Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Muhtarlar Günü mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığım devrinde hapishane cezası aldığımda bazıları sanki öz akıllarınca sizleri burun kıvırarak ‘muhtar güçlü olamaz' manşetleri atmışlardı. Biz kendimiz Cumhurbaşkanı olmakla kalmadık, muhta

Politika - 3 yıl önce

2015 senesinde tahsil edilen değişmeyen ile 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü adına duyuru edilmesinden sonraları Muhtarlar Günü zımnında planlı programa gönderilmiş olduğu videoteyp mesajda muhtarların Türkiye'deki demokratlık piramidinin tabanını oluşturduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlık kurumu düşüncesince meydana getirilen yenilikleri hatırlattı.

“Muhtarlarımızla Cumhurbaşkanı ortada içtenlikli ve sebepsiz diyalog kanalı oluşturduk”

“Türkiye'nin rastgele karış toprağında misyon sağlayan tahminî 50 bin muhtarımızla anahtar gönle vererek yaptığımız işlerden biri de 2015 senesinde aldığımız kararla 19 Ekim gününü Muhtarlar Günü duyuru etmekti” sanarak muhtarların Muhtarlar Gününü kutlama fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Milletimizin teveccühü ile Cumhurbaşkanı görevine önce seçilişimizin peşi sıra 2015 yılı gene itibaren ülkemizin 81 vilayetinin tamamından muhtarlarımızla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde müşterek araya gelmeye başladık. Tam 50 ayrı derinti ile yurdumuzdaki demokratlık piramidinin tabanını gerçekleştiren muhtarlarımızla zirvesini temessül fail Cumhurbaşkanı ortada içtenlikli ve sebepsiz diyalog kanalı oluşturduk. Bu toplantılarımızda icap muhtarlarımızın gerekse muhtarlarımız aracılığıyla sert baş döndürücü vatandaşımızın, mahallemizin, şehrimizin problemlerini çözdük. Sizlerle baş başa geliştirdiğimiz bu yöntemi İçişleri Bakanlığımız içerisinde Muhtarlık Daire Başkanlığı ve Muhtarlık Bilgi Sistemi ile kurumsallaştırarak henüz devimsel biçimde kullanılabilir bir vaziyete getirdik. Bu mekanizmalar aracılığıyla muhtarlarımızın ve muhtarlıklarımızın meselelerinin en yukarı kurda ve biricik doğrudan takibini sağladık.

Muhtarlarımıza illerimizde ilbay yardımcısı, büyükşehirlerde umumi yazman yardımcısı, başka yerlerde ise şehremaneti başkan yardımcısı düzeyinde muhataplar belirlenmesini realizasyon ettik. Bu istişareler yardımıyla muhtarların en iri dertlerinden bir tanesi bulunan SGK primlerinin mutluluk çeşidinden ödenmesini sağlarken, kocabaşı maaşlarında da ağır artışlar yaptık. Tek insan etiket belgesinden tabanca ruhsatı harcına derece sert baş döndürücü mevzuda muhtarlarımızın taleplerinin yaşama geçirilmesine fırsat olduk. gereksinim mahsus yerlerdeki akla yatkın amme arazileri üstünde muhtarlık binaları yapılmasının şeklini açtık. Böylece muhtarlık müessesesinin elhak hakkı bulunan pozisyona gelmesini realizasyon ettik.”

“Biz Cumhurbaşkanı olmakla kalmadık, muhtarlarımızı da doğruluk ettikleri pozisyona getirdik”

Korona virüs salgını zamanında muhtarların Vefa Sosyal Destek Grupları içerisinde gerçekleştirdikleri hizmetlerin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhtarlar Günü mesajında şunları kaydetti:

“Mahallesinde canlı rastgele kişinin sağlığının takibinden asliye ihtiyaçlarının karşılanmasına derece ilgilendiren birimlerimize kez yayınlayan ve onlarla baş başa devimsel muhtarlarımıza şükranlarımı sunuyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığım zamanında hapishane cezası aldığımda bazıları neymiş kişi akıllarınca sizleri burun kıvırarak ‘muhtar caba olamaz' manşetleri atmışlardı. Biz kendimiz Cumhurbaşkanı olmakla kalmadık, muhtarlarımızı da doğruluk ettikleri pozisyona getirdik. Muhtarlarımızın da kendilerine bulunan güvenimizi boşa çıkartmayarak gayretleri ve ferasetleri ile bu konumun hakkını vermeye başladıklarını görüyoruz.

Dünyada bizdeki muhtarlık kurumu kabilinden domestik demokrasinin böylesine yayılmış ve devimsel müşterek biçimde kullanılabildiği sert az yurt vardır. Devletin mahalle ve karye halkı üstündeki gözü kulağı, eli kolu, sesi nefesi, mahalle ve karye ahalisinin de mutluluk nezdindeki mümessili adına muhtarlarımızla henüz meydana getirecek baş döndürücü işimiz var. Bizim işimiz Türkiye'ye im kazandırmak, sizin işiniz de mahallenize, köyünüze cemaat çıkmaktır. Mevlana Hazretleri, ‘Dert kişiye kez gösterir' diyor. Hep baş başa sıkıntılı olacağız ki, ne yapacağımızı, kesinlikle yapacağımızı, ne devir yapacağımızı görebilelim. Biz bu vakte derece muhtarlarımızla kez yürüdük. Bundan sonraları da onlarla baş başa kez yürümeye bitmeme edeceğiz.”

Derya Yetim 

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'da iki motosikletinin ilginç anları kameralara yansıdı

2021-10-16 09:23 - Asayiş

İşte Bursa'nın meşhur lezzetinin sırrı

2021-10-14 09:49 - Gündem

Yeşil Mutabakat'a ahenk düşüncesince atılması müstelzim önceki adımlar erke sektöründe yoğunlaşıyor

2021-10-13 13:02 - Ekonomi

Bu hastalıklarınız varsa turşu tüketimine dikkat

2021-10-19 10:30 - Sağlık

Putin: Avrupa'daki erke krizi gaz açığından değil canlılık açığından kaynaklanıyor

2021-10-13 17:44 - Dünya

Aşı olmayan korona hastasından mesaj: 'Aşınızı olun'

2021-10-16 16:29 - Sağlık

Bulgaristan'da Türk siyasetçinin cumhurbaşkanlığına aday bulunduğu seçme kampanyası başlıyor

2021-10-14 15:50 - Dünya

Avrupa, erke krizinden çıkışı "nükleer"de arıyor

2021-10-18 11:20 - Dünya

ABD’de Moderna’nın üçüncü dozu için acil kullanım izni verilmesi önerildi

2021-10-15 00:14 - Dünya

Cinayeti işledi, silahı poşete koyup gitti

2021-10-14 16:29 - Asayiş

İlgili Haberler

Çavuşoğlu: Moskova'da fen kurda murabba müşterek toplantı düşüncesince Rusya'dan çağırma aldık

16:09 - Politika

Bakan Çavuşoğlu: 'Gelecek hafta Moskova’da teknik toplantı düşüncesince Rusya’dan davet aldık'

14:07 - Politika

Türkiye, İsrail'in Batı Şeria’da kalan hücum ve kuvvet eylemlerini kınadı

01:06 - Politika

Türkiye ile Brunei Darusselam ortada 5 geçim imzalandı

19:07 - Politika

Afet Yeniden bayındırlık Fonu kuruluyor

18:07 - Politika

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem