Türk Telekom’dan, 4 yapay zekâ girişimine daha yatırım

Türk Telekom, kurumsal girişim sermayesi firması TT Ventures ile yapay zekâ devamlı analizör üreten Syntonym, Optiyol, QuantWifi ve B2Metric şirketlerine yatırım yaptı. Şirket, yatırımlardan 3'ünü PİLOT çabuklaştırma programından yetkilendirilmiş bulunan girişimlerden seçti.

Teknoloji - 3 yıl önce

Türk Telekom'un kurumsal girişim sermayesi firması TT Ventures, icra ettiği yatırımlar ile ilkin toptan pazarlarda çoğalma potansiyeli bulunan yerel girişim ekosistemini uçtan pöç büyütmeyi ve güçlendirmeyi hedefliyor. Şirket yaklaşan zamanda, yapay zekâ sürekli analizör üreten ve ilkin yurtdışı pazarlarda arazi kabul etmek az daha stratejilerini meydana getiren Syntonym, Optiyol, QuantWifi ve B2Metric şirketlerine yatırım yaparak girişim portföyünü genişletti.

Konuyu değerlendiren Türk Telekom Strateji Planlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı Barış Karakullukçu, “Bizim düşüncesince uygulayım bilimi insana, sağlık ve kâr yerine dönüyorsa değerli. Şirket yerine mihrak alanlarımızdan bir tanesi de yerel yerine geliştirilen teknolojilere ivme kazandıracak girişimlere yatırım yapmak. Türkiye'de hususi bölüm kabilinden yaşama geçirilen önceki kurumsal girişim çabuklaştırma programı bulunan PİLOT ile girişimleri, bilgelik birikimimiz ve mali kaynaklarımızla destekliyoruz. Kurumsal girişim sermayesi şirketimiz TT Ventures ile de bu girişimlere yatırım yaparak toptan çoğalma potansiyeline cemaat inovatif mahsul ve servisler geliştiren girişimlerin evren pazarında rakiplik edebilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Yakın sürede 4 girişime daha yatırım yaparak, toplamda 8 girişime ulaştık. Yerli üretimi canlandırarak, diyar ekonomisine ilişik bedel sağlayacak yatırımlarımıza bitmeme edeceğiz” dedi.

Yapay zekâ odaklı girişimlere yatırımVerilen bilgiye gereğince şirket, geliştirdiği kendine başmaklık yatırım modeli ile mali yatırımlara ek yerine girişimlere, Türk Telekom üstünden satış, pazarlama, enfrastrüktür ve uygulayım bilimi kabil ayrışık destek sunar sunuyor. Yakın sürede yatırım meydana getirilen girişimlerden biri, bireşimli data anonimleştirme teknolojisini geliştiren Syntonym oldu. Syntonym, anadan görme yöntemlerin tersine çözümlemeli metrikleri koruyarak hem anonimleştirme sürecindeki strüktürel ve fonksiyonel kayıpların önüne geçmeyi bununla birlikte elde edilmiş verilerin yapay zekâ eğitimlerinde kullanılmasını belkili kılıyor. Optiyol yapay zekâ teknolojisi ile e-ticaretten taşımacılığa, geri hizmet operasyonları tay tay arabası dayanıklı baş döndürücü ayrımlı piyasaya rotalama çözümü sağlıyor. Diğer yatırım meydana getirilen girişimlerden bir tanesi bulunan QuantWifi, ilkin Covid19 sürecinde çabucak kalan evlerdeki genel ağ gereksinimi ve buna ilişkin Wi-Fi bağlanak deneyimini ölçümleyerek, alıcı memnuniyetini en yukarı seviyeye çıkartmayı hedefliyor. B2Metric ise yapay zekâ tabanlı alıcı akım anlamlandırma platformu ile hudayinabit araba öğrenmesi modelleme madun yapısını kullanarak ayrımlı kaynaklardan verileri birlikte araya getirme, tasfiye ve doğacak öngörüleri üretmede analizör sunuyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Tacizciden şok ifade: "Şeytana uydum"

2021-10-11 17:49 - Asayiş

İşte Bursa'nın meşhur lezzetinin sırrı

2021-10-14 09:49 - Gündem

Yeşil Mutabakat'a ahenk düşüncesince atılması müstelzim önceki adımlar erke sektöründe yoğunlaşıyor

2021-10-13 13:02 - Ekonomi

Teksas'ta Covid-19 aşısının zorunlu kılınması yasaklandı

2021-10-12 10:29 - Dünya

Putin: Avrupa'daki erke krizi gaz açığından değil canlılık açığından kaynaklanıyor

2021-10-13 17:44 - Dünya

İnanılmaz kurtuluş

2021-10-09 15:13 - Asayiş

Beyoğlu'nda taksinin yaşlı adama çarptığı anlar kamerada

2021-10-12 10:24 - Asayiş

Putin, Merkel ve Macron ile Ukrayna konusunu görüştü

2021-10-12 00:18 - Dünya

Fenerbahçe'de Trabzonspor hazırlıkları devam etti

2021-10-10 16:08 - Spor

Bağlantısızlar Hareketi'nin 60. sene dönümünde planlı doruk Sırbistan'da başladı

2021-10-11 14:25 - Dünya

İlgili Haberler

ABD, Twitter'da iştirak içi belgeleri inceleyecek

12:09 - Teknoloji

TÜBİTAK'tan deprem bölgesindeki KOBİ'lere hususi "TEKNOÇABA" çağrısı

14:06 - Teknoloji

Hırvatistan'dan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ne yukarı düzem ziyaret

00:07 - Teknoloji

Çin 44 teknoloji sektörünün 37'sinde ABD'nin uğrunda arazi alıyor

15:06 - Teknoloji

T3 Vakfı hile ve aktiflik çadırında geleceğe imge olmaya bitmeme ediyor

20:06 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem