USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

6. İnovasyonda Kadın Projesi kapılarını acemi girişimcilere açıyor

KADEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, projeye ilişkin, "Bu projeyi biz, eşey adaletinin tesisi noktasında şişman birlikte etap yerine görüyoruz" dedi.

6. İnovasyonda Kadın Projesi kapılarını acemi girişimcilere açıyor
11-10-2021 14:09
İstanbul

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, hesaplı güce ulaşım dair kadın-erkek arasındaki uçurumun fakat hanımefendilerin eklenmiş kıymeti faziletli teknolojik girişimleri gerçekleştirmesiyle kapanabileceğini belirterek, bu doğrultuda "İnovasyonda Kadın Projesi"ni eşey adaletinin tesisinde şişman müşterek aşama namına gördüklerini kaydetti.

KADEM, TÜBİTAK Marmara Teknokent, Bilişim Vadisi ve KOSGEB işbirliğiyle planlı 6. İnovasyonda Kadın Projesi'nin terbiye bilimi bilimi kampının açılışında mütekellim , Sümeyye Erdoğan Bayraktar, KADEM'in markalaşmış projelerinden bulunan "İnovasyonda Kadın"ın, gelişigüzel sene heyecanla bekledikleri ve kâffesi süreçlerini izlem ettikleri müşterek plan bulunduğunu anlattı.

Projeyi 2015'te yaşama geçirirken, en önce kendini geliştirmek, dünya ekonomisine ulama getirmek talip girişimci hanımlara ulaşmayı, uygulayım bilimi odaklı namına kişi işini ihdas etmek yahut kurduğu işi imar etmek talip hanımlara inovasyon kabiliyeti kazandırmayı amaçladıklarını aktaran Bayraktar, 6 senenin böylecene projeye başvuran, kamplara dahil bulunan ve rütbe meydan planlara baktıklarında, ehemmiyetli müşterek boşluğu doldurduklarını gördüklerini anlatım etti.

Nereden başlayacağını bilmediği yahut olanak bulamadığı düşüncesince projesini girişime dönüştüremeyen katı baş döndürücü kadının bulunduğunu dile getiren Bayraktar, bu hanımefendilerin desteklenmelerinin ve lüzumlu eğitimi almalarının, inovasyon yolculuklarının başarıya kavuşması düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu vurguladı.

İnovasyonda Kadın Projesi'nin Türkiye'nin 2023 gösterimi düşüncesince de izlemsel değere erbap bulunduğunu tamlayan Bayraktar, zira çağımızda bilgi, maharet ve kabiliyetinden yeteri derece faydalanılmayan hanımefendilerin iş hayatında çalışan gösteriş almasının, kadın girişimcilerin yetkinliklerinin artırılması, potansiyellerinin faziletli teşebbüslere dönüştürülmesi ve fikirlerinin ticarileşmesinin gelişen ekonomiler düşüncesince izlemsel müşterek ıztırar bulunduğunu kaydetti.

Bugün girişimcilik ekosisteminin baş döndürücü henüz müşterek tomar kadın girişimciye gereksinimi olduğunu, bu nedenle kadın girişimciliğinin dünkü istihdam sahaları yaratması ve iş sahalarının çeşitlenmesi açısından da desteklenmesi icap ettiğini anlatım fail Bayraktar, laflarına şöyleki bitmeme etti:

"İnovasyonda Kadın Projesi'nden dayanak noktası meydan kadın girişimcilerin, sürdürülebilir ticari bedel gerçekleştiren şirketler kurması, iş gücü piyasasında toprak bulması ekonomiye de ivme kazandıracaktır. Ekonomik güce ulaşım dair kadın-erkek arasındaki uçurum, fakat hanımefendilerin eklenmiş kıymeti faziletli teknolojik girişimleri gerçekleştirmesiyle kapanabilir. Bu uçurumun kapanmasıyla da hanımefendilerin gelişigüzel alandaki mağduriyetlerinin giderilmesi beklenen olabilir. Dolayısıyla bu projeyi biz, eşey adaletinin tesisi noktasında şişman müşterek aşama namına görüyoruz."

Projeye bugüne derece 1.586 girişimci kadının başvurduğunu, içlerinden 144 plan sahibinin kamplara katılarak terbiye bilimi bilimi aldığını, 25 kadın girişimcinin rütbe almaya adalet kazandığını dile getiren Bayraktar, bunların ortada kişi şirketini kuran, markasını oluşturan, sektörde kişi yapan, ayrıca arsıulusal ödüller meydan kadın girişimcilerin bulunduğunu söyledi.

Bayraktar, gelişigüzel sene katılımcılar arasından geçmiş 5 kişiye, projelerinin doldurulma etabından üretimine kadar, hususi eğitimler ve müşavirlik hizmetleriyle delalet ettiklerini anlatım ederek, "Kadın girişimcilerin projeden aldıkları güçle, bugüne derece ırak durdukları sanayi, endüstri, enformatik ve uygulayım bilimi kabil bölgelerde da kalburüstü işlere imza attıklarını, tıp, beslenme, kozmetik, tekstil, sağlık, yazılım, temizlik, lojistik, aşındırmak ve fariza sahası kabil baş döndürücü ayrımlı alanlardaki projelerini teşebbüse dönüştürdüklerini gördük." ifadelerini kullandı.

"Kadınların motivasyon edilmesi kalkınmaya ayrı müşterek bol bolamat kazandırıyor"

TÜBİTAK Marmara Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Ali Okur da hanımefendilerin iş dünyasına ve zımnında dünya ekonomisine katkılarının menfez uğrunda bulundurulması müstelzim ehemmiyetli müşterek esas olduğunu, amma velakin hanımefendilerin istihdamını arttırmanın ve girişimcilik ekosisteminde toprak edinmelerini sağlamanın ehemmiyetli müşterek günah bulunduğunu söyledi.

Okur, hanımefendilerin gösteriş almış bulunduğu el erki elbette zenginleşiyorsa, girişimcilikte de hanımefendilerin motivasyon edilmesinin, hesaplı ve içtimai kalkınmaya ayrı müşterek bol bolamat katığını anlatım etti.

"Strateji namına belirlediğimiz başlıklardan birisi kadın girişimciliğinin desteklenmesi"

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, dengenin bulunduğu yerde iş gücünün müspet bir vaziyete geldiğini, bunun dünyaca mamul araştırmalarla da muayyen ilmî müşterek sesletim bulunduğunu belirtti.

En baş döndürücü konuştukları dü mevzunun yenilikçilik ve yaratıcılık bulunduğunu dile getiren İbrahimcioğlu, "İki husus da esasta temelde müşterek şeyi öne çıkartıyor, o da girişimcilik kapasitesinin arttırılması." dedi.

Bilişim Vadisi'nin idare ekibinin yüzdelik 60'ının kadın, yüzdelik 40'ının eş bulunduğunu aktaran İbrahimcioğlu, çalışanların da yüzdelik 45'inin kadın, yüzdelik 55'inin eş bulunduğunu belirtti.

Dünya literatüründe uygulayım bilimi içerisindeki kadın emek vermek oranının yüzdelik 25, Türkiye'de yüzdelik 21 bulunduğunu anlatım fail İbrahimcioğlu, bu rakamları yükseltmek istediklerini zira dengenin bulunduğu yerde, yenilikçiliğin bulunduğunu kaydetti.

Bu kamptan rütbe alanlara, Bilişim Vadisi Girişimcilik Merkezi'nde hem türel hem nakdî hem buluş belgesi desteğinin parasız verileceğini, ticarileşme noktasında da nakdî ulama sağlayacaklarını özetleyen İbrahimcioğlu, izleme namına belirledikleri başlıklardan birinin kadın girişimciliğinin desteklenmesi bulunduğunu vurguladı.

"Son 10 yılda kadın girişimcilerimize 1,7 bilyon liralık dayanak noktası verdik"

KOSGEB İMES Müdürü Ertuğrul Çetinkaya da kampa geçmiş el katıldıklarını dile getirerek, "Biz burada behemehâl olmalıyız zira Türkiye'de girişimcilik, Ar-Ge, inovasyon ve destek sunar dair baş döndürücü ehemmiyetli müşterek toprak karışma ediyor KOSGEB. Biz de akıbet 10 yılda başta kadın girişimcilerimize 1,7 bilyon liralık dayanak noktası verdik. Türkiye'de girişimcilik eğitimleri milyonlarca insana ulaştı. Bunların ½ si kadın girişimci adaylarıydı. Bu hanımefendilerin da tahminî 60 bini iş kurdu." sanarak konuştu.

Her hafta kadın girişimcileri dinlediklerini anlatım fail Çetinkaya, "Her hafta 15 yöresinde plan dinliyoruz İleri Girişimcilik Destek Programı kapsamında ve dayanak noktası sonucu veriyoruz. Müdürlüklerimize gelin, desteklerimize bakın ve bizim programımıza başvurun." dedi.

30 girişimci kadın kampa katılıyor

Kadınların girişimcilik cesaretini çoğaltmak ve projelerini, istihdam potansiyeli faziletli teşebbüslere dönüştürmelerine korumak maksadı ve “Projeni geliştir, zamanı sen değiştir” sloganıyla planlı plan kapsamında yargıcı heyetinin değerlendirilmeleri böylecene elemeleri güzeşte 30 girişimci hanıma 5 güneş süresince dalında bilirkişi mentor ve eğitimciler eşliğinde “Girişimcilik ve başlama up ekosistemi”, “Start up analizi”, “Teknolojik olgunluk”, “Girişimcilikte liderlik”, “İş fikirleri ışıltı analizi”, “İş hukuku ve mentorlük” kabil katı baş döndürücü mevzuda terbiye bilimi bilimi verilecek.

Kampa dahil bulunan girişimci hanımlar 6. günde yargıcı heyetine kişi projelerinin sunumunu meydana getirecek 17 Ekim’de yargıcı heyetinin puanlamalarıyla finale artan 5 girişimci kadın billur rütbe alırken, kampa dahil bulunan 30 girişimciye şehadetname verilecek. Kristal ödüle müstahak mevcut 5 plan malikine müşterek sene içre millî ve arsıulusal dayanak noktası programından dayanak noktası alması yerinde 50 bin liralık servet ödülü verilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ