Sokak hayvanlarının görülmeye değer hamburger keyfi

Sakarya'da içtimai vebal projesi başlatan lokanta işletmecisi Enes Baytar, mama, galeta unu ve restoranında çağ böylece arta artan ürünlerden oluşan karışımı mangalda pişirerek çıkmaz hayvanlarına şölen verdi.

Gündem - 3 yıl önce

Kış aylarına girilmesiyle bu arada eşya bulmada zorluk çeken çıkmaz hayvanları düşüncesince toplumsal vebal projesi başlatan et korluk aşçı işleten Enes Baytar, müşterek öge imza attı.

Baytar, Serdivan ilçesinde çalışkanlık yayınlayan işletmesinin geri bahçesinde hazırladığı mama, galeta unu ve restoranında devir böylece arta artan ürünlerden oluşan karışımı mangalda pişirerek çıkmaz hayvanlarına dağıttı. Adapazarı ilçesinde mevcut barınakta gerçekleşen etkinlikte köpekler abla ile alengir hamburgeri saniyeler içinde bitirdi.

İşletme sahibi Enes Baytar, çıkmaz hayvanlarına vatandaşların imkanları dahilinde erbap çıkmaları icap ettiğini dile getirdi. Baytar, şita günlerinde eşya bulmada zorluk çeken hayvanat düşüncesince bu çeşit toplumsal vebal projelerini bitmeme ettireceklerini vurgulayarak, amaçlarının çıkmaz hayvanlarının ayrımlı lezzetler ile buluşması bulunduğunu söyledi.

"Yiyebilecekleri halde ayarladığımız etleri gril yaptık"

Baytar Steakhouse işletmesi sahibi Enes Baytar, “Hayvan dostları yerine onların da ızgaradan faydalanmasını istedik. Yiyebilecekleri halde etlerimizi ayarladık ve gril yerine mangalımızı yaptık. Biz istiyoruz ki köpekler, kediler ve topu topu hayvanat bizim yaşadığımız standartlarda yaşasın. Onların da insanoğlu kabil bolluk seviyesi yukarıda olsun. Biz bunlar düşüncesince uğraşıyoruz, ümit ederim bu toplumsal vebal projesinde her insana katkıda bulunabiliriz” dedi.

Restoranda bundan sonra bulunan yemekleri kapik maması ve galeta unu ile birleştirerek çıkmaz hayvanlarına ayrımlı müşterek ezgi sunduklarını aktaran Baytar, “Bizim hedefimiz burada başta çıkmaz hayvanlarının ayrımlı lezzetler ile buluşmasıydı. Bu kapsamda şu halde müşterek infaz yaptık; restoranımızda mevcut fazla, bundan sonra bulunan yemekleri kapik maması, galeta unu ile birleştirip esasta onları esasen müşterek abla biçimine getirdik. Kıyma ve benzer arta artan ürünlerimizi, çıkmaz hayvanlarımıza et şöleni yerine sunduk. Hem onların bu lezzetleri tatması bununla ortak ayrımlı lezzetler ile buluşması bizi de bahtiyar etti. İnşallah bu projemiz gelişigüzel hafta bitmeme edecek, tığ de bu toplumsal vebal projesinden her insana sağlam oluruz inşallah sanarak düşünüyorum” sanarak konuştu.

Restorandaki artıkları da değerlendirmeyi amaçlayarak bu yola çıktıklarını tabir fail Baytar, “Bu düşün esasta emprovizasyon oldu. Sokak hayvanlarına gelişigüzel hafta müşterek eşya dağıtımımız oluyordu. Biz de ayrımlı ne mümkün sanarak düşündük. Artıkları değerlendirmeyi amaçlayarak onların ayrımlı lezzetler ile buluşmasını istedik. ‘Sokak hayvanlarına et şöleni' sanarak müşterek motto oluşturduk. Hayvanlarımız bizim yediğimiz ve artakalan ürünleri değerlendirsin sanarak bu halde müşterek infaz yaptık. Bu plan üstünde çalışırken insanoğlu bizlere güldü; ‘Köpeklere gril abla mı olur' dediler. Fakat bu inandığımız yolda, hayvan dostlarımıza ayrımlı lezzetleri tattırdık. İnanıyorum ki mamadan henüz içimli müşterek bilinçlilik oldu. Ve banko güzel müşterek infaz oldu” halinde konuştu.

"Sokak hayvanlarına daim beraberce erbap çıkalım"

Sokak hayvanlarına erbap çıkılması çağrısında mevcut Baytar Steakhouse işletmesi sahibi Enes Baytar, “Sokak hayvanlarına daim beraberce erbap çıkmalıyız. Biz de bu toplumsal vebal projesi ile elimizi taşın dibine koyduk. Herkesi bu projeye çağırma ediyoruz. Her hafta bu uygulamamız bitmeme edecek. Sokak hayvanlarına daim beraberce erbap çıkalım, başta şita aylarında daim beraberce destekleyelim istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Burak Can Tokyürek - Orkun Kaya 

Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere'deki hava yolu şirketleri hükümetten finansal dayanaklık etmek paketi arzu etti

2021-12-13 19:36 - Ekonomi

AB: Ukrayna'ya için saldırganlığın çın neticeleri ve çın bedeli olur

2021-12-17 00:50 - Dünya

Tedavi ümidiyle kandırılan engelli kadın, Fransa'da havaalanına sığındı

2021-12-13 13:59 - Gündem

Erzincan’da yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve fırtına uyarısı

2021-12-14 14:20 - Gündem

‘Bayrampaşa 11’ dizisinde sürpriz oyuncu

2021-12-13 12:24 - Magazin

Çin’de otoyol köprüsü çöktü: Ölü ve yaralılar var

2021-12-18 17:44 - Dünya

Denizde çıkan hortumlar paniğe yol açtı

2021-12-14 17:08 - Asayiş

Enerjisa Enerji, İklim Değişikliği ve Su Güvenliği puanını B seviyesine yükseltti

2021-12-16 12:23 - Ekonomi

Yapay zekanın, alzaymır tedavisinde kullanması düşüncesince evren genelinde icraat sürüyor

2021-12-14 11:35 - Sağlık

Aksaray’da etkili olan kar yağışı ağaçları devirdi

2021-12-18 08:23 - Asayiş

İlgili Haberler

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e denli işlev vermeyecek

12:08 - Gündem

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:07 - Gündem

Marmara Denizi'nde 3,9 büyüklüğünde deprem

09:07 - Gündem

'Kentsel dönüşümü beslemek gibi kira yardımını İstanbul'da 3 bin 500 liraya çıkarıy

02:07 - Gündem

Tarım ve orman sahalarında tensikat içeren anayasa teklifinin 11 maddesi onama edildi

01:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem