USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

ABD Savunma Bakanı Austin: 'Bu çatışmayı sona erdirecek kişi Putin'dir'

ABD ve müttefiklerinin Ukrayna'nın savunmasını ihya dair aceleci cereyan etmeleri icap ettiğini vurgulayan ABD Savunma Bakanı Llyod Austin, çatışmanın bitmesi düşüncesince Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in değişmeyen vermesi icap ettiğini tabir ederek, "Rusya askeri kabiliy

ABD Savunma Bakanı Austin: 'Bu çatışmayı sona erdirecek kişi Putin'dir'
26-04-2022 21:28

Rusya'nın Ukrayna'daki işgali karşısında Ukrayna'nın savunmasını ihya ve tabanca terazi mevzularını mülaki ballanmak gibi Almanya'nın Rheinland-Pfalz eyaletinde mevcut Ramstein Hava Üssü'nde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da katılmış olduğu “Ukrayna'ya Yönelik Savunma ve Güvenlik İstişare Grup Toplantısı” düzenlendi. Görüşme sonrası matbuat açıklaması işleyen ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, "Dünyanın ciharıyek yanından uluslar, Rusya'nın emperyal saldırganlığına huzur mücadelesinde Ukrayna'yı terviç kararlılığında birleşiyorlar" dedi.

“Kaybedecek günümüz yok. Bu sebepten dolayı aceleci cereyan etmeliyiz”

Austin, "Önemli ve son aşama olumlu müşterek çağ oldu. Harika tartışmalar yaptık ve varlıklı müşterek etkileşim gerçekleştirdik. Hepimiz Ukraynalıların karşılaşmış olduğu zorluklara ilişikli transparan ve eş müşterek iyilikle yola çıkıyoruz. Rekor müddette baş başa yaptığımız çalışma, harp dalında iri müşterek ayırt oluşturdu. Başkan Zelenskiy de bunu açık açık belirtti. Dünyanın ciharıyek tarafındaki devletler Ukrayna'nın acele gereksinimlerini istikbal etmek düşüncesince harekete geçti. Bu doğrultuda rastgele müşterek çağ hâlâ da fazlasını görüyoruz. Ama kaybedecek günümüz yok. Bu sebepten dolayı aceleci cereyan etmeliyiz" dedi.

Ukrayna'ya sağlanacak defans araçlarına yer veren Austin, Almanya'nın Ukrayna'ya 50 nüsha Gepard tipi uçaksavar tedbir ika kararını "önemli müşterek hareket" adına nitelendirdi. Austin, "Bu sistemler Ukrayna düşüncesince esas müşterek sığa sağlayacak" ifadelerini kullanarak, İngiltere'nin ek uçaksavar sistemi, Kanada'nın ise zırhlı vesait göndereceğini aktardı.

ABD ve müttefiklerin Ukrayna'nın Rus işgaline huzur defans gereksinimlerini ve harp stratejisini mülaki ballanmak gibi bakanların ayda 1 kere müşterek araya geleceğini kail Austin, "Ukrayna'nın savunmasına levent boylu vadeli dayanak noktası hesabına gerçekleştirdiğimiz ehemmiyetli oturumda, Ukrayna'ya sarsılmaz desteğimizi gösterdik" dedi.

"Bu çatışmayı sona erdirecek kişi Putin'dir"

Ukrayna'daki savaşın sona ermesinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ilişikli bulunduğunu tamlayan Austin, "Bence önce etap bu çatışmayı sona erdirmek. Bunu sona erdirecek kişi ise Putin'dir. Çünkü mücadelesi o başlattı" dedi. Putin'in Ukrayna'ya saldırılarını "haksız" adına nitelendiren Austin, huzursuzluğun azaltılmasının Putin'in vereceği karara ilişikli olacağını anlatım ederek, "Gerilimi ıskat etmek ve mütalaa masasına art hâllenmek Putin'in sonucu olacaktır. Ve hakkıyla biz bunun bulunduğunu kullanmak isteriz" dedi.

"Rusya askeri kabiliyetler açısından zayıfladı"

Rusya'nın Ukrayna'daki saldırganlığının yandaki devletlere genişlemesinin engelleneceğini kail Austin, "Rusya'nın kişmiri kuvvetleri açısından kayıpları enikonu fazladır. Çok çok takım kaybettiler ve bundan dolayı askeri kabiliyetler açısından başladıklarından hâlâ zayıflar. Ticaret kısıtlamaları dolayısıyla bunu değiştirmeleri onlar düşüncesince hâlâ güç olacak. Bu şekilde, çatışmanın başında gördüğümüz, komşularına müstebitlik ika kabiliyetlerine eş olmadıklarından müşterek kere hâlâ güvenli olacağız" dedi.
Austin, Moldova'daki patlamalara ilişikli sorular karşısında ABD'nin hala patlamaların nedenini araştırdığını söyledi. Austin, çatışmanın Ukrayna'nın ötesine yayılmasına ilişikli endişelere ilişkin, "Kesinlikle rastgele müşterek intişar kullanmak istemiyoruz. Ukrayna'nın güzel olmasını gelmek düşüncesince elimizden mevrut rastgele müşterek şeyi yaptığımızdan güvenli kazanmak önemlidir" dedi.

"Nükleer silahlar ile alakalı spekülasyonlar sakıncalı ve yararsız"

Austin, çekirdeksel silahların kullanılması ihtimalinin "çok sakıncalı ve yararsız" bulunduğunu düşündüğünü söyleyerek, "Kimse çekirdeksel müşterek harp kullanmak istemez, çekirdeksel silahların kullanımıyla ilişik spekülasyonların avantajsız ve sakıncalı bulunduğunu düşünüyorum" dedi.

Aylin Albayrak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ