Metaverse-Paralel evren

Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof.Dr. Tuncay Dilci, metaverse teknolojisini koşut evren namına nitelendirilip oluşturulmak maksut malta eriği düzenine özen çekti.

Teknoloji - 2 yıl önce

Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof.Dr. Tuncay Dilci, sonuç günlerin en pop mevzularından bulunan metaverse ile ait ilgi çeken açıklamalarda bulundu. Dilci metaverse teknolojisini koşut evren şekilde nitelendirip riskli yanları ve oluşturabileceği fırsatlara değindi.

Dilci bu platformda meydana getirilen alıntı ve satımların türel müşterek mefruşat ve altyapısı olmadığını belirterek, “Sanal halkçı söyleyiş ve uygulamalarla mevhum ortamlardaki yer alıntı ve satışlarıyla ait vatandaşlarımızı hatırlatmak isterim. Şu an evren ölçeğinde yahut global ölçekte türel mefruşat ve altyapısı sıfır bu alışverişler çabucak çökertilebilir, tahribata uğratılabilir. Bu platformlar hacklenmeye elverişli ortamlardır. Hukuki, bağlayıcı ve zemini sert bulunmadığı düşüncesince az buçuk şimdi tetik davranılmasında kâr vardır. Yangından mülk kaçının kabilinden ehemmiyetli bölgeler satışa sunuluyor. ‘sende al ‘ politikası ile müşterek idrak üstünden maşer coşkuya atıf ediliyor. Kolay kredi iktisap yöntemi şekilde maruz bu durum, ağız ağıza erinç çıkmasak da kimi riskleri birlikte getirebileceği uyarısını gerçekleştirmek zorundayız” dedi.

“Kanun ivedilikle ihtiyaç”

Hayatımıza dünkü giren bu uygulayım bilimi ile ait kanuncu müşterek düzenlemenin aciliyet gerektirdiğini kaydeden Prof.Dr. Tuncay Dilci, “Siyasal manada da bu uygulamanın dünkü operasyonel politikalar üretmede ve gine sayısal dünyaya bütünleşmiş reşit söylemler ve kavramlar üstünden politika yahut politikaların devreye gireceğini söyleyebiliriz. Yeni müşterek hayat tanımlaması ve buna ilişkin yasama-yürütme kavramlarında güncellemelerin yapılması gerekebilir. Dijital hayattaki bedel ve normların türel müşterek zeminde baştan ele katılması ve global ölçekte müşterek grup bağlayıcı kanunların ve düzenlemelerin yapılmasına acele gerekseme bulunduğunu söyleyebiliriz” dedi.

“Görme engelliler görebilir, yatalaklar dünyayı gezebilir”

Dilci, Metaverse hızla gelişen teknolojinin riskli yanlarının indinde kimi fırsatlar da sunabileceğinin altını çizerek görmeyenlerin görme, yatalakların ise dünyayı seyran fırsatı bulabileceğini söyledi. Dilci, “Sağlık açısından, akıl noro-link açısından ihtimal de giderek menfez fonksiyonlarının ortadan kaldırılarak amut akıl ile müşahede imkanının 3D uygulamaları ile gerçekleşebileceğini söyleyebiliriz. Yatalak hastaların uzağa gidememe yerinde bu uygulayım bilimi üstünden dünyanın rastgele kısmını görebileceği, mevhum dünyada yaşayabileceği olanak ve fırsatları da birlikte getirebilir. Tabii ki hakeza güzellikleri de vardır. Hareketsiz hayat biçimini de birlikte getirmiş bulunduğu düşüncesince anide his krizi sorunları, emboli yahut çağ pıhtılaşması sorunları ve çok coşkuya ilişkin anide ölümler olabilir. Çünkü adrenalin düzeyinin efdal bulunduğu müşterek içerikte sunabilmektedir. Bu manada keyif açısından hem fırsatları bununla beraber kötü etkileri birlikte getirmektedir” dedi.

"Her sabık gündüz yaşamımıza az buçuk şimdi girecek"

Dilci, bu dünkü evren düzeninin etkilerinin yaşamda gündüz geçtikçe artacağını da belirterek, “İnsanların toplumsal yönünü aracısız etkilemektedir. Dünyanın rastgele ne müşterek yerindeki insanoğlunun bambaşka müşterek yerde mevhum olarak, avatarlar üstünden katılarak buralarda gezinmesi, müşterek hulliyat dokunsal yahut görsel hissetmelere ilişkin şekilde yaşantısını adrenaline ilişkin dünkü doyumsama araçlarına dönüştürerek mevhum ortamlarda; 5-G, 5.5-G ve 6-G kabilinden ilerleyici uygulayım bilimi durumlarında, webin gayrı aşamalarına derece ulaşabilecek dünkü evren düzeni ve hayat biçimi koşut evrenle yenide araya girdiğini ve bu yönü ile simülatif evren anlayışının şahısların hayatında gündüz geçtikçe artacağını anlatmak mümkün” biçiminde konuştu.

“Dijital nesnelerin bizlere hükmetmesine bariyer olmalıyız”

Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof.Dr. Tuncay Dilci, sayısal nesnelerin kişiye hükmetmesine bariyer olunması icap ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“İnanç değerlerimize ilişkin şekilde yaşamımızı insanoğlu şekilde bitmeme ettirme noktasında bu çeşit teknolojileri ve mevhum dünyanın getirmiş bulunduğu olanakları kazanıma dönüştürmenin editör ki sınırı yok. Bir noktada onları müşterek anahtar şekilde kullanırken sonra bu vasıtaların bizlere hükmetmesine ve bizi köleleştirmesine erinç müşterek grup tedbirlerin alınması, sayısal nesnelere bağımlı müşterek hayatın bu halde dünkü müşterek evren düzenine evrilerek bağımlılık ortamında dünkü müşterek evren oluşturmanın insanoğlu üstünde olumsuzluğunu mâni olmak hesabına müşterek grup realist politikalar ile önlemler almak, inşaların insanoğlu şekilde yaşamlarını bitmeme ettirebilecek kimi özendirici tedbirlerinde alınmasında kâr var.”

Volkan Kaplan - Demet Karakuş 

Haftanın Öne Çıkanları

Dronla belirleme edilen elektrik arızalarına alelacele dahil ediyorlar

2022-01-30 13:54 - Gündem

İstanbul Havalimanı'nda kalkış uçuşları da başladı

2022-01-25 22:28 - Gündem

KKTC’deki Halk Vakfı Yaşlı Bakımevi hakkında soruşturma başlatılacak

2022-01-29 20:07 - Dünya

Yaralı köpek 'Ömür'ü yaşama bağlayan zorlu yolculuk

2022-01-27 11:56 - Yaşam

Rinoplasti uzmanlarına maksimum sorulan soru: 'Estetikten sonra burnum düşer mi'

2022-01-26 10:06 - Sağlık

Akademisyenlerden ‘Açık Balkan’ inisiyatifi yorumu

2022-01-24 15:40 - Politika

Bakan Varank, Türkiye'nin evvel lityum güçlü fosfat pil fabrikasının temel noktasını attı

2022-01-25 16:46 - Ekonomi

Karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ve bebeğin cenazeleri aileye teslim edildi

2022-01-30 14:41 - Asayiş

Mütefekkir Cevdet Said düşüncesince taziyet mesajları

2022-01-30 22:53 - Gündem

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ailesi Fındıklı’da taziyeleri kabul ediyor

2022-01-28 13:41 - Asayiş

İlgili Haberler

ABD, Twitter'da iştirak içi belgeleri inceleyecek

12:09 - Teknoloji

TÜBİTAK'tan deprem bölgesindeki KOBİ'lere hususi "TEKNOÇABA" çağrısı

14:06 - Teknoloji

Hırvatistan'dan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ne yukarı düzem ziyaret

00:07 - Teknoloji

Çin 44 teknoloji sektörünün 37'sinde ABD'nin uğrunda arazi alıyor

15:06 - Teknoloji

T3 Vakfı hile ve aktiflik çadırında geleceğe imge olmaya bitmeme ediyor

20:06 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem