USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

4. Türkiye Spor Zirvesi gerçekleştirildi

4. Türkiye Spor Zirvesi, 'Spor Bilimlerinde Sürdürülebilir Gelecek' teması ile İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Spor Politikaları Derneği (SPOLDER) iş birliğiyle gerçekleştirildi.

4. Türkiye Spor Zirvesi gerçekleştirildi
29-12-2021 14:04

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Dünya FairPlay Karikatür ve Fotoğraf Sergisi ile başlamış bulunan ve İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Spor Politikaları Derneği'nin düzenlemiş olduğu zirvede, 'Kadınlar Birlikte Güçlü: Sporla Başaranlar' ve '21. YY'da Spor Yatırımlarının Geleceği' başlıklı oturumlar da gerçekleştirildi. Zirvenin böylelikle başkaca rütbe töreni düzenlendi. Türkiye Milli Paralimpik sporcuları Zübeyde Süpürgeci, Hamide Doğangün ve Büşra Ün başarılarından ötürü ödüllendirilirken, rütbe meydan esame ortada zirveye konferansçı yerine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ve Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Koordinatörü Ömer Onan katıldı. Yılın Spor Yorumcusu Ödülünü ise lider ihtimam aldı.

“Kadınlar yerine aşırı elleme işler yapıyoruz”
Zirvede rütbe meydan hevesli tenisçi İpek Öz, bu tür etkinliklerin Türk sporu düşüncesince müfit olacağını söylerken, “Çok sevinçli ve elleme müşterek gündü. Umarım seneye esasen burada olabilir ve musahabe yapabilirim” dedi.
Sporda kadının adalet etmiş olduğu yerde olmadığını gücün elleme bölgelere gelindiğini ve hanımlar yerine aşırı elleme işler yaptıklarını dile getiren Öz, “Umarım DOĞRU sürede hakkıyla adalet ettiğimiz noktayı görebiliriz” biçiminde konuştu.
Başarılı sportmen hedefinin ise yol topu sporunun ehemmiyetli turnuvaları bulunan Grand Slam'lere eklenmek ve önce 100'e girip ilkleri muvaffak gelişmek bulunduğunu söyledi.

“Kızlar değme şeyi başarabilir, kâfi ki istesinler”
Haziran ayında Polonya'da planlı Para Atletizm Avrupa Şampiyonası'ndan giranbaha madalyayla dönen Zübeyde Süpürgeci, 4. Spor Zirvesi'nde almış olduğu rütbe düşüncesince aşırı bahtiyar bulunduğunu ve icra ettikleri sporun çetince bulunduğunu dile getirdi. Süpürgeci, “Bizi bu ödüle müstahak görüp başarımızı taçlandırdığı düşüncesince İstanbul Gelişim Üniversitesi'ne teşekkürname ederim” dedi.

Sporla alakadar iktisap eylemek talip kız evlatları düşüncesince “Kızlar değme şeyi başarabilir, kâfi ki istesinler” diyen Süpürgeci, “Tabii ki yaşamımız değme bölgede aşırı çetince gücün tığ hanımlar yerine bu zorluğu aşabiliriz. Kendimize inanalım” biçiminde konuştu.

Bir ahir gayesi düşüncesince ise Süpürgeci, “Japonya'daki 2022 Dünya Şampiyonası'nda müşterek numara olup şimdi sonradan Paris 2024 Paralimpik Olimpiyatları'nda böke iktisap eylemek istiyorum” diyerek konuştu.

“Bizlere okazyon verildiği devir aşırı elleme şeyler yapacağımızı gösteriyoruz”
Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları'nda beşinci bulunan ve 4. Spor Zirvesi'nde rütbe meydan paralimpik atlet Hamide Doğangün, rütbe almış olduğu düşüncesince aşırı bahtiyar bulunduğunu ve sıradaki hedefinin Paris'te düzenlenecek bulunan 2024 Paralimpik Olimpiyatları'nda dereceye girip Türkiye'yi en elleme biçimde özümleme eylemek bulunduğunu dile getirdi.
Sporda genişlemek talip fakat önlerine ayrımlı engeller çıkan kız evlatları düşüncesince mütekellim Doğangün, “Bizlere okazyon verildiği devir aşırı elleme şeyler yapacağımızı gösteriyoruz. Bize okazyon verilsin ve neler yapabileceğimizi görsünler istiyorum” dedi.

“Ülkemi en elleme biçimde özümleme yazar bayrağı savurmak istiyorum”
Paralimpik Oyunları'na eklenmiş bulunan önce Türk eş tenisçi bulunan Büşra Ün, geçtiğimiz sene planlı Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları'nın aşırı inişli-çıkışlı, dip tempolu ve zahmetli geçtiğini dile getirirken, “Öyle müşterek tempodan sonradan bu biçimde ödüllendirilmek elbette ki bizi bahtiyar ediyor. Burada iktisap eylemek hakkıyla aşırı alım çalım verici” dedi.
Hedefinin he devir şimdi iyisini muktedir gelişmek bulunduğunu kail Ün, “Bu proses içinde ne değişir, neler olabilir bilmiyorum. Ülkemi en elleme biçimde özümleme yazar bayrağı savurmak istiyorum” biçiminde konuştu.
Kadın sporcular için, söylenen kalıplara adapte iktisap eylemek mecburiyetinde olmadıklarını dile getiren Ün, “Ne istiyorlarsa, ne branşı istiyorlarsa yapabilirler. İstedikleri değme şeyde hakkını verip çalıştıktan sonradan kandırıcı olabilirler. Çalışmaya devam” diyerek konuştu.

“Başarıları taçlandırmak insanı isteklendirme ediyor”
İlk kere karate dalının arazi almış olduğu Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda Türkiye'yi özümleme eden, Dünya ve Avrupa Şampiyonluğu mevcut Serap Özçelik Arapoğlu, “Gerçekten aşırı mutluyum. Başarıları taçlandırmak insanı isteklendirme ediyor. Biz de bu sayede önümüzdeki hedeflere şimdi sert adımlar atabiliyoruz. Bu benim düşüncesince müşterek isteklendirme oldu. Umarım şimdi iyilerini başarabilirim” ifadelerini kullandı.
Arapoğlu ahir hedefinin Avrupa şampiyonasında kandırıcı iktisap eylemek bulunduğunu dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ