KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan 'daha çelimli birlikte Türk ulusu' açıklaması

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "KKTC'de aut güçler ve Avrupalılar çeşidinden baş döndürücü oyunlar oynanmaktadır. Türkiye ile münasebetlerimizin en güzel halde sürdürülmesi, güzel ilişkilerin geliştirilmesini istiyoruz." dedi.

Politika - 3 yıl önce

Gaziantep

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, aut çelim ve Avrupalıların Kıbrıs'ta oyunlar oynandığına dikkati çekerek, "Doğu Akdeniz'de, Mavi Vatan'da bizlerin millî menfaatlerini, ulusal kendilerini destek olmak aracılığıyla şimdi çelimli eş Türk ulusu varlığı benim daima özlemim ve temennim olmuştur." dedi.

Çeşitli ziyaretlerde mevcut olmak neredeyse kente mevrut Tatar, gazetecilere bu ziyareti değerlendirdi.

Gazianteplilerin şişman dikkat ve yakınlığını gördüğünü tamlayan Tatar, KKTC'nin saygısını, sevgisini ve halkının mesajını Gazianteplilerle paylaştığını dile getirdi. Tatar, "Önemli bulunan aramızdaki bağların bu enformasyon çağlarında şimdi çelimli olabilmesidir. Coğrafyaya baktığımızda Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC'nin çelimli adına beraberce akım etmesi icap ettiğini düşünüyorum. Türkiye'nin desteği, gelişigüzel ayrışık bölgede yapacağı katkılar KKTC düşüncesince baş döndürücü önemlidir." ifadelerini kullandı.

Tatar, KKTC'nin mücadelesini senelerdir sürdüğünü belirterek, siyasal nedenlerden çevre halen engelleyim kabilinden yaptırımların bitmeme ettiğini dile getirdi.

KKTC'nin ekonomisinin gelişme göstermesi düşüncesince gezim ve eğitimin yanı esna değişik meydan ve sektörlere yatırımların yapılması gerektiğine dikkati çekici Tatar, şunları kaydetti:

"Gaziantep'e baktığımızda hakkıyla eş muvaffakiyet öyküsü var. Hem KKTC'deki ulusal savaşım aynı zamanda Gaziantep'teki kahramanlıklara baktığımızda da birtakımı düz özelliklerimiz ve Türk milletinin soydaşları adına beraberce mevcut olma hedefleri noktasında zamanı geçmişimiz bulunuyor. Kentteki temaslarımızın görülmedik zikıymet ve giranbaha bulunduğunu düşünmekteyim. Gaziantep'te hasretmek istediğimiz mesaj, KKTC sizlerin de vatanınızdır. Dolayısıyla gezgin olarak, mektepli adına sizi KKTC'ye bekliyoruz."

Tatar, şimal ve cenup kesimiyle Kıbrıs'ın Avrupa Birliğine (AB) alınmasını ve Türkiye'nin Kıbrıs'taki askeri ve garantörlük haklarını vazgeçme ederek KKTC'nin yalnızlığa bırakılmasına katiyen izin etmeyeceklerini vurguladı.

Kıbrıs'ın kuzeyinde gelişigüzel devir hâkim Türk Cumhuriyeti'nin mevcut olacağına yer veren Tatar, şu biçimde bitmeme etti:

"KKTC, gelişigüzel devir Türkiye ile bulunan esbabımucibe ve bağlarını sürdürecektir. Doğu Akdeniz'de, Mavi Vatan'da bizlerin millî menfaatlerini, ulusal kendilerini destek olmak aracılığıyla şimdi çelimli eş Türk ulusu varlığı benim daima özlemim ve temennim olmuştur. Bu mevzuda vizyonum belirgin ve nettir. Bunu söyleyerek eş seçme kazandım. İnşallah gelişigüzel devir KKTC halkı da bu siyaseti destekleyecektir. Amacım siyasetimi sonuna denli bitmeme ettirmektir. KKTC'de aut güçler ve Avrupalılar çeşidinden baş döndürücü oyunlar oynanmaktadır. Türkiye ile münasebetlerimizin en güzel biçimde sürdürülmesi, güzel ilişkilerin geliştirilmesini istiyoruz. Türkiye'nin yardımı ile KKTC'nin güçlenerek refahının çoğalması ve ekonomisinin gelişmesini arzuluyoruz."

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'ı ağırladıklarını ve dü günün mahmul kırcı geçtiğini belirtti.

Gaziantep ve Kıbrıs'ın ehemmiyetli kuma geçmişi ve geleceği olduğuna ayraç fail Şahin, "Cumhurbaşkanı Tatar ile gidecek baş döndürücü yolumuz ve işimiz var. Özellikle turizm, yetişek ve gastronomi dalında dünkü iş birliklerine ihtiyacımız var. Bu ziyaret bu anlamda ehemmiyetli eş dönüm noktası olacak, beraberce baş döndürücü çelimli olacağız." diyerek konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Kış lastiği zorunluluğu 1 Aralık'ta başlayacak

2021-10-28 10:32 - Gündem

Bir anlık dalgınlık pahalıya patladı

2021-10-23 14:49 - Asayiş

İstanbul’da Özbek fenomen kadına şantaj

2021-10-23 09:17 - Asayiş

Küçük kaşifler bilim şenliğinde buluştu

2021-10-22 13:01 - Eğitim

Gelen su faturası dudak uçuklattı

2021-10-27 09:45 - Gündem

Liseliler üniversite ile tanıştı

2021-10-28 11:16 - Eğitim

Uğur Şahin ve hasret Türeci, İspanya'da Asturias Prensesi ödülünü aldı

2021-10-22 22:44 - Dünya

Kopya çekmek için kurmuş oldukları düzenek pes dedirtti

2021-10-25 14:00 - Asayiş

Kooperatifler Kanunu TBMM’de kabul edildi

2021-10-21 23:39 - Gündem

İş kazası geçiren maden işçisi sakatlığına rağmen değnekle konser verdi

2021-10-28 23:00 - Gündem

İlgili Haberler

Çavuşoğlu: Moskova'da fen kurda murabba müşterek toplantı düşüncesince Rusya'dan çağırma aldık

16:09 - Politika

Bakan Çavuşoğlu: 'Gelecek hafta Moskova’da teknik toplantı düşüncesince Rusya’dan davet aldık'

14:07 - Politika

Türkiye, İsrail'in Batı Şeria’da kalan hücum ve kuvvet eylemlerini kınadı

01:06 - Politika

Türkiye ile Brunei Darusselam ortada 5 geçim imzalandı

19:07 - Politika

Afet Yeniden bayındırlık Fonu kuruluyor

18:07 - Politika

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem