Sakarya'da hıfzıssıhha materyali üreten dizge lisesi geçmiş ihracatını yaptı

Sakarya'nın Erenler ilçesinde müstevli çağında küsurat talebi istikbal etmek düşüncesince hıfzıssıhha materyali üretimine başlamış olan Şen Piliç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ihracata başladı.

Ekonomi - 3 yıl önce

Sakarya

Okulun kimya teknolojisi dalında pedagoji bilimi gören öğrenciler, Kovid-19 sürecinde alakanın artmasıyla öğretmenleri nezdinde hıfzıssıhha materyali üretiyor.

Öğrencilerin atölyede ürettiği sabun, satıh temizleyici, kolonya, dezenfektan, çamaşır suyu ve deterjanlar okullardan, amme kurumlarından ve fabrikalardan koyu arzu gördü.

"Talepleri yetiştiremiyoruz"

Okul müdürü Hasan Dardağan, AA muhabirine, öğrencilerin işi iş durumunda öğrenmelerinin ehemmiyetli olduğunu, uygulama yaparak çıkarlarını geliştirdiklerini anlattı.

Öğrencilerin atölyede fiilen devletin öngördüğü miktarda ecir alıp kendilerine ve familya bütçelerine ulama sağladığını aktaran Dardağan, "Şu anda talepleri yetiştiremiyoruz. Kamu kuruşlarının talepleri baş döndürücü fazla." dedi.

Mesleki eğitimde eğer olmazsa olmazdan birinin işletmelerle teşrikimesai bulunduğunu vurgulayan Dardağan, "Bizler de iş yerleriyle tören düzeni yaptık. Ürünlerimizin dışa açılımı yönünde bizlere asistan oldular. Ürünlerimizi dünya dışına dekoratif gönderdik. Daha sonradan talepleri doğrultusunda dünya dışına ihracat işine başlamış olduk. Şu anda çabucak Bosna Hersek'e gönderdik, bundan ahir talepler doğrultusunda da göndermeye çalışacağız." niteleyerek konuştu.

"Okulumuzdan yetkilendirilmiş öğrenciler müreffeh iş olanağı buluyor"

Dardağan, öğrencilerin akıbet sınıflarda maharet eğitimi gördüklerini, bazılarının üniversiteye gittiğini, idman isteyenlere de iş olanağı sunduklarını dile getirdi.

Okulun bu mevzuda istatistiklerinin oldukça dobra olduğuna yer veren Dardağan, "Mezun ettiğimiz öğrencilere istedikleri anda yetişim icra ettikleri veya istedikleri yerde istihdam sağlıyoruz. Çok şen iş bulma olanakları var. İşletmeler öğrencilerimizden memnun. İstihdam istatistiklerine baktığımızda okulumuzdan yetkilendirilmiş öğrencilerimizin iş bulma oranları yüksek. Okulumuzdaki 5 bölümün mezunlarının istihdam oranının umumi ortalamasını aldığımızda yüzdelik 70-75'leri buluyor." ifadelerini kullandı.

"Kaliteli ürünleri bu sahanın altında müşterilere sunuyoruz"

Okulun beceriklilik başöğretmen yardımcısı Ahmet Almak da meydana getirilen testlerde ürünlerde tek başağrısı olmadığını anlatım etti.

Almak, şöyleki konuştu:

"200 titrem antibakteriyel el solüsyonu ve kolonya, 300 titrem ise sınai temizlik ürünleri peyda etmek kabilinden 500 titrem ürün yaptık. Kaliteli ürünlerimizi bu sahanın altında müşterilerimize sunuyoruz. Bu konudaki arka dönüşlerimiz de oldukça iyi. Kamu büyüklenme kuruluşları ve hususi sektörden nice fabrikaya ürün veriyoruz. Kişiye hususi mahsulat de üretiyoruz. Ar-Ge yaparak ürünlerimizi geliştirdik."

Öğrencilerden Yusuf Yeşilyurt da öğrenip üretim yapmanın kendileri düşüncesince baş döndürücü müfit bulunduğunu dile getirerek, "Burada yaptığım işlerle deneme kazandım. Burada öğrendiklerimle giderek hale layıkıyla kendime müşterek dükkan veya üretimevi açmayı düşünebilirim" dedi.

Tülin Merdin de iş dünyasına er atıldıklarını belirterek, "Bu, bizim düşüncesince şimdi iyi. Burada deneme edinip emeklerimizin karşılığını alıyoruz. Hem ailemize katkıda bulunuyoruz bununla beraber harçlıklarımızı çıkarıyoruz. İş yaşamını öğür oluyoruz." halinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'da iki motosikletinin ilginç anları kameralara yansıdı

2021-10-16 09:23 - Asayiş

Bu hastalıklarınız varsa turşu tüketimine dikkat

2021-10-19 10:30 - Sağlık

Şehit ailesi, 'oğullarının emaneti' Atmaca ile avunan buluyor

2021-10-20 13:54 - Yaşam

'Yağışlar devam ederse hamsi 15 TL’ye kadar düşer'

2021-10-19 15:29 - Ekonomi

Aşı olmayan korona hastasından mesaj: 'Aşınızı olun'

2021-10-16 16:29 - Sağlık

Bulgaristan'da Türk siyasetçinin cumhurbaşkanlığına aday bulunduğu seçme kampanyası başlıyor

2021-10-14 15:50 - Dünya

Avrupa, erke krizinden çıkışı "nükleer"de arıyor

2021-10-18 11:20 - Dünya

ABD’de Moderna’nın üçüncü dozu için acil kullanım izni verilmesi önerildi

2021-10-15 00:14 - Dünya

Cinayeti işledi, silahı poşete koyup gitti

2021-10-14 16:29 - Asayiş

26 kovan içinde 200 kilo balını çaldılar

2021-10-20 13:08 - Asayiş

İlgili Haberler

İklim değişikliğiyle mücadelede TarımGES uygulamaları

13:06 - Ekonomi

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Bakan Kirişci: Sıvılaşma vasfı bulunan tarım arazisinden, faydan ırak duracağız

17:08 - Ekonomi

AB ekonomisi 2022'nin sonuç çeyreğinde küçüldü

14:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem