorum. Elbette kâffesi bu kategorilerde birtakımı zayiat yaşadılar. Bu kayıpların müşterek bölümü hemen arızadan kaynaklanmış, müşterek bölümü Rus saldırılarından. Ancak iklim savaşma gücünün ehemmiyetli müşterek çoğunluğuna eş olduklarını değerlendiriyoruz."

ABD ile Rusya arasındaki askeri iletişim

ABD ile Rus orduları ortada çatışmaları önleme mekanizmasının işleyip işlemediğine bağlı müşterek soruya cevap verici fevk düzem yetkili, bahsi güzeşte mekanizmanın hemen Avrupa Kuvvetleri Komutanlığının karargahında mevcut belirgin müşterek telefon hattı bulunduğunu söyledi.

Yetkili, hattın güzeşte günlerde kurulduğunu ve Ruslarla hemen sınav edildiğini bildiğini fakat şu anne derece kullanılıp kullanılmadığını bilmediğini tabir etti.

Nükleer santralleri silahla almaya girmek düşüncesizlik

Avrupa’nın en iri çekirdeksel santrallerinden bir tanesi yerine bilindik Zaporijya Nükleer Santrali'ndeki yangına bağlı bilgelik verici yetkili, rastgele müşterek ışın işleyen sızıntının bahis konusu olmadığını fakat oradaki yangının nite çıktığını daha belirleme edemediklerini söyledi.

Yetkili, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu işgalin müşterek sebebi olmamasını müşterek kenara bırakın, Rusların müşterek çekirdeksel santralin etrafında kinetik atak ve çatışmaya duhul düşüncesizliğinin de müşterek sebebi yok. Nükleer santraller, silahlı çatışmalara huzur durabilecek halde mensur edilmiyor. Radyo deli dolu kaçıntı bulunmayan ve Ruslar kontrolü ele almış fakat bu o harekatı DOĞRU çıkarmaz. Bir çekirdeksel santrali tabanca diretmesiyle almada Rus işgalinin ne derece düşüncesizce bulunduğunu ortaya koyuyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ