Nijeryalı iş kullanmakta olanları Türkiye'de envestisman gerçekleştirmek istiyor

Nijerya Sanayi, Ticaret ve Yatırım Bakanı Richard Adeniyi Adebayo, "Nijeryalı iş kullanmakta olanları doğrusu Türk iş adamlarının itimatını kazandı. Bundan ötürü Türkiye ile baş döndürücü dobra işler yapacağız." dedi.

Ekonomi - 3 yıl önce

Abuja

Nijerya Sanayi, Ticaret ve Yatırım Bakanı Richard Adeniyi Adebayo, Nijeryalı iş insanlarının Türkiye'de envestisman gerçekleştirmek istediğini belirterek, "Nijeryalı iş kullanıcılarını doğrusu Türk iş adamlarının itimatını kazandı. Bundan ötürü Türkiye ile baş döndürücü iyi işler yapacağız." dedi.

Adebayo, esbak İstanbul'da efdal seviyeli memurin düzeyinde başlamış bulunan ve zaman bakanlar ve büyüklük başkanları düzeyinde bitmeme edecek bulunan III. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi öncesinde AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Özellikle sonuç yıllarda Türkiye ile ülkesi arasındaki ilişkilerin önemine ayraç fail Adebayo, "Gerekli anlaşmaların imzalanmasında ve gelişigüzel dü ülkenin işletmeleri ortada şuurlu halde bağlantıların oluşturulmasında kaydettiğimiz ilerlemeyi bizzat beğeniyorum." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Nijerya'daki yatırımlarının etkisinin, banko rakamların ötesinde bulunduğunu vurgulayan Adebayo, dü ülkenin tecim kütlesinin artırılması düşüncesince güç sarfiyat edildiğini dile getirdi.

Adebayo, Nijerya'nın çabucak uygulanabilecek sürdürülebilir ortaklıklar istediğine ve bu ortalıklarda Türkiye'nin ehemmiyetli olduğuna dikkati çekti.

"Türkiye, Nijerya'nın mühim ortağı bulunduğunu kanıtladı"

Türkiye'nin Nijerya'da meydana getirdiği yatırımlarla "ülkenin mühim ortağı" bulunduğunu aldığı kadar kanıtladığını kail Adebayo, "Son yıllarda Türkiye-Nijerya ilişkileri tarım, inşaat, istihlak ürünleri, eğitim, yer yağı ve natürel taş yağı lambası yağı kabil türlü bölgelerde tekâmül kaydetti." diyerek konuştu.

Adebayo, dü ülkenin bulunan kazançlı ilişkilerinin iyileştirilmesi düşüncesince potansiyelinin bir tomar bulunduğunun altını çizerek, Türkiye'nin Nijerya'dan petrol, sıvılaştırılmış natürel taş yağı lambası yağı ve ekincilik ürünleri ithal ederken, Nijerya'nın ise Türkiye'den tekstil, halı, ekincilik makineleri ve tıbbi malzemeleri ithal ettiğini aktardı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA), Afrika'daki beceri desteği düşüncesince Nijerya'yı diyalekt eş güdüm merkezi adına seçtiğine yer veren Adebayo, Türkiye'nin Abuja'da darülfünun engelleme türlü okulların kurulması kanalıyla Nijerya'nın edep bilimi bilimi sektöründe baş döndürücü çalışkan bulunduğunu vurguladı.

Adebayo, Türkiye ile Nijerya arasındaki tecim hacmini bırakmak düşüncesince petrol, natürel gaz, sanayi, ekincilik ve madencilik kabil sektörlerde teşrikimesai yapılabileceğini belirterek, "Ticaret ve envestisman ilişkilerini yükseltmek düşüncesince iş ve tecim fuarları kabil ticari lansman faaliyetleri, gelişigüzel dü iklim düşüncesince envestisman fırsatları yaratabilir." dedi.

"Nijerya-Türkiye Stratejik İş Konseyi" kurulması teklifi

Adebayo, yaklaşan sürede Türkiye ile Nijerya'nın arasındaki tutum dalında imzalanan anlaşma zaptlarının, dü iklim arasındaki ticari faaliyetlerde tekâmül kaydedildiğinin işareti bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin Nijerya'da meydana getirdiği yatırımlar kabil Nijeryalı iş insanlarının da Türkiye'de envestisman gerçekleştirmek istediğini tamlayan Adebayo, "Nijeryalı iş kullanıcılarını doğrusu Türk iş erkeklerin itimatını kazandı. Bundan ötürü Türkiye ile baş döndürücü iyi işler yapacağız." diyerek konuştu.

Adebayo, dü iklim arasındaki tecim kütlesinin yükseltilmesi düşüncesince gelişigüzel dü ülkeden amme endüstrisi ve hususi sektörden oluşan Nijerya-Türkiye Stratejik İş Konseyi kurulması teklifinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere'deki hava yolu şirketleri hükümetten finansal dayanaklık etmek paketi arzu etti

2021-12-13 19:36 - Ekonomi

AB: Ukrayna'ya için saldırganlığın çın neticeleri ve çın bedeli olur

2021-12-17 00:50 - Dünya

Şampiyon sportmen yerleştiği yaylanın 'Bisikletli toplum çoban'ı oldu

2021-12-12 11:49 - Spor

Erzincan’da yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve fırtına uyarısı

2021-12-14 14:20 - Gündem

Tedavi ümidiyle kandırılan engelli kadın, Fransa'da havaalanına sığındı

2021-12-13 13:59 - Gündem

‘Bayrampaşa 11’ dizisinde sürpriz oyuncu

2021-12-13 12:24 - Magazin

Denizde çıkan hortumlar paniğe yol açtı

2021-12-14 17:08 - Asayiş

Enerjisa Enerji, İklim Değişikliği ve Su Güvenliği puanını B seviyesine yükseltti

2021-12-16 12:23 - Ekonomi

Yapay zekanın, alzaymır tedavisinde kullanması düşüncesince evren genelinde icraat sürüyor

2021-12-14 11:35 - Sağlık

Doç. Dr. Yüzbaşıoğlu'ndan 'kış aylarının kelimesiz katili' karbonmonoksit uyarısı

2021-12-16 11:35 - Sağlık

İlgili Haberler

İklim değişikliğiyle mücadelede TarımGES uygulamaları

13:06 - Ekonomi

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Bakan Kirişci: Sıvılaşma vasfı bulunan tarım arazisinden, faydan ırak duracağız

17:08 - Ekonomi

AB ekonomisi 2022'nin sonuç çeyreğinde küçüldü

14:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem