Avrupalı doktorlar çare bulamadı, Türk doktor ayağa kaldırdı

Arnavutluk'ta doktorların 3 ay hayat biçtiği dokunmabana hastası, Türkiye'de bir tane cerrahi müdahale ile iflah buldu. İyileştikten sonradan arama düşüncesince baştan Türkiye'ye mevrut hasta, kendisini cerrahi müdahale fail doktoruna sarılarak teşekkürname etti.

Sağlık - 2 yıl önce

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da canlı dokunmabana hastası Mariata Marco (61), ortak müddet ilk yaptırdığı koku testinde uykuluk fonsksiyonlarında ayrımlılık çıkınca ultrasona girdi. Ultrasonda karaciğerinde yığın belirleme edilen Marco'nun pataloji kararında dokunmabana hastası bulunduğu anlaşıldı. Bu süreçte Mariata Marco'nun dişçi bulunan kızı Roberta Marco, Arnavutluk, Avrupa devletleri ve Türkiye'de nice doktorla görüştü. Doktorlar karaciğerde mevcut kitlenin aşırı iri olduğunu, karaciğerin mükemmel ortasında bulunduğunu ve ameliyatın riskli bulunduğunu söyleyerek kader vermedi. Annesinden ümidini kesmeyen Roberta Marco, internetten hastalıkla ait videolar izlediği esnada dokunmabana tedavisinde kalburüstü ameliyatlara imza atan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ünal Aydın'ın videolarına balya geldi ve namına ileti attı. Prof. Dr. Aydın'ın daveti dair İzmir'de mevcut Oncolive Kliniği'ne mevrut Arnavut hasta, burada ameliyata hazırlandı. 2 günce tedbir periyodunun peşi sıra cerrahi müdahale masasına yatan Mariata Marco, kalburüstü sabık operasyonun peşi sıra 3 gündüz hastanede yattı. Daha sonraları hastaneden taburcu edilen Marco, sağlığına kavuşarak ülkesi Arnavutluk'a döndü.

Doktoruna şarkıyla teşekkürname etti

Birçok doktorun en ortak tomar 3 ay yaşam biçtiği fakat Prof. Dr. Ünal Aydın kabilinden meydana gelen cerrahi müdahale sonrası sağlığına mülaki Mariata Marco, Aydın'ın kliniğine baştan kontrole geldi. Kontrolde ince dosdoğru ve hareketli zahirî Arnavut hasta, doktoruna sarılarak ve ona liet söyleyerek teşekkürname etti. Kızı Roberta ve oğlu Gregory ile Türkiye'ye mevrut Mariata Marco, sağlığına kavuştuğu mutluluğu melodilere döktü.

"Benim düşüncesince tek beklenti kalmamıştı"

Avrupa ve Türkiye'de muhtelif doktorlara gittiğini fakat doktorların cerrahi müdahale düşüncesince beklenti vermemesi dair İzmir'deki Oncolive Kliniği'ne geldiğini özetleyen Mariata Carlo, Türkiye'ye vardığında Prof. Dr. Ünal Aydın ve kadrosu kabilinden ince hamam karşılandığını ve otama sürecinde ne yapılması icap ettiğinin husus molekül anlatıldığını söyledi. Carlo, "Benim düşüncesince tek beklenti kalmamıştı. Hastalığım nedeniyle bana 3 aydan endamsız ortak yaşam biçilmişti. İnternet üstünden Ünal Aydın ile tanışıklık fırsatı bulduk. Kendisi bizlere ortak armağan kadar oldu. Burada cerrahi müdahale oldum ve demincek sağlığıma kavuştum. Çok bahtiyar ortak halde Arnavutluk'a döndük. Kendisi Müslüman ortak doktordu ve ego de herhangi ortak şeyden ilk Arnavutluk'ta Müslüman ortak ailenin ferdiyim. Bu nedenden dolayı ötürü da Aydın kabilinden otama edilmem bana kendimi güzel hissettirdi" dedi.

"Kurtulamaz denilen hastamızı tahminî 1 hafta kadar ortak süreçte sağlığına kavuşturduk"

Prof. Dr. Ünal Aydın ise, Arnavut hastasını baştan sağlığına kavuşturduğu düşüncesince duyduğu mutluluğu dile getirdi. Prof. Dr. Aydın, "Oncolive Kliniği'nde dünyanın herhangi ortak yerinden onkolojik hastaları ikrar ediyoruz. Bunu yaparken de 'İyileştirmek İyiliktir Derneği' yerine da iane ediyoruz. Hastamız Arnavutluk'tan geldi ve namına ülkesinde, Avrupa devletlerinde ve Türkiye'de cerrahi açıdan kader verilmemişti. Hastamızın kızı internetten meydana getirdiği tetkikat neticesinde kliniğimizle iletişime geçti. Bize raporlarını gönderdiğinde cerrahi müdahale şansı verebileceğimizi söyledik. Onlar da on paralık zaman kaybetmeden İzmir'e geldiler ve 2 gündüz kadar endamsız ortak tedbir periyodunun peşi sıra hastamızı cerrahi müdahale masasına aldık. Ameliyatın peşi sıra 3 gündüz hastanede yattıktan sonraları kendisini taburcu ettik. 5'inci günün böylecene da kendisini ülkesine, Arnavutluk'a göndermiş olduk. 3 ay yaşam biçilen ve 'kurtulamaz' denilen hastamızı tahminî 1 hafta kadar ortak süreçte sağlığına kavuşturduk. Bu açıdan hem ekibime bununla beraber bizlere dayanak noktası bulunan kâffesi profesyonellere teşekkürname ediyorum. Dünyanın sert aşırı durumunda bireylere beklenti olduğumuz düşüncesince ülkem yerine da aşırı mutluyum. Aynı sürede bu süreçte insanlarla da aşırı çelimli dostluklar, arkadaşlıklar kuruyoruz. Mariata da sağlığına kavuştu ve zaman kontrole vardığında bizlere şarkılar söyledi" sanarak konuştu.

"Türkiye hem uygulayım bilimi yönünde bununla beraber görmüş geçirmiş hekimler yönünde ince ileride"

Sağlık turizmi açısından da bu tür cerrahi operasyonların önemine yer veren Prof. Dr. Aydın, Türkiye'nin afiyet yönünde aşırı doğacak kurda bulunduğunun altını çizdi. Aydın, "Türkiye'nin afiyet alanındaki başarısını da öğrenerek hastamız Türkiye'ye geldi. Kendisine 3 ay yaşam biçilmişti ve Türkiye'de bu tür olanaksız tanıdık rahatsızlıkların otama edildiğini inceleyerek buraya geldi. Bu da gösteriyor ki, Türkiye hem uygulayım bilimi yönünde bununla beraber görmüş geçirmiş hekimler yönünde ince ileride. Bizim Oncolive Kliniği'miz de hayattaki sert aşırı merkezle yarışır, ayrıca onlardan artık doğacak ölçüde diyebilirim. Hastaların buraya gelip dokunmabana ameliyatı olup ve bedii ameliyatı olmuşçasına haset gününe, saati saatine sağlığına kavuşup ülkelerine dönmesi aşırı ayrı ortak ağıt taşıyor. Ekonomik açıdan da Türkiye'deki meydana getirilen cerrahi operasyonlar yoğun şekilde uygun. Bu da afiyet turizmi açısında Türkiye'yi yeğleme edilebilmektedir devletler ortada reis durumuna getiriyor" açıklamasında bulundu.

Ali İhsan Çiftçi - Sinan Yeniçeri 

Haftanın Öne Çıkanları

HAVELSAN ile SOFTTECH'ten "dijital dönüşüm" iş birliği

2022-02-21 11:46 - Teknoloji

Pendik'te şüpheli ölüm: Karı koca ölü olarak bulundu

2022-02-26 23:54 - Asayiş

Sudan’ın Asya ve Uzak Doğu kökenli motosiklet taksisi: Rakşa

2022-02-25 11:42 - Yaşam

İş yerinden 3 telefon çalan hırsızın rahatlığı ‘pes’ dedirtti

2022-02-20 10:30 - Asayiş

Kovid-19 saç dökülmesine neden oluyor

2022-02-25 17:46 - Sağlık

Batı Afrika devletleri diyalekt erke projesi başlattı

2022-02-24 05:34 - Dünya

Türkiye gök ve füze alanı Gebze'de buluşacak

2022-02-24 05:32 - Teknoloji

Kur korumalı mevduat ve iltihak hesapları ara sonuna denli açılabilecek

2022-02-24 11:26 - Ekonomi

Turistleri uyku ilacıyla uyutup soydular

2022-02-24 10:19 - Asayiş

Ceylin’in pembe toka hayali gerçek oluyor

2022-02-21 10:31 - Gündem

İlgili Haberler

Bebeklerin gelişiminde uyudukları düzlem iri ehemmiyet taşıyor

11:08 - Sağlık

Deprem bölgesindeki böbrek hastalarına diyaliz desteği

18:07 - Sağlık

Turgut Özal Tıp Merkezi depremin yaralarını depremzede sağlıkçılarla sarıyor

13:08 - Sağlık

Dr. Levent Acar: 'Saç ekiminde doğal görünüm nasıl elde edilir'

10:08 - Sağlık

Sağlık Bakanı Koca, İstanbul'daki amme hastanelerinin başhekimleriyle müşterek araya geldi

00:07 - Sağlık

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem