Prof. Dr. Yorulmaz, 'Grip ve nezlede artış yaşanıyor' diyerek çağrıda bulundu

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, sonuç günlerde enflüanza ve nezle olaylarında artış yaşandığına dikkati çekerek, vatandaşlara muafiyet sistemini çelimli destekleme çağrısında bulundu.

Sağlık - 3 yıl önce

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, Kovid-19 özellikle edinmek neredeyse hepsi virüs ve rahatsızlıklardan sakınmak düşüncesince muafiyet sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini, muafiyet sistemi zayıfladığında bünyenin haricen mevrut mikroplar ve ecnebi maddelere huzur çıkmakta ağırlık çektiğini bu durumun ise hastalıklara kez açtığını söyledi.

Kış mevsiminin yaklaşması ve havaların soğumaya başlaması ile beraberce grip, nezle kabilinden sezon rahatsızlıklarında da artış yaşanıyor. Uzmanlar Kovid-19 salgınının da bitmeme etmiş bulunduğu bu zamanda hastalıklardan sakınmak düşüncesince en çelimli silahın çelimli ortak muafiyet bulunduğu dair uyarılarda bulunuyor. Bu devirde bağışıklığı çelimli avlamak ve hastalıklardan sakınmak düşüncesince tagaddi düzeninden, egzersize, su tüketiminden, derneşik ve ehliyetli uykusuna genişliğinde nice ehemmiyetli sebep bulunuyor. Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, çelimli ortak muafiyet düşüncesince nazarıitibar edilmesi müstelzim noktaları açıkladı.

Kış mevsimi yaklaşırken, bağışıklığını çelimli avlamak talip yurttaşlar da taravetli semere ve sebzelerden kabul etmek düşüncesince pazarın şeklini tutuyor. Pazar tezgahlarının şita göveri ve meyveleriyle dolmasıyla beraberce çabukluk yaşandığı görülüyor. Uzmanlar, müstevli döneminin bitmeme etmiş bulunduğu ve hikâye sayılarının artışa geçmiş bulunduğu bu zamanda alışverişin aşırı koyu kalabalığın bulunduğu saatlerde yapılmaması dair uyarıyor.

"Çocuklarımızın göveri tüketiminden ırak bulunduğunu görüyoruz"

Her mevsimde ortaya çıkan göveri ve meyvelerin şahısların o mevsimdeki gereksinimlerine akıllıca bulunan gıda maddelerini içerdiğini kail Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, "Kış mevsiminde yetişen narenciye, portakal, mandalina kabilinden besinler şita mevsimindeki gereksinimler düşüncesince şimdi akıllıca gıda maddeleri içermektedir. C vitamini de bunlardan birisidir. Ispanak, pırasa kabilinden sebzeler de bu mevsimin gereksinimlerini karşılayacak gıda maddeleri içermektedir. O mevsimin göveri ve meyvelerini tüketmekte iri menfaat var. Ne eyvah ki evlatlarımızın göveri tüketiminden ırak bulunduğunu görüyoruz. Bu aşırı iri ortak sıkıntı. Hastalıklara huzur muafiyet kazanmada göveri ve meyvenin sağlamış bulunduğu vitaminlerin yanı esna mineraller de ehemmiyetli ortak dayanım kazanmaya yardım sağlayacaktır" dedi.

"Meyve suyu, meyvenin yerini tutmaz"

Meyve suyunun meyveye yeğleme edildiğini vurgulayan Prof. Dr. Yorulmaz, "Hiçbir devir semere suyu, meyvenin yerini tutmayacaktır. Meyveyi hepsi haliyle bezdirmek aşırı şimdi sağlıklıdır. Özellikle meyvenin suyunun haricinde artan bölümlerinde mevcut vitaminleri ve de lifli gıdaları kabul etmek bumbar sağlığımızı korumada aşırı önemlidir. Bu sebepten semere suyu adına meyvenin kendisini yeğleme etmekte menfaat var. Eğer semere suyu tüketilecekse taravetli sıkılmış ev inşası semere suyu yeğleme edilebilir" ifadelerine yer verdi.

"En az 1 buçuk litre su tüketilmeli"

Yazın bulunduğu kabilinden kışın da minimum 1 buçuk litre su tüketilmesi icap ettiğini aktaran Prof. Dr. Yorulmaz, "Su namına tüketmemiz gerekiyor. Kimi devir şita mevsiminde içilen hamam içeceklerle karşılanıyor kabilinden ortak idrak mevcut ise de bu akilane değildir. 1 buçuk litreyi su namına bezdirmek en metin ifna biçimidir" dedi.

"Egzersiz yapmayı boşlama etmeyin"

Uygun havalarda sağlıksız saatlik de olsa ortak antrenman yapmanın, bulunmadığı hallerde ise ev ortamında ortak grup hareketlerle bu eklemlerin emek harcaması ve tahsil edilen ortak tomar enerjinin atılmasının organların şimdi metin emek harcaması açısından aşırı ehemmiyetli olacağını vurgulayan Prof. Dr. Yorulmaz, bu nedenle egzersizlerin boşlama edilmemesi gerektiğine nazarıitibar çekti.

"Uyku düzenini muhavvil alışkanlıklardan vazgeçin"

Tüm bunların yanı esna ehliyetli ve derneşik uykunun da hastalıklardan korunmada iri ehemmiyet taşıdığını tabir fail Prof. Dr. Yorulmaz, "Bu anlamda gecelerin derinlemesine olması ehemmiyetli ortak üstünlük sağlamakta. Ama birtakımı devir ayrıksı şeylerle uğraşarak hab saatlerimizi geciktirebiliyoruz. Eğer sabahleyin er saatte doğrulmak kabilinden ortak boyut mevcut ise bu aşamada ehliyetli hab aşırı önemlidir. Ya da gine biçimsiz alışkanlıklardan bir tanesi odamızda monitör izlerken dalmak kabilinden ortak alışkanlıktan da caymak gerekiyor. Yeterli ve derneşik hab hastalıklardan korunmada akıbet adım önemlidir" ifadelerini kullandı.

"D vitamini hastalıklardan korunmada aşırı ehemmiyetli ortak vitamindir"

Kış mevsiminde yeteri kadar gündüz ışığına verilen kalamamanın da ayrıksı ortak dava bulunduğunu tamlayan Prof. Dr. Yorulmaz, "Güneşli havalarda 15-20 dakika caba olsa güneşi alalım ki vücudumuzun D vitamini yapması muhtemel olabilsin. D vitamini hastalıklardan korunmada aşırı ehemmiyetli ortak vitamindir. Yapılan icraat türkiye insanlarının D vitamini açısından ne eyvah ki ehliyetsiz bulunduğunu göstermektedir. Toplumun aşırı iri ortak kısmının D vitamini seviyeleri ehliyetsiz kurda bulunmaktadır" dedi.

"Genel namına D vitamini ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum"

Pazara alışverişe çıkan darülfünun talebesi Yasemin Sude Sarı, "Genel namına D vitamini ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum. Ama yeşilliklerden sonradan turunçgiller, portakal, limon, mandalina kabilinden besinler geliyor. Pazarda mandalina, sulu zırtlak bulup aldık. Posası olsun diye şeftali aldık. Bu süreçte muafiyet sistemi genişliğinde bumbar hareketleri de aşırı ehemmiyetli yer tutuyor. Posalı ve liftli gıdalar aldık" dedi.

"C vitamini düşüncesince mandalina aldık"

Üniversite talebesi Edanur Tekeoğlu ise, "Salatalarımız düşüncesince domates budala kabilinden besinler aldık. Bunları narenciye ve sulu zırtlak ile tüketmemiz gerekiyor. Bunun indinde mandalina çıktı. Hemen alalım dedik C vitamini açısından. Yazın bitimine akilane şeftali az kaldı onları da yakalayalım yaz bitmeden tüketelim dedik" halinde konuştu.

Özlem Ceylan 

Haftanın Öne Çıkanları

İnanılmaz kurtuluş

2021-10-09 15:13 - Asayiş

Fenerbahçe'de Trabzonspor hazırlıkları devam etti

2021-10-10 16:08 - Spor

En Güzel Cuma Mesajları|8 Ekim 2021 Resimli Cuma Sözleri Mesajları

2021-10-08 09:16 - Gündem

Çekya Devlet Başkanı Zeman hastaneye kaldırıldı

2021-10-10 15:00 - Dünya

Ozan Tufan: 'Norveç maçına konsantre olacağız'

2021-10-04 23:54 - Spor

Almanya'nın dev kulübü Hamburg, Türkiye'de genç kabiliyetlerini arıyor

2021-10-10 12:29 - Spor

Almanya’nın O Ses’ine damga vuran Türk yarışmacı

2021-10-09 17:20 - Magazin

Çeltik üreticileri mahsul ve kaliteden memnun

2021-10-10 12:40 - Ekonomi

La Palma Yanardağı’nda lavlar onlarca evleri yuttu

2021-10-11 00:15 - Dünya

A Milli Takım, Stefan Kuntz ile ilk idmanına çıktı

2021-10-04 18:40 - Spor

İlgili Haberler

Bebeklerin gelişiminde uyudukları düzlem iri ehemmiyet taşıyor

11:08 - Sağlık

Deprem bölgesindeki böbrek hastalarına diyaliz desteği

18:07 - Sağlık

Turgut Özal Tıp Merkezi depremin yaralarını depremzede sağlıkçılarla sarıyor

13:08 - Sağlık

Dr. Levent Acar: 'Saç ekiminde doğal görünüm nasıl elde edilir'

10:08 - Sağlık

Sağlık Bakanı Koca, İstanbul'daki amme hastanelerinin başhekimleriyle müşterek araya geldi

00:07 - Sağlık

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem