Vision Biyoteknoloji'den 42 ülkeye 80 milyon aceleci tanılama kiti

Vision Biyoteknoloji Üst Yöneticisi (CEO) Engin Narinç, Kovid-19 salgınının aslında buyana 80 milyon aceleci teşhis kiti ürettiklerini belirterek, "Şu an halihazırda 5 ana kara 42 ülkeye dış satım yapıyoruz." dedi.

Teknoloji - 2 yıl önce

İstanbul

Vision Biyoteknoloji Üst Yöneticisi (CEO) Engin Narinç, AA muhabirinin müstevli devrinde biyoteknoloji sahası ve ihracatına müteveccih sorularını yanıtladı.

Üretim tesislerinde rapid antijen testlerden, gebelik testlerine derece nice ayrımlı tanılama testlerinin üretimlerini gerçekleştirdiklerini tamlayan Narinç, Kovid 19 salgını ile beraberce istihsal kapasitelerinin yüzdelik 90'dan fazlasını rapid antijen testlere kaydırdıklarını kaydetti.

Günlük istihsal kapasitelerinin 350 bin tanılama kitine derece çıktığını aktaran Narinç, "Kovid 19 pandemisinin başlangıcından buyana 80 milyon sınav ürettik. Ancak bu pres Kovid 19 pandemisi ile beraberce mevcut olmadı. Pandemi evveliyat de nice bölgede aceleci sınav kitleri üretiyorduk. Pandemiyle beraberce üretimimizi günce 40 binlerden 350 bin seviyelerine çıkardık. Şu an halihazırda 5 kıtada 42 ülkeye dış satım yapıyoruz. Hükümetler ve başlangıç döndürücü şişman şirketler ile çalışıyoruz. Hızlı tanılama kiti piyasasında Avrupa şirketlerinden müşterek tık öndeyiz. Amerikan şirketleri ile başa başlangıç durumdayız." niteleyerek konuştu.

"Bakan Varank'ın açıklamasından alım çalım duyduk"

Vision Biyoteknoloji CEO'su Narinç, Paul Ehrlich Enstitüsü çeşidinden meydana getirilen müşterek araştırmada, Almanya'da en dobra son sağlayan antijen aceleci tanılama kitlerinden ikisinin kendileri çeşidinden üretildiğinin belirlendiğini anımsatarak, şunları söyledi:

"Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank, bu bilgiyi Türkiye halkoyu ile paylaştı. Şirketin kâffesi paydaşları yerine alım çalım duyduk. Biz Çin'den anık plakaları alıp Türkiye'de kesip paketleyen müşterek şirket değiliz. Biz ağır AR-GE emek harcamaları kararında sıfırdan, istihsal aşamalarının tamamını gerçekleştirerek ürünümüzü devletimizde üretiyoruz. 450 yöresinde personelimiz ile üretimimizi sürdürüyoruz. Bizim personelimizin ehemmiyetli müşterek bölümü darülfünun öğrenciliği eskiden burada işe başlamış, operasyona kümeli arkadaşlarımızdan oluşuyor. Yani büyüklenme kültürümüz pandemi öncesinde güçlenmiş durumdaydı. Bu da böylesine ehemmiyetli müşterek başarıyı yanı sıra getirdi."

Satışların yüzdelik 60'ı Avrupa Birliği ülkelerine gerçekleştiriliyor

Üretimlerinin yüzdelik 40'nı Almanya sanayisine gönderdiklerini aktaran Narinç, bu ülkeyi İtalya ve Fransa'nın izlem etmiş olduğu bilgisini verdi. Narinç, satışlarının yüzdelik 60'nı Avrupa Birliği ülkelerine gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Afrika'nın ışıltılı yıldızları Somali ve Kenya'ya da ihracatımız var. Güney ABD pazarında Kolombiya, Peru ve Panama pazarında başlangıç döndürücü dobra durumdayız. Regülasyon süreçlerinin tamamlanması ile beraberce Avustralya sanayisine da 2022 bitmeden girmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

Engin Narinç, Türkiye'de konfirmasyon müesseselerinin ilkin medikal mahsulat sahası düşüncesince ehliyetsiz bulunduğunu da dile getirdi. Nitelikli dış satım icra ettikleri düşüncesince dünya haricinde ağır müşterek ayarlama dönemini tamamlamaları icap ettiğini özetleyen Narinç, laflarını şöyleki tamamladı:

"Türkiye'de maatteessüf konfirmasyon süreçlerini yaptırabileceğimiz mukteza yeterlilikte kurumlar yok. Yerli şirketler yerine konfirmasyon süreçlerini dünya haricinde çekmek durumunda kalıyoruz. Bu da ağır müşterek devir yitirilmesine faktör oluyor. Eğer mukteza sertifikasyonu Türkiye'de yaptırabilseydik kılıç bu ürünleri 6 ay yahut 1 yıl ilk Avrupa vatanlarında pop bir duruma getirebilirdik."

Haftanın Öne Çıkanları

Adana Şehir Hastanesinde makbul "tıbbi çamur" tedavisi dertsiz dirim sunuyor

2022-01-16 18:49 - Sağlık

İstanbul Boğazı'nda sefine trafiği eş cepheli askıya alındı

2022-01-16 22:30 - Gündem

İsviçre'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösteren pankarta bağlı sorun başladı

2022-01-18 21:24 - Dünya

Kıbrıs Türk halkının hürriyet mücadelesinin önderi Dr. Fazıl Küçük'ün vefatının 38. yılı

2022-01-14 11:08 - Gündem

Gürcistan, Rusya'yı Avrupa düzenlilik mimarisini bulunmayan etmeye çalışmakla suçladı

2022-01-14 22:58 - Dünya

İkinci el araç satışlarında 'kilometre dolandırıcılığı' PTT'nin hizmetiyle önleniyor

2022-01-19 11:21 - Gündem

Sağlık Bakanı Koca: 'Omicron varyantının bulaşma hızı çok yüksek'

2022-01-14 20:17 - Sağlık

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, ekonomist ve akademisyenlerle ortak araya gelecek

2022-01-19 11:24 - Ekonomi

Güneşi gören Taksim’e akın etti

2022-01-16 21:16 - Asayiş

Hobi gayeli başladığı yetiştiricilikte ülke dışından öğrenci yetişemiyor

2022-01-17 13:36 - Yaşam

İlgili Haberler

ABD, Twitter'da iştirak içi belgeleri inceleyecek

12:09 - Teknoloji

TÜBİTAK'tan deprem bölgesindeki KOBİ'lere hususi "TEKNOÇABA" çağrısı

14:06 - Teknoloji

Hırvatistan'dan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ne yukarı düzem ziyaret

00:07 - Teknoloji

Çin 44 teknoloji sektörünün 37'sinde ABD'nin uğrunda arazi alıyor

15:06 - Teknoloji

T3 Vakfı hile ve aktiflik çadırında geleceğe imge olmaya bitmeme ediyor

20:06 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem