O ormanların kraliçesi

Düzce Orman İşletme Müdürlüğü'nde yegâne avrat orman korunum memuru adına fariza düzlük Fatma Varol, Düzce'nin ormanlarında himaye ve arama çalışmalarını yürütüyor. Şırnak'tan Düzce'ye gelmiş şekilde Düzce'nin ormanlarına avrat eli değdiren Fatma Varol, vazifesini

Gündem - 2 yıl önce

Düzce'nin yegâne avrat orman korunum memuru kendisine fariza önleyen Fatma Varol, pres alanında binlerce adamın içinde ormanları koruyup, kolluyor. Zorlu toprak şartlarına karşın vazifesini en elleme biçimde hazırlamaya etkin Varol, rutin kontrollerin beraberinde istihsal işlemleri, kuruyan ağaçların kesilmesi, ağaçların işaretlenmesi, bölgede mevcut fidanların korunması üzere faaliyetleri yürütüyor. Şırnak'ta ki evlerinin ormanın yakınında olması nedeni ile ormancılık mesleğini yeğleme fail 25 yaşlarında ki Fatma Varol, “Sabah ormanlara gidiyoruz. Rutin kontrollerimizi yapıyoruz. Üretim işlerimiz oluyor, istihsal işimizi yapıyoruz. İhbarlar oluyor, geçiş ederek onları hallediyoruz. Rutinimiz hakeza bitmeme ediyor” dedi.

“Ormancılık bana hiçbir çetin gelmiyor”

Binlerce adamın içinde yegâne avrat olmanın alım çalım donör ortak boyut bulunduğunu tamlayan Varol, “Ben ortak avrat kendisine bu mesleği yaptığım düşüncesince alım çalım duyuyorum. Ormanlara çıktığımız devir hanımlar az buçuk henüz ayrıntıcı bulunduğu düşüncesince ego az buçuk henüz avrat gözü ile bakıyorum. Sevgi ile besliyorum. Erkekler hanımları kalıp almalı. Çünkü hanımlar hem iş hayatındalar, hem ev işleri ile ilgileniyorlar. Biz bu derece uğraşırken doğruluk ettiğimiz değerin verilmesi lazım. Bunda kusur anlaşılma olmasını istemiyorum. Bir fert kendisine bakılması lazım. Ben küçüklüğümden buyana çetin işlerde çalıştım. Bu nedenden bu ormancılık bana hiçbir çetin gelmiyor” ifadelerini kullandı.

“Çocukluk hayalimdi orman koruma memuru olmak”

Ormanlara çocukluktan buyana tanıdık bulunduğunu dile getiren ve düşlerini gerçekleştirdiği düşüncesince bahtiyar bulunduğunu dile getiren Orman Muhafaza Memuru Fatma Varol, “Çocukluk hayalimdi orman koruma memuru olmak. Bizim evimiz ormanın dibindeydi. Ben filhakika orman girip çıkıyordum. Toprak işi ile uğraşıyordum. Gerçekten toprağa elini veren kolunu kaptırıyor. Küçüklüğümden buyana anahtar verdim ego bu işe. Bana aşırı bariyer oldular. Erkekler sen yapamazsın dediler. Bende yaparım dedim. Gerçekten de yapabildiğimi düşünüyorum. 2 senedir da hiçbir zorluk çekmeden bu mesleği yapıyorum” biçiminde konuştu.

“Erkekler sen yapamazsın dedi, ego yaptım”

Erkeklerin ortada çalışmanın zorluklarının bulunduğunu ancak hepsinin üstesinden geldiğini anlatım fail Varol, “Zorlukları varmı mevcut eşsiz ego aşırı önemsemiyorum. Çünkü ortak avrat değme aha çalışmalı, değme arsa de avrat var. Ben de ormana avrat elinin değmesi icap ettiğini düşünüyorum. Biz aşırı ortak tomar ayrıntıcıyız. Erkeklerin göremediği şeyleri görebiliyorum. Ona uyarınca davranabiliyorum. Kadınların değişik fikirleri bulunduğunu biliyorum. Bunu ormana bütünleşmiş ettiğim devir çokta dobra işler başarabiliyorum” dedi.

“Ormanlara avrat eli değmeli”

Eğimli toprak şartlarına karşın ormanlarda çalışmaktan esenlik aldığını tamlayan Varol, “Ben esenlik alarak yapıyorum bu işi. Ben zorlansam caba esenlik alıyorum. Ben işimi seviyorum. Sevdiğim işi yaptığım sürede aşırı bahtiyar oluyorum. Bundan da hiçbir zorlanmıyorum. Ormanlarda bayanların olmasını banko başvuru ederim. Ormanlara avrat elinin değmesi icap ettiğini düşünüyorum. Her bölgede avrat olmalı. Ormanlarda da avrat olmalı. Kişi işini sevdikten sonradan afiyetle yaptıktan sonradan bence değme avrat işlerini yapmalı ve avrat kendisine bu bölgede az avrat olması nedeni ile üzülüyorum. Daha aşırı avrat okumalı ve henüz aşırı avrat bu meslekte arsa almalı sanarak düşünüyorum” biçiminde konuştu.

Enes Bektaş-Ali Yıldız 

Haftanın Öne Çıkanları

Antalya'da yaşlı kadın oğlunun fotoğrafı ve kuşları kurtarmak isterken yanarak öldü

2022-03-02 14:39 - Asayiş

Büyükelçi Aramaz: Türk vatandaşlarının Ukrayna'dan tahliyesi ehemmiyetli seviyede tamamlandı

2022-03-07 16:37 - Gündem

Malatya Kovid-19 ile mücadelede anımsatma dozlarına yöneldi

2022-03-02 12:05 - Sağlık

Bakan Nebati: Rusya-Ukrayna savaşının hesaplı boyutunu kâffesi alanlarıyla ele alıp değerlendiriyoruz

2022-03-02 12:58 - Ekonomi

Kocaeli'de Marmara Depremi'nde ağır hasar gören binaların yıkımı sürüyor

2022-03-02 15:44 - Gündem

Irak'ta Uluslararası 2. Bağdat Su Konferansı, Türkiye'nin de katılımıyla başladı

2022-03-05 15:20 - Gündem

KKTC'de Halil Falyalı cinayeti zanlıları cezaevine gönderildi

2022-03-04 20:18 - Dünya

İranlı komutanı çalmak talip sanıklara 30 yıla derece hapis istemi

2022-03-02 13:09 - Gündem

DSÖ: Afrika kıtası obezite tehlikesi ile hakkında karşıya

2022-03-02 16:10 - Sağlık

Rusya-Ukrayna Savaşı Türkiye'den sabık 'Orta Koridor'un önemini henüz da artırdı

2022-03-01 11:47 - Ekonomi

İlgili Haberler

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e denli işlev vermeyecek

12:08 - Gündem

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:07 - Gündem

Marmara Denizi'nde 3,9 büyüklüğünde deprem

09:07 - Gündem

'Kentsel dönüşümü beslemek gibi kira yardımını İstanbul'da 3 bin 500 liraya çıkarıy

02:07 - Gündem

Tarım ve orman sahalarında tensikat içeren anayasa teklifinin 11 maddesi onama edildi

01:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem