Araç bakımlarında kritik uyarı: “Masrafı 20 bin liraya kadar çıkabilir”

Kış mevsimi öncesi, motorlu taşıtların antifriz ve likit bakımlarının aksatılmaması motosiklet ömrünü uzatırken, oto tamirat ustaları gerçek olmayan ve aliteli olmayan sıvılar kullanmanın motorda 15-20 bin liraya kadar hasar açabileceğini belirtiyor.

Ekonomi - 3 yıl önce

Türkiye'de trafiğe mukayyet motorlu anahtar sayısı, 25 milyona yaklaşırken, herhangi ortak sabık güneş küsurat arzu ve anahtar sayısı, birlikte arka oruçlu eşhas düşüncesince punt oluşturabiliyor. Kış mevsimine girerken motorlu taşıtların antifriz ve likit bakımlarının yapılması dirimlik ehemmiyet taşıyor. Sıvı ve yağ bakımının aksatılması yerinde araçlar, sürücülere 15-20 bin liraya kadar ulaşabilen arızalar sefer açabiliyor.

İnternette satılan ürünlerde özen edilmesi gerekiyor

Maliyetlerin artarak çoğalması dolayısıyla bakımlarını ucuza yaptırmak talip anahtar malikleri bazısı devir ehven olsun niteleyerek genel ağ üzerinden, bayiliği yok yerlerden bağan maliyetler yağ, antifriz ve türlü süzek çeşitlerini alabiliyor. Uzmanlar ise tamamı bayilerde fiyatların birbirine fazla andıran olduğunu, ucuza satılan mamüllerin otantik paketler içine gerçek olmayan dolum olabileceğini, bunun kullanımının da araçlarda ağır hasarlara sefer açabileceğini tabir ediyor.

“Soğutma sıvısı adına su değil, antifriz kullanılmalı, yağ değişimlerinin er yapılması gerekiyor”

Ordu'da oto tamirat ve bakım ustası Ali Osman Yılmaz, araçlardaki motosiklet soğutma sıvısının su değil, antifriz adına kullanılması icap ettiğini söyledi. Yılmaz, motosiklet yağının önemine de değinerek, “Bizim yurdumuzda genel anlamda araçlara su koyuluyor ve bundan dolayı vakitler motorun blok kısmında ve radyatörde çürümeler oluşuyor.

Uzun müddet su kullanımının arkası sıra antifriz konulduğunda ise su kaçakları meydana geliyor. Bunlar yolda ayırt edilemediği düşüncesince araçlara ağır sorunlara sefer açabiliyor. Araca baştan motosiklet yaptırmaya kadar gidebiliyor. Yağ değiş kilometrelerine de fazla özen buyurmak gerekiyor. Özellikle kent düşüncesince trafiğinde bundan böyle bulanıklık arttı, araçları bakım kilometrelerinden az buçuk hâlâ er yağ değişim işlemi yaptırmak gerekiyor. Araçların duran trafikte boşa çalışmış olduğu müddet fazla oluyor, bundan dolayı yağ bakımını er yaptırmak motosiklet ömrünü uzatıyor” dedi.

“20 bin lira harcama çıkartabilir”

“Parça tutarları fazla baş döndürücü faziletli ve maliyetler de arttı, şuanda ortak vasıtaya motosiklet yaptırmak 15-20 bin lirayı geçiyor” diyen Yılmaz, “Bu sebeple bakımları ortak vakitler yaptırmak ve özen buyurmak gerekiyor. Belki bin lira ortak harcamadan kaçılıyor fakat ileriye akıllıca 15-20 bin lira harcama adına gelişememiş dönebiliyor. Artık vasıtaların da tutarları fazla yükseldi, şahısların hem dirilik bununla birlikte para güvenlikleri düşüncesince bunlara özen etmesi gerekiyor” biçiminde konuştu.

“İnternette satılan mahsulat gerçek olmayan olabiliyor”

Oto tamirat ve bakım ustası Ali Osman Yılmaz, araçlarda filtrelerde bilinen ve otantik markaların kullanılması icap ettiğini tabir ederek, “Birebir satıcıdan katılması fazla önemli. ilkin genel ağ içre gerçek olmayan verim fazla fazla, bilinen markaların uygun aynılarını yapmış olup gönderiyorlar. Biz anlıyoruz fakat alıcılar fiyata baktıkları düşüncesince anlayamıyor. Özellikle gelişememiş transformasyon yağlarını, otantik yağ bidonlarına dolum yapıyorlar. Bu da arabanın motorunda tortulara sebep oluyor, kanalları tıkayıp iri harcamalara sefer açabiliyor” ifadelerine arazi verdi.

Selim Kuşcu

Haftanın Öne Çıkanları

Bacası var dumanı yok

2021-10-29 10:59 - Gündem

Yeni Malatyaspor’da Sadık Çiftpınar şoku

2021-10-29 18:38 - Spor

Teknoloji şirketleri 'metaverse' ile 'fiziksel dünyayı' ele buyurmak istiyor

2021-10-29 11:20 - Teknoloji

Antalya’ya mevsimin ilk karı düştü

2021-10-30 14:39 - Gündem

Kış lastiği zorunluluğu 1 Aralık'ta başlayacak

2021-10-28 10:32 - Gündem

Siyam ikizleri ilk görevlerine başladı

2021-10-30 12:00 - Gündem

16 yaşındaki Selda'dan 2 gündür haber yok

2021-10-30 17:28 - Asayiş

Feci kazada ölü sayısı 2'ye yükseldi

2021-10-30 15:18 - Asayiş

Gelen su faturası dudak uçuklattı

2021-10-27 09:45 - Gündem

Liseliler üniversite ile tanıştı

2021-10-28 11:16 - Eğitim

İlgili Haberler

İklim değişikliğiyle mücadelede TarımGES uygulamaları

13:06 - Ekonomi

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Bakan Kirişci: Sıvılaşma vasfı bulunan tarım arazisinden, faydan ırak duracağız

17:08 - Ekonomi

AB ekonomisi 2022'nin sonuç çeyreğinde küçüldü

14:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem