Kovid-19'da düşme trendi bitmeme edecek

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, DOĞRU öngörü ve tahminlerinin Kovid-19'un nisan-mayıs ayına derece düşme trendiyle bitmeme edeceğini bildirdi.

Sağlık - 2 yıl önce

İstanbul

Prof. Dr. Memişoğlu, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, benzeyen sürede ikinci yılını dolduracak Kovid-19 salgınıyla savaş dönemini değerlendirerek, gelinen akıbet noktaya bağlı ilim verdi.

Türkiye'de Sağlıkta Dönüşüm Programı ile altyapı, insanoğlu gücü ve strüktürel adına dünyanın en güzel esenlik sistemlerinden bir tanesi durumuna geldiğini fakat salgının esenlik sisteminin fariza açısından değerlendirildiği, imtihan edilmiş bulunduğu birlikte hali da oluşturduğunu aktardı.

Memişoğlu, dünyada Kovid-19 salgınıyla mücadelede en güzel esenlik hizmetinin Türkiye'de sunulduğunu ve güzel birlikte proses yaşandığını tabir ederek, salgının evveli günlerinde üstelik ülkede parasız mağduriyeti olmadığını söyledi.

Bunun Türkiye'deki esenlik sistemi ve altyapısının ne derece geliştiğinin ehemmiyetli birlikte örneği olduğuna ayraç fail Memişoğlu, "Özellikle Türkiye, akıbet yücelme zamanında zatî tedbirlerin sistemsel yasaklardan baş döndürücü hâlâ çalışan bulunduğunu ispatladı. Çünkü sayılarımız akıbet birlikte aydır bilhassa küçük ay ayının evveli haftasından itibaren düşmeye başladı. Bu da sistemsel haram getirmeden müstevli dönemini yönetebildiğimizi, şahısların bu bilince ulaştığını gösteriyor." sanarak konuştu.

"Türkiye esenlik ilim üretimi yönünden da baş döndürücü güzel bölgelere gelecek"

Kemal Memişoğlu, Kovid-19 sürecinde 3 ehemmiyetli maça yaşandığını, evveli yükselişin bulunduğu 2020'nin mart ayında neyle karşılaşılmış bulunduğu bilinmeden, kısıtlamalarla 6-8 haftalık derin birlikte devre yaşandığını hatırlattı.

İkinci yükselişin 2020'nin kasım-aralık aylarına darp ettiğini, bu sürede 4-6 haftalık benzeri birlikte yükseliş trendi bulunduğunu özetleyen Memişoğlu, bu süreçte dü çabuk gestalt hastanesi bilhassa edinmek neredeyse kentte nice esenlik tesisinin sistemdeki yerini aldığını tabir etti.

Memişoğlu, şu şekilde bitmeme etti:

"Düşünün ki çabuk gestalt hastanesine tomografisinden ameliyathanesine, teneffüs aletinden merkezi monitörüne derece ekleyip, projesi karışma 45 günde yapmış olup hastanın hizmetine sunuyorsunuz. Üstelik birlikte de Kovid döneminde. Bu esasında hem devletimizin ne derece çelimli bulunduğunu hem insanımızın bunu yapabileceğini gösterir. Biz belirgin ve belirgin söylüyoruz ki esenlik hizmeti yönünden Türkiye bilhassa çöküntü dönemlerinde, zahmetli zamanlarda birlikte araya gelip bu işi yönetebilen insana, yönetime, anlayışa ehil birlikte ülkedir. İnşallah hâlâ da güzel bölgelere geleceğiz. Türkiye'nin elden esenlik hizmeti yönünden değil, esenlik teknolojisi, esenlik ilim üretimi yönünden da baş döndürücü güzel bölgelere istikbaline inanıyorum."

Kemal Memişoğlu, üçüncü yücelme periyodunun de 2021'in nisan-mayıs aylarında yaşandığını ve 4-6 haftalık birlikte süreci kapsadığını dile getirdi.

Üçüncü çağda kısıtların az buçuk hâlâ az bulunduğunu hatırlatan Memişoğlu, "Bu süreçten sonradan bilhassa haziran, temmuz, ağustos ve ilkgüz aylarında baş döndürücü az oranda olay ile karşılaşıp, maraz normale benzeyen birlikte ilerleyiş seyretti. Ama bilhassa eylülde başlayıp, birlikte hacim yükseldikten sonradan duran olay sayılarını gördük. Ancak İstanbul ara ayının bilhassa akıbet haftasından itibaren hâlâ geçmiş yükselişler neredeyse olmayan, baş döndürücü ansız birlikte olay yükselişiyle karşılaştı. Bu Omicron'un tesiri esasında..." değerlendirmesini yaptı.

"Düşüş trendi bitmeme ediyor"

Aşı ve virüsün mutasyonunun da etkisiyle servis ve derin bakımlarda parasız yatışının azaldığını aktaran Memişoğlu, "Tabii rastgele hastalıkta bulunduğu neredeyse insandan insana mütebeddil klinik seyirleri de görüyoruz. Burada en ehemmiyetli şey, insanlarımızın aşısız olmasıydı ve ayrıksı lehtar rahatsızlıkları olanlarda az buçuk hâlâ ciddi geçti. Yoğun bakıma yatan hastalarımızdaki gözyaşı grubuna baktığımız devir hâlâ nemli gruba yatış oldu. Bu yükseliş ara ve hanuman aylarının şişman birlikte miktarında bitmeme etti." sanarak konuştu.

Ocak ayının ikinci haftasından sonradan bu trendin ufki seyretmeye başladığını tabir fail Memişoğlu, şunları kaydetti:

"Şubat bakımından da bugüne derece İstanbul'da tahminî 3-4 haftadır azalış trendini elde etmiş durumdayız. Bunun hâlâ da bitmeme edeceğini öngörüyoruz. Çünkü rastgele ne derece salgınla ilgilendiren endamsız vadeli öngörülerimiz olsa da -ki bunların çokları akilane baskı şimdiye kadar- gücün gine de sağlıkta rastgele şeyin öngörüsünün kesme yapılamayacağını her insanın bilmesini isterim. Siz birlikte şeyi öngörüyorsanız geçmişteki seyre, hastalığın trendine, durumuna gereğince öngörüde bulunabiliyorsunuz. Onun düşüncesince insanoğlu arada birlikte 'Ne devir bitecek?' sanarak sordukları devir 'Kesin bu tarihte bitecek' sanarak on paralık kimsenin kesme birlikte kanaati olamaz. Şu anda bizim benzeyen öngörü ve tahminiz bunun nisan-mayısa derece azalış trendiyle bitmeme edeceği, mayısta bundan böyle müstevli olup olmayacağı dair birlikte görüşün oluşacağına inanıyoruz. Yani müstevli ne derece bitmeme etti, ne derece bitmeme edecek, bu maraz mihman birlikte maraz mı oldu, mevsimlik mi yaşayacağız bununla ilgilendiren sanıyorum mayıs, haziran neredeyse bundan böyle ilim insanlarının birlikte değişmeyen vereceğini öngörüyorum."

"Hedefimiz tehirli problemleri çözmek"

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, hastalığın içtimai adına da güdümlü bulunduğunu akıbet Omicron piki ile gördüklerini belirterek, "Bizim şu andaki en şişman amacımız ertelenmiş, ötelenmiş, kümeli esenlik hizmetini de güzel sunabilmektir. Tabii insanlarımızın müstevli zamanında hastaneye vürut dair tedirginlikleri oldu, bunları ertelediler. Şimdi çabucak bu problemleri çözmeye çalışıyoruz." dedi.

Hastalığın ne devir biteceğini kestirim etmenin muhtemel olmadığını yineleyen Memişoğlu, sözlerini, "2 yıl devam etmiş ve mahsus periyodlarda bulunan bu hastalığın tığ nisan-mayısta hâlâ az olacağını, ondan sonradan da bunun bitip bitmeyeceğini o devir söyleyebiliriz. Bunun sukut trendinin bitmeme ettiği, nisana, ramazan ayına derece baş döndürücü hâlâ azalacağı yönünden birlikte öngörümüz var." sanarak tamamladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Antalya'da yaşlı kadın oğlunun fotoğrafı ve kuşları kurtarmak isterken yanarak öldü

2022-03-02 14:39 - Asayiş

Türkiye, Etiyopya'da barışa revan herhangi bir yolu destekliyor

2022-02-27 10:29 - Gündem

Alanya'da canlı Ortodokslar Ukrayna ve Rusya düşüncesince sulh duası yaptı

2022-02-27 14:26 - Gündem

Anadol'un yollardaki hikayesi 55 yıldır bitmeme ediyor

2022-02-28 12:43 - Gündem

Malatya Kovid-19 ile mücadelede anımsatma dozlarına yöneldi

2022-03-02 12:05 - Sağlık

Pendik'te şüpheli ölüm: Karı koca ölü olarak bulundu

2022-02-26 23:54 - Asayiş

Bakan Nebati: Rusya-Ukrayna savaşının hesaplı boyutunu kâffesi alanlarıyla ele alıp değerlendiriyoruz

2022-03-02 12:58 - Ekonomi

Kocaeli'de Marmara Depremi'nde ağır hasar gören binaların yıkımı sürüyor

2022-03-02 15:44 - Gündem

KKTC'de Halil Falyalı cinayeti zanlıları cezaevine gönderildi

2022-03-04 20:18 - Dünya

NATO ve Batı ülkeleri, Ukrayna'ya askeri donatı ve tabanca sağlamaya başladı

2022-02-28 11:26 - Dünya

İlgili Haberler

Bebeklerin gelişiminde uyudukları düzlem iri ehemmiyet taşıyor

11:08 - Sağlık

Deprem bölgesindeki böbrek hastalarına diyaliz desteği

18:07 - Sağlık

Turgut Özal Tıp Merkezi depremin yaralarını depremzede sağlıkçılarla sarıyor

13:08 - Sağlık

Dr. Levent Acar: 'Saç ekiminde doğal görünüm nasıl elde edilir'

10:08 - Sağlık

Sağlık Bakanı Koca, İstanbul'daki amme hastanelerinin başhekimleriyle müşterek araya geldi

00:07 - Sağlık

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem