Güney Afrika iş dünyası Türkiye ile ortaklıklar yükseltmek istiyor

Güney Afrikalı iş kullanıcılarını verim ve hizmetlerini "oldukça kaliteli" kendisine nitelendirdikleri Türk iş dünyasıyla ortaklıklar yükseltmek istiyor.

Dünya - 2 yıl önce

Johannesburg

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2021 Dış Ticaret İstatistiklerine gereğince 1,88 bilyon dolarlık aut tecim hacmiyle Güney Afrika Cumhuriyeti, Türkiye'nin kıtadaki en iri aut tecim ortaklarından biri.

Her ikisi de lehçe önderlik görevi haiz Türkiye ile Güney Afrika arasındaki münasebat herhangi birlikte sabık sene artarken Türk ve Güney Afrikalı iş insanları ortada dünkü ortaklıklar gelişiyor.

Güney Afrika iş dünyasının özlük sahalarında değerli ve görmüş geçirmiş isimleri, sabık hafta başşehir Pretorya'daki Türk Büyükelçiliği rezidansında planlı etkinlikte Türk iş insanlarıyla birlikte araya geldi.

Etkinliğin katılımcılarından Güney Afrika Yatırım Ofisi Başkanı Yunus Hoosen, Güney Afrikalı iş kullanmakta olanları Ahmad Amla ve Hoseen Kareem ile DEFY şirketinin Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Mustafa Soylu, Türkiye-Güney Afrika ilişkilerinin potansiyelini ve çapraz katılım fırsatlarını AA muhabirine değerlendirdi.

Güney Afrika, Türk yatırımcılara ağırbaşlı fırsatlar sunuyor

Güney Afrika Yatırım Ofisi Başkanı Yunus Hoosen, mali firmalar açısından "kıtanın en iyisi" namına nitelendirdiği Güney Afrika'nın kaslı birlikte başıboş alışveriş ekonomisi bulunduğunu aktardı.

Hoosen, "Güney Afrika çelimli mali kuruluşları, kaslı altyapısı ve aşırı sayıda tecim alanına erişimiyle, Türk yatırımcılara ağırbaşlı fırsatlar sunuyor." dedi.

Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticari ilişkilerin "tartışılmaz" birlikte gizil barındırdığını kaydeden Hossen, "Özellikle akıbet senelerde kalan iklim taşımacılığı, ilişkilerimizi daha da güçlendirdi. Hem gezim ilişkileri güçlendi aynı zamanda ayrımsız ticari bağlanak olanağı arttı." diyerek konuştu.

Hoosen, bu sayede Türklerin Güney Afrika'yı, Güney Afrikalıların da Türkiye'yi tanıyıp ticari fırsatları rüyet fırsatı bulduğunu belirtti.

"Bizce Türk insansız iklim araçları dünyanın en iyisi"

Güney Afrikalı iş insanı Ahmad Amla da ülkesinde ve ana kara genelinde defans sektöründe itidalli ve levent boylu menzilli insansız iklim araçlarına iri birlikte arzu olduğuna dikkati çekerek, bulunan arzın bu talebi karşılamadığını aktardı.

Amla, "Firma namına Türkiye ile insansız iklim uzlaştırıcı ticareti gerçekleştirmek düşüncesince teşebbüste bulunduk. Bizce Türk insansız iklim araçları dünyanın en iyisi." dedi.

Bir para danışmanı namına bu vakte derece aşırı sayıda Güney Afrikalı yatırımcıyı Türkiye'ye yönlendirdiğini tamlayan Amla, "Türkiye'ye güveniyorum. Harika birlikte gizil barındırdığını görebiliyorum. Türk insanının çalışkanlığı buradaki en ehemmiyetli etken." diyerek konuştu.

Türk ürünleri Güney Afrika pazarında kalitesiyle öne çıkıyor

Güney Afrikalı birlikte gayrı iş insanı Hooeen Kareem de Türkiye'yi kültürel namına kendilerine aşırı benzeyen bulduklarını belirterek, dü iklim arasındaki gelişen ilişkilerden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kareem, ülkenin şu anki en iri tecim ortağının Çin bulunduğunu fakat Türkiye'yi gelecekteki kuma namına gördüklerini kaydederek, "Bunun en iri sebebi ise Türk ürünlerinin kalitesi." ifadesini kullandı.

Arçelik firmasının sahibi bulunduğu Güney Afrika'nın en iri parafin yük üreticisi ve tedarikçisi DEFY'ın CEO'su Mustafa Soylu, Afrika pazarında parafin yük kullanımının daha az seviyelerde olduğunu, ekonomiler geliştikçe bu bölgede iri birlikte arzu doğacağını söyledi.

Soylu, Güney Afrika ile ticaretin avantajlarına da değinerek, "Güney Afrika alışveriş açısından fazladan efdal potansiyele sahip. Ticari miktar geniş, perişan sahası aşırı kaslı vaziyette." diyerek konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Dronla belirleme edilen elektrik arızalarına alelacele dahil ediyorlar

2022-01-30 13:54 - Gündem

Avrupa’nın en büyük ve donanımlı film platolarından biri İstanbul’da açılıyor

2022-02-01 15:19 - Ekonomi

KKTC’deki Halk Vakfı Yaşlı Bakımevi hakkında soruşturma başlatılacak

2022-01-29 20:07 - Dünya

Kanun virtüözü Baran'ın şefliğini icra ettiği gönüllüler korosu afiyet dağıtıyor

2022-02-01 12:00 - Yaşam

MSB, Kış Kartalı Harekatı'na eklenmiş olan uçakların kalkış görüntülerini paylaştı

2022-02-02 22:41 - Gündem

Safkan Arap atlarına pekmez, sarıerik ve yumurtalı hususi şita menüsü

2022-02-01 12:29 - Yaşam

ASELSAN’ın acemi silahı Göker göreve hazır

2022-02-01 13:21 - Teknoloji

Karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ve bebeğin cenazeleri aileye teslim edildi

2022-01-30 14:41 - Asayiş

Filistin'de Kovid-19 dolayısıyla okullar dinlence edildi

2022-02-03 01:34 - Dünya

Kar ve tipiden kapanan karayolunun açılmasını bekleyenlere jandarma çorba ikram etti

2022-02-01 07:45 - Gündem

İlgili Haberler

Netanyahu, dünkü başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı müşterek sürece" sürükledi

13:07 - Dünya

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:06 - Dünya

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya

Pentagon'un, ABD'nin muhtemel Rus savaş suçu kanıtlarını Lahey'e iletmesini engellediği

06:06 - Dünya

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem