Savaş yorgunu şehirde hız mağduru çıkmaz hayvanlarına ana şefkatiyle bakıyor

Irak’ın başkenti Bağdat’ta canlı Um Abbudi isminde sanlı kadın, kişi olanaklarıyla kiraladığı arsayı derin kuvvet ve ihmale uğrayan çıkmaz kedisi ile köpekler düşüncesince bakım evine çevirdi.

Yaşam - 3 yıl önce

Bağdat

Um Abbudi, Bağdat’ın batısında kişi olanaklarıyla kiraladığı 500 metrekarelik arsada şiddete sunulan kalmış şekilde vücudunun ayrışık bölgeleri çıban çürük zarfında küsurat 14 çıkmaz köpeği ve 70'in üstünde kediye bakıyor.

Iraklı kadının sevecenlik mahmul davranışı, çıkmaz hayvanlarının derin namına şiddete sunulan kalmış olduğu ve bunun düşüncesince tek caydırıcı güçlükle de bulunmadığı ülkede eşine eşsiz rastlanan ortak gestalt namına uyanıklık çekiyor.

AA muhabirine mütekellim Um Abbudi, hayvanlara bulunan şefkatinin ıvır zıvır yaşlardan geldiğini anlatarak, "Çocuk yaştan bu yana kedilere erinç ilgim vardı ve pisik beslemeyi severdim. O vakitler ülke dışından pisik ve kapik ithalatı bulunmadığı düşüncesince baştan sona yerli pisik ve köpeklerim vardı. O dönemler başkaca hayvanlara müteveccih sertlik yoktu ve onlar düşüncesince düzlem elan güvenliydi." dedi.

"Sokakta hastalanmış veya şiddete sunulan eskimiş hayvan gördüğümde doğrudan alıp buraya getiriyorum ve bakımına başlıyorum." diyen Um Abbudi, Bağdat'taki veterinerlerin şişman bölümünün bahis konusu hayvanların tedavisi dair kendisiyle el birliği bünyesinde bulunduğunu söyledi.

14 köpek, 70'in üstünde kedisi var

Aynı sürede talih memuru bulunan Um Abbudi, şu an tahsis etmiş olduğu bakım evinde 14 kapik ve 70'in üstünde kedisi bulunduğunu tabir ağabey ederek, şunları kaydetti:

"Bazı hayvan bilimi derin şiddete sunulan kalmış olduğu düşüncesince tedavisi doğrudan yapılamıyor. Bunlar düşüncesince şişman ortak meydan gerekliydi, o nedenden tamamı güçlükler ve mahalle baskısına karşın burayı hayvan bilimi düşüncesince oluşturdum. Ayrıca hayvanseverler de evlerinde ortak ayağı kopmuş yahut dertli hayvan yeğleme etmiyor. O nedenden hayvanları hasretmek istesem de tedavilerini tamamlamam gerekiyor. Tedavisi sonlanmış hayvanların fotoğraflarını toplumsal medyada paylaştığımda birtakımı insanlardan isteklendirme edici yorumlar alıyorum. Allah'ın yarattığı hayvanlara erinç yaptığımız (bakım) azdır bile."

"Türkiye'de insanoğlu uçar kuşa caba merhametle yaklaşıyorlar"

Irak'ta ortak kesimin çıkmaz hayvanlarına müteveccih sertlik uygulamasından sitem fail Um Abbudi, pisik ve köpeklerin taşlı ve silahlı saldırının birlikte zehirlenmeye sunulan kaldığını dile getirdi.

Um Abbudi, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Geçen günlerde annesiyle yoldan güzeşte ortak bebek ortak çıkmaz kedisini su içerken taşla vurdu ve anası çocuğuna bunu illet yaptığını bile sormadı. Bu bir vaziyete aşırı üzüldüm. Böyle füru hayvanlara erinç merhametsizse, büyüyünce ana ve babasına erinç da acımasız olacak. Türkiye'de insanoğlu uçar kuşa caba merhametle yaklaşıyorlar, orada pisik ve köpekler sokakta şiddetten ırak oldukça engellenmeyen biçimde dolaşıyor. Biz illet köpeklere erinç hakeza sertlik uyguluyoruz? Bana arada sırada hayvan bilimi adına kişilere illet bakmadığımı soruyorlar ve eleştiriyorlar. Ben hayvanları seviyorum ve onların şiddete sunulan kalmasını istemiyorum."

Bağdatlı Um Abbudi, haftanın 5 haset dakika 20:00'den şeb geç saatlere derece zamanını hayvanların indinde geçiriyor ve hafta sonlarını da bakım ve şefkate kadın bu pisik ve köpeklere ayırıyor. Um Abbudi, "Arkadaşlarımdan onlarla hariç çıkıp devir geçirmediğim düşüncesince bana küsenler oluyor. Sosyal hayatım on paralık yok. İş dışındaki zamanımın tamamını burada geçiriyorum." halinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Kendisini yetiştiren öğretmeninin çocuğuna muallimlik yapıyor

2021-11-24 13:09 - Yaşam

Beytullahim'de dü sene sonraları 'kısıtlaması' geçmiş Noel heyecanı

2021-11-28 12:00 - Yaşam

Siyah inci ‘zeytin’ dalından sofralara ulaştırılıyor

2021-11-26 16:35 - Ekonomi

Türkiye'deki HIV ve AIDS olayları akıbet 2 yılda azaldı

2021-11-30 11:36 - Sağlık

Acı tesadüf: Baba ile oğlu art arda öldü

2021-11-24 13:12 - Asayiş

Prof. Dr. Oğuztürk: Virüsün bulaşıcılığının artarak çoğalması henüz ölümsek bulunduğu anlamına gelmiyor

2021-11-30 11:30 - Sağlık

Meslekte 50 yılı geride bırakan hekime 'bilim ve hizmet' ödülü

2021-11-30 11:25 - Sağlık

25. Aydın Doğan Vakfı ödülü Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'ye verildi

2021-12-01 09:29 - Teknoloji

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 2021 turizm hedefini 29 milyon ziyaretçi adına rötuşlu ettik

2021-11-25 14:26 - Politika

4. kattan atılan çöp poşetleri, dut ağacını çöplüğe çevirdi

2021-11-27 15:29 - Gündem

İlgili Haberler

Depremde evi hasar gören tarih öğrencisi, çadır şehirde küçüklere ders çalıştırıyor

17:06 - Yaşam

Bartın'dan facia alanına revan UMKE kadrosu canlara imge olmanın ekşimtırak sevincini yaşadı

14:06 - Yaşam

Enkaz altından yakındaki sayrılarevi çalışanı sebebiyle kurtuldu

13:08 - Yaşam

Depremin acısını canlı Vanlılar konutlarını afetzedelere açtı

13:06 - Yaşam

Nimet öğretmen fahri geldiği Kahramanmaraş'ta depremzedelerin yardımına koşuyor

12:07 - Yaşam

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem