Rize'de afiyet personelleri dayanıklı coğrafyada aşı çalışmalarını sürdürüyor

Kovid-19'la mücadelede dü düze aşılama oranının yüzdelik 71'i geçmiş olduğu Rize'de muhtarlar ile görüşerek aşı olacak insanları belirleyen esenlik ekipleri, şehrin en faziletli kesimindeki Çamlıhemşin'e ilişkin plato ve köylerde aşılama emek harcaması yapıyor.

Yaşam - 3 yıl önce

Rize

Yeni kimse koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla savaşım fail esenlik çalışanları, Rize'nin yaylalarında, çay bahçelerinde ve erdemli kesimdeki köylerde aşılama çalışmalarına bitmeme ediyor.

İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki aşılama ekipleri, şehir merkezinin yanında ilçelerde vatandaşların aşılanarak Kovid-19'a huzur muafiyet kazanmaları düşüncesince derin efor harcıyor.

İki düze aşılama oranının yüzdelik 71'i geçmiş olduğu kentte, karye ve mahalle muhtarları ile görüşerek aşı olacak insanları belirleyen ekipler, Rize'nin en erdemli kesimindeki Çamlıhemşin ilçesine ilişkin plato ve köylere gidiyor. Ekipler devir kurnaz izlek yollardan yayan ulaştıkları bölgede, aşılama ve bilgilendirme yapıyor.

Muhtarlıkların belirledikleri bölgelerde birleşen vatandaşları aşılayan ekipler, sırası gelmesine karşın bostan işleri yahut ayrışık nedenlerle aşı olmayanları bilgilendirip aşılıyor.

Çamlıhemşin İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, ilçeye 8 kilometre mesafede 1069 rakımdaki Güllü köyünde aşılama emek harcaması gerçekleştirdi.

Muhtarlık kabilinden camiden meydana getirilen anonsla karye meydanına mevrut vatandaşların aşılarını önleyen ekipler, evde bakım hizmeti meydan ve aşısı meydana getirilen vatandaşların esenlik halini da arama etti.

Çalışma esnasında kimi yurttaşlar çay tarlasından çıkarak aşı olurken, evler ve çay tarlasındaki yurttaşlar görüşme edilerek, bilgilendirmede bulunuldu.

"Allah razı olsun çocuğum, kızım' demeleri bizlere yetiyor"

Çamlıhemşin İlçe Entegre Hastanesi Doktoru Serdar Tabakoğlu, AA muhabirine, bölgenin, sahn koşulları kabilinden doğasının da çetince bulunduğunu anlattı.

Zorlukların üstesinden gelerek, Sağlık Bakanlığı ve İl Müdürlüğünün desteği ile aşı yokken tedavi, aşı varken aşılama düşüncesince halkın ayağına değişik araştırma görevlisi olmaya çalıştıklarını tamlayan Tabakoğlu, "Bir saatlik plato dolayısıyla üstelik müşterek insan düşüncesince gidip aşı yaptığımız oldu. Yaylalarda çobanlar vardı, onların ayağına değişik aşılama yaptık. Şimdi de aşılama tablosuna mucibince üçüncü yahut ikinci düze aşılamaları yapıyoruz." diyerek konuştu.

İnsanların dinleyerek biber dolması sözlerle akıntı etmesinin esenlik çalışanlarını aşırı üzdüğünün altını çizen Tabakoğlu, "Biz müşterek saatlik bölgelere giderken, sırtımızda çantalarla gezerken, tek bilgisi sıfır insanların, inanın, aşı üzerine biçimsiz kıymetlendirme yapmış olup bizlere tepkime göstermesi güzel olmuyor. Bizim de dört başı mamur enerjimiz düşüyor. İnsanımız devletimize, bilime, Sağlık Bakanlığına güvensin. O doğrultuda aşı olurlarsa önümüzdeki devri şimdi şen geçirebiliriz." ifadelerini kullandı.

Zorlukların müşterek şekerli gır ile unutulduğunu kaydeden Tabakoğlu, "Bölgede emektar iskân bölgeleri çok. Evlerin önüne anahtar gidemiyor. Yürümemiz gerekiyor. Belli yere denli araçlarla, peşi esna aşı çantamızı sırtımıza alıp gidiyoruz. Evlere gidiyoruz, yatalak hastalar oluyor. Ne olursa olsun gidiyoruz. Onların 'Allah razı olsun, çocuğum, kızım.' demesi bizlere yetiyor. Yeter ki namüsait tepkime ile karşılaşmayalım, o bizlere yeter." diyerek konuştu.

"Bölgemizde coğrafya hakkıyla zor"

Çamlıhemşin Muhtarlar Derneği Başkanı ve Güllü Köyü Muhtarı Ahmet Günba da sağlıkçılar ile daima bağlantı biçiminde olduklarını, aşılanacak yurttaş talebi oluşturulduğunda, alelacele fariza aldıklarını anlattı.

Sağlıkçılara afsun fail Günba, "En ücra köşelere denli değişik halkımızın pandemiden müşterek an ilk kurtulması düşüncesince ellerinden geleni yapıyorlar. Pandemi sürecinde aşırı savaşım ettiler. Köyümüzde çetince koşullarda gelmiş olarak aşı yapıyorlar. Bölgemizde coğrafya hakkıyla zor. Bazı vakitler icabında müşterek saatlik patikalardan çıkarak, sağlıkçılarımız fedakarlıkta bulunarak aşılamaya bitmeme ediyorlar. Kendilerine teşekkürname ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Çay bahçesinden çıkarak aşısını yaptıran Ayten Kus, ekiplere teşekkürname ederek, "İki düze aşı olmuştum, üçüncü düze aşımı oldum. Sağ olsunlar ayağımıza denli geldiler. Bahçe temizliyordum, bahçeden çıktım geldim, aşımı oldum. Pandemi bizi aşırı etkiledi, çocuklarımız okula gidemedi. Her mevzuda aşırı etkilendik. İnsanlar aşılarını olsunlar. Aşısız ince çetince müşterek proses bizi bekliyor." dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

İnanılmaz kurtuluş

2021-10-09 15:13 - Asayiş

En Güzel Cuma Mesajları|8 Ekim 2021 Resimli Cuma Sözleri Mesajları

2021-10-08 09:16 - Gündem

Ozan Tufan: 'Norveç maçına konsantre olacağız'

2021-10-04 23:54 - Spor

Almanya'nın dev kulübü Hamburg, Türkiye'de genç kabiliyetlerini arıyor

2021-10-10 12:29 - Spor

Çeltik üreticileri mahsul ve kaliteden memnun

2021-10-10 12:40 - Ekonomi

Almanya’nın O Ses’ine damga vuran Türk yarışmacı

2021-10-09 17:20 - Magazin

A Milli Takım, Stefan Kuntz ile ilk idmanına çıktı

2021-10-04 18:40 - Spor

Almanya'da sanayi üretimi 'ara mülk sıkıntısı' dolayısıyla geriledi

2021-10-07 11:50 - Dünya

Pakistan'ın nükleer programının anahtar ismi: Dr. Abdul Kadir Han

2021-10-10 12:45 - Dünya

Çeltik üreticileri ürün ve kaliteden memnun

2021-10-10 12:40 - Ekonomi

İlgili Haberler

Depremde evi hasar gören tarih öğrencisi, çadır şehirde küçüklere ders çalıştırıyor

17:06 - Yaşam

Bartın'dan facia alanına revan UMKE kadrosu canlara imge olmanın ekşimtırak sevincini yaşadı

14:06 - Yaşam

Enkaz altından yakındaki sayrılarevi çalışanı sebebiyle kurtuldu

13:08 - Yaşam

Depremin acısını canlı Vanlılar konutlarını afetzedelere açtı

13:06 - Yaşam

Nimet öğretmen fahri geldiği Kahramanmaraş'ta depremzedelerin yardımına koşuyor

12:07 - Yaşam

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem