İBB 15 yıllık taksi durağını kaldırmaya çalıştı

Bakırköy Florya Mustafa Kemal Atatürk Orman'ındaki çalışmalara bariyer olunduğu nedeni öne sürülerek İBB çeşidinden kaldırılmak maksut taksi durağının mensupları reaksiyon gösterdi. 15 yıllık durakta işgaliye parasını belediyeye ödediklerini tamlayan Taksi Durakları Dern

Asayiş - 3 yıl önce

Bakırköy Florya'daki Mustafa Kemal Atatürk Ormanı yakının arazi düzlük taksi durağı personelleri kaldırma kararıyla mevrut aynasız ekiplerini görür görmez şoke oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Park ve Bahçeler Müdürlüğünün sonucuna güvenerek mevrut aynasız ekipleri, durağı ve tarafındaki büfeyi kaldıracağını söyledi. Bunun dair durama reaksiyon yayınlayan çalışanlar, 15 yıllık durak bulunduğunu ve ‘işgaliye parasını' Bakırköy Belediyesine ödediklerini belirtti. Ancak içtima İBB Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ilgili bulunduğu ortaya çıktı.

"İlk tetkikte durak çalışmalara bariyer görünmüyor"

Ekiplerin meydana getirdiği evvel tetkikte durağın çalışmalara bariyer olmadığını özetleyen Durak Yetkilisi Mustafa Özdemir, “Park ve Bahçeler Müdürlüğü burada müşterek düzentileme yapıyor, antre kapısı yapacak. Bu düzentileme yapılırken, büfe ve taksi durağının emekleri engellediğini söylemişler. Büyükşehir belediyesine sahra yazıyor, onlar da bakıyor hakeza müşterek karışma bulunmayan fakat aynasız müdürlüğüne buranın kaldırılmasını söylüyor. Fakat bizim de 15 yıldan bu yana mutabık olmamız var, işgaliye paramızı Bakırköy Belediyesi'ne ödüyoruz. Burası otopark yeri ve bahçeler müdürlüğüne ait, mevrut ihvan şifahen baktıklarında bariyer oluşum etmediğini söylediler fakat kaldırma sonucu bulunduğu düşüncesince kaldırmaya çalışıyorlar” halinde konuştu.

Düzenleme beklerken kaldırma kararının geldiğini özetleyen durak yetkilisi Özdemir, “21 Eylül'de sahra yazdık, baştan işgaliyenin düzenlenmesi düşüncesince başvurma yazımız var. Onları bekliyorduk fakat kaldırma sonucu ile geldiler, bu kararın durdurulmasını istiyoruz. Bize müddet verilmesi ve büyükşehir ile anlaşmaya yapmamız lazım. Bakırköy Belediyesi'ne verdiğimiz işgaliye parası ne olacak onu da bilmiyorum, neye erinç aldılar onu da bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

"Asıl erek durakları kaldırıp, aplikasyona geçmek"

Asıl görevin durakların ortadan kaldırılarak aplikasyonlara devredilmek bulunduğunu özetleyen Taksi Durakları Dernek Dayanışma Başkan Yardımcısı Kadri Arabacıoğlu, “Durağımız nahak yere yere İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME çeşidinden kaldırılıyor. Yazık, burada şahısların ekmeğiyle oynanıyor. 25'e andıran anahtar ve 60'a andıran etkin var. Bu durağın buradan kaldırılması ağız ağıza hukuksuz gözüküyor. Yazışmalar yapılmış, ek tarih istenmiş fakat öz aralarında gerçekleştiremedikleri düşüncesince boşaltın diyor. Burada otopark yeri ve bahçeler müdürlüğü, gayrimenkul müdürlüğü danışma edemedikleri için, durağı dağıtmak istemişler. Bakırköy Belediyesinin 15 yıldan bu yana işgaliye almış bulunduğu söyleniyor ve 15 yıldan bu yana bu işgaliye nahak yere yere gücenmiş gözüküyor. Neden çünkü, bura büyükşehir belediyesinin yeriyse eğer, Bakırköy Belediyesinin bunu durak yetkililerine bildirmesi gerekiyordu. Siz kirayı bizlere değil, büyükşehir belediyesine verin ki, ferda gayrı devir kıygın olmayın. Bakırköy'de 50 yıllık durak müşterek yıl ortamında kapatıldı. Maalesef İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu mevzuda tek asistan olmuyor bize” halinde konuştu.

Ek müddet katılması düşüncesince zabıtanın bekleyişi sürüyor.

Medeni Topaloğlu

Haftanın Öne Çıkanları

Balat’ta silahlı saldırıya uğrayan Esen Kaya yaşadığı dehşeti anlattı

2021-09-23 14:20 - Asayiş

Emine Erdoğan'dan hanımlara 'sürdürülebilir evren mensur edelim' çağrısı

2021-09-22 16:01 - Dünya

Çekmeköy'de oğluna uyuşturucu sattığı iddia edilen insanları uyaran baba hayatını kaybetti

2021-09-23 07:48 - Asayiş

Fenerbahçe Giresunspor Maç Anlatımı

2021-09-23 20:36 - Spor

Taksim’de Yiğit Marcus Aral’ın öldüresiye dövüldüğü anlar kamerada

2021-09-23 10:02 - Asayiş

Sapanca Gölü’nde 23 kiloluk sazan yakaladı, sezonun rekorunu kırdı

2021-09-22 12:26 - Gündem

107 yaşındaki Osman dede 40 yıl önce evi terk eden oğlunu arıyor

2021-09-23 13:12 - Gündem

Hiperleksili evlatların yaklaşık yüzde 84'ünde otizm görülüyor

2021-09-22 15:36 - Sağlık

Hatay’da şiddetli sağanak yağış etkili oldu

2021-09-23 12:59 - Gündem

Türksat TEKNOFEST'te gençlerle buluştu

2021-09-22 14:26 - Teknoloji

İlgili Haberler

Elazığ’da SAT-2 tipi şap virüsü alarmı

10:07 - Asayiş

Sarıyer’de 3 katlı köşkte yangın

08:06 - Asayiş

Kırmızı ışık ihlali yapan alkollü sürücünün kullandığı araç takla attı: O anlar kamerada

08:06 - Asayiş

Tuzla’da 3 otobüs alev alev yandı

08:05 - Asayiş

MSB açıkladı! 'Bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur'

15:08 - Asayiş

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem