USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD Başkanı Biden, Fed Başkanlığına Powell'ı namzet gösterdi

ABD Başkanı Joe Biden, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanlığına Jerome Powell'ı ve Başkan Yardımcılığına Lael Brainard'ı namzet gösterdi.

ABD Başkanı Biden, Fed Başkanlığına Powell'ı namzet gösterdi
22-11-2021 23:18
Washington

Biden, Beyaz Saray'da düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında Fed Başkanı adayını açıkladı.

Yeni kimse koronavriüs (Kovid-19) salgınının ABD'de Büyük Buhran'dan buyana en biçimsiz konuşu krizi yarattığını tamlayan Biden, salgının illet bulunduğu yıkımdan ağız ağıza doğurmak düşüncesince şimdi gidilecek baş döndürücü kez bulunduğunu söyledi.

Biden, tamamı ilerlemelere karşın hala ağırbaşlı zorluklarla dirlik karşıya olduklarını, eder artışlarının hoppadak ABD'nin değil tamamı dünyanın sorunu olduğunu, tedbir zinciri kısıtlarının eder artışlarına illet bulunduğunu anlattı.

Hiçbir kurumun bahis konusu zorlukların üstesinden gelmede Fed'den şimdi ehemmiyetli ortak gösteriş üstlenemeyeceğine dikkati çekici Biden, azami istihdam ve eder istikrarı hedeflerini dengelemenin Fed'in işi bulunduğunu kaydetti.

"Doğru ad olduğuna inanıyorum"

Biden, "Bu hedeflere iktiran etmek düşüncesince sabır, maharet ve istiklal gerekir. Bu nedenden zaman Jerome Powell'ı Fed başkanlığına ikinci fasıl düşüncesince namzet gösteriyorum. Fed Başkan Yardımcısı şekilde da Lael Brainard'ı namzet gösteriyorum." dedi.

Powell'ın muvazeneli ve azimli liderliğinin piyasaları istikrara kavuşturmaya ve ABD ekonomisini katı ortak toparlanma sürecine sokmaya asistan bulunduğunu vurgulayan Biden, Powell'ın şişkinlik tehdidini ele almada ve azami istihdam hedefini sağlamada "doğru kişi" olduğuna inandığını kaydetti.

Biden, Powell'ın hava değişikliğinin ABD mali sistemi ve ekonomisi üstünde oluşturduğu riskleri ele kabul etme ve kısıntı çabalarını hızlandırmanın de en iri önceliği olacağını belirttiğini aktardı.

Cumhuriyetçi selefinin seçimiyken Powell'ı illet baştan namzet gösterdiğinin, illet ortak Demokratı seçmediğinin sorulacağına ayraç fail Biden, "Fed'de muvazene ve bağımsızlığa ihtiyacımız var. Jay, Fed başkanlığında bedel verdiğim bağımsızlığı kanıtladı. Son yönetimde benzer görülmeyen siyasal müdahalelere dirlik durdu ve bunu yaparken bu kurumun bütünlüğünü ve güvenilirliğini başarıyla korudu." sanarak konuştu.

"Araçlarımızı efdal enflasyonun yerleşmesini engel olmak düşüncesince kullanacağız"

Fed Başkanı Jerome Powell da bankanın başkanlığına ikinci fasıl de namzet gösterilmesinin arkası sıra icra ettiği açıklamada, Senato kabilinden onaylanması biçiminde Kongre'nin Fed'e verdiği sorumlulukları namına sağlamak düşüncesince elinden mevrut herhangi ortak şeyi yapacağına lakırtı verdi.

Salgının ansız ve sıkıntılı ortak sükûnet getirdiğini tamlayan Powell, ekonominin baştan normalleşmesini sağlayıcı çelimli siyasa eylemleri ve aşılarla baş başa Amerikan ekonomisinin dayanıklılığının çelimli ortak toparlanma düşüncesince mefruşat hazırladığını tabir etti.

Powell, ekonominin akıbet yılların en çabuk büyümesini gösterdiğine ayraç ederek, salgının bitmeme fail etkileriyle ekonominin benzer yepyeni biçimde baştan normalleşmesinin sunma ve istem dengesizliklerine, darboğazlara ve şişkinlik patlamasına kez açtığını aktardı.

Yüksek enflasyonun aileleri etkilediğinin bilincinde olduklarını tamlayan Powell, "Araçlarımızı hem ekonomiyi bununla beraber çelimli ortak iş gücü piyasasını doğrulamak ve efdal enflasyonun yerleşmesini engel olmak düşüncesince kullanacağız." dedi.

Powell, mali sistemin esnekliğini ve istikrarını korumanın, hava değişikliğinin, siber saldırılardan meydana gelen gelişen riskleri ele almanın ve tüketicileri korurken ifa sisteminin modernizasyonunu sağlamanın başka ehemmiyetli öncelikleri ortada bulunduğunu kaydetti.

"Çalışan Amerikalıları çabalarımın merkezine koymaya kararlıyım"

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard da önemlice ortak sürede bu sorumluluğun namına delibozuk edilmesinden duyduğu onuru dile getirdi.

Fed'deki çabalarının merkezine etkin Amerikalıları koymaya azimli bulunduğunu vurgulayan Brainard, bunun enflasyonu düşürmek, etraflı ortak ekonomiyi desteklemek, mali piyasaların mukavim olmasını sağlamak, ekonomiyi doğacak nesiller düşüncesince sürdürülebilir etmek ve tamamı Amerikalılara misyon geçirmek anlamına geldiğini tabir etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ