USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB: Rusya'ya üzerine değme müeyyide seçeneği masada

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'ya hakkında Kuzey Akım 2 projesinin iptali karışma rastgele seçeneğin masada bulunduğunu söyledi.

AB: Rusya'ya üzerine değme müeyyide seçeneği masada
28-01-2022 00:44
BRÜKSEL

CNN International televizyonunda Christine Amanpour'un misafiri bulunan von der Leyen, Rusya'nın mümkün saldırısı biçiminde Kuzey Akım 2 gazı hattı projesinin bozma olup olmayacağı ile ilgilendiren soruya "Çok belirgin edinmek istiyorum. Hiçbir bilinçlilik masadan kalkmış değil. Her alternatif masada." sanarak cevap verdi.

AB Komisyonunun, teknoloji, tutum ve para alanlarındaki yaptırımları tasarlamaktan ve geliştirmekten mesul bulunduğunu anımsatan von der Leyen, "Biz de bunu yapıyoruz ve bu rastgele şeyi içeriyor. Merdivenin en tepesindeki yaptırımlarla başlayacağız ve aşırı netiz ki; Rusya'nın Ukrayna'ya huzur saldırganlığının Rusya düşüncesince aşırı iri neticeleri ve ağırbaşlı bedelleri olabileceği unutulmamalıdır." sanarak konuştu.

Von der Leyen, "2. Dünya Savaşı'ndan beri bu derece ciddi ortak vaziyette tek olmamıştık. Dolayısıyla rastgele alternatif masada." ifadesini kullandı.

AB'nin Rusya'nın en iri tecim ortağı ve en iri yatırımcısı bulunduğunu vurgulayan von der Leyen, "Dolayısıyla rakamlar, size çelimli ortak kozumuz bulunduğunu ve Rusya düşüncesince Ukrayna'ya saldırmasının aşırı biberli donör olacağını söylüyor." değerlendirmesini yaptı.

AB’nin bulunan yaptırımları

AB, Rusya'nın 2014'te Kırım'ı gayrikanuni ilhakından sonradan bu ülkeye müeyyide uygulamaya başlamıştı. Rusya'nın, Ukrayna'nın arazi bütünlüğünü, egemenliğini ve bağımsızlığını zılgıt etmesi zımnında geçerli varlıkların dondurulması ve gezi yasağı derece yaptırımlar kapsamında 185 insan ve 48 yapılış bulunuyor.

AB'nin yaptırımları gereğince 27 örgen ülke, Rusya'ya tabanca satışı yapamıyor. Rusya'nın yer yağı ve doğal taş yağı lambası yağı sektörlerinde geçer not kimi teknolojileri AB ülkelerinden alması kısıtlanıyor. Rus amme bankaları, Avrupa'da para sektöründen dışlanırken ilkin tecim ve yatırımlara müteveccih kısıtlamaları içeren yaptırımlar 6 ayda ortak uzatılıyor.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ